Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha vállalkoznék, de nincs meg...

Ha vállalkoznék, de nincs meg valamihez a végzettségem és alkalmazottat veszek fel, de aztán kirúgom egy fél év múlva, ellenőrzi bárki is ezután a tevékenységi körömet? Például egy kisgépszervíz esetében?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 16. 13:17
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Orvosoknak névreszóló számos pecsétjük van amit a zárójelentésre / kezelőlapokra raknak szóval ez tényleg nem jó példa ide...
2021. ápr. 16. 14:27
 22/34 anonim ***** válasza:
OK, nem 100%-ban releváns a példa, de amit tervezel az egy igazi lehúzós mekk-elek-kft....
2021. ápr. 16. 15:03
 23/34 A kérdező kommentje:

Magyarországon mit tervezzek mást?

Hagynak más lehetőséget?

Nem...

Látod mi megy...

Osszam be a havi fizetést életem végéig és legyek helyhez kötve, meg remegjek ki ne rúgjanak? Vagy menjek csak simán a következő melóba?

Nincs benne kihívás, és pénz se sok, bár nem keresek szarul de havi jövedelemnek elég vérszegény, mert még fél milla sincs, de 300-nál több azért...

2021. ápr. 16. 15:08
 24/34 anonim ***** válasza:

23: na, tipikus képzetlen, végzettség nélküli mentalitás....

Azt hiszed, a vállalkoziás annyiból áll, hogy alakítasz egy kft-t, aztán majd magától dől a lé....

Aki alkalmazottnak sem alkalmas, az vállalkozóként is csapnivaló lesz.

2021. ápr. 16. 15:52
 25/34 A kérdező kommentje:

Jó majd mond ezt a cigányoknak a bosnyák piacon :D

Mellesleg volt már becsületes vállalkozásom...

Nem sokáig bírta...

2021. ápr. 16. 15:57
 26/34 A kérdező kommentje:

Egyébként te valami népnevelő vagy?

Miből gondolod, hogy én aztán se vállalkozónak se alkalmazottnak nem vagyok alkalmas?

Szerintem többet dolgoztam már és több helyen mint amit elképzelsz.

Fogadok tanár vagy :D

2021. ápr. 16. 15:59
 27/34 A kérdező kommentje:

"Azt hiszed, a vállalkoziás annyiból áll, hogy alakítasz egy kft-t, aztán majd magától dől a lé...."

Igen te még lehet nem láttál ilyet sosem, de én jelenleg is egy ilyen cég alkalmazottja vagyok, csakmár baromira unom néha.

A rendészet / honvédelem környékén nézelődj, ott vannak ilyen kft-k. Ha már ennyire tájékozatlan vagy...

Ennyit segítek.

2021. ápr. 16. 16:01
 28/34 anonim ***** válasza:
csá, Mekk Elek! :-D
2021. ápr. 16. 16:03
 29/34 A kérdező kommentje:
Csácsá negatív :)
2021. ápr. 16. 16:09
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha nincsenek magas szintű politikai kapcsolataid, akkor ez a fajta vállalkozás baromi nagy rizikó ám. De a politikai kapcsolatok sem jelentenek garanciát. Hadd meséljek el egy történetet!

A közszférában dolgoztam és az egyik kormány közeli oligarcha (Simicska) cége járt hozzánk karbantartani, meg kivitelezni. Aztán amikor Simicska kijelentette, hogy Orbán egy g*ci, ki lett adva a parancs, hogy mindennek nagyon nézzünk utána a cég tevékenységével kapcsolatban, hogy műszakilag megfelelő-e.

Ők is ezt csinálták, amit te mondasz: semmihez nem értettek, de mindent kiszerveztek alvállalkozóknak, akinek megvolt a megfelelő végzettsége hozzá. Csak hát a kulcs mondat az, hogy SEMMIHEZ sem értettek. Fogalmuk sem volt a jogszabályokról, fogalmuk sem volt az építőipar működéséről általában. Éppen ezért őket is átverték a saját alvállalkozóik. Akikkel dolgoztattak, valójában nem rendelkeztek megfelelő szakképzettséggel. Mivel pedig a generál kivitelező a saját alvállalkozói munkáiért úgy felel, mint a saját munkájáért, ezért könnyű volt több milliárd Forintos kártérítési pert zúdítani a nyakukba. Az a cég egyetlen csettintéssel elpárolgott csak azért, mert könnyelműen gondolkozott a munkavégzésről.

Szóval azt tanácsolom, hogy az első vállalkozásodat csak olyan területen indítsd el, amihez ténylegesen értesz/van benne tapasztalatod! Ha ez nincs meg, akkor pedig ne az alvállalkozóktól várd el, hogy kiegészítsék a tudásodat (ők ki fognak használni), hanem legyen egy olyan cégvezető társad, aki ért az adott területhez!

2021. ápr. 16. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!