Ha vállalkoznék, de nincs meg valamihez a végzettségem és alkalmazottat veszek fel, de aztán kirúgom egy fél év múlva, ellenőrzi bárki is ezután a tevékenységi körömet? Például egy kisgépszervíz esetében?
Magyarországon mit tervezzek mást?
Hagynak más lehetőséget?
Nem...
Látod mi megy...
Osszam be a havi fizetést életem végéig és legyek helyhez kötve, meg remegjek ki ne rúgjanak? Vagy menjek csak simán a következő melóba?
Nincs benne kihívás, és pénz se sok, bár nem keresek szarul de havi jövedelemnek elég vérszegény, mert még fél milla sincs, de 300-nál több azért...
23: na, tipikus képzetlen, végzettség nélküli mentalitás....
Azt hiszed, a vállalkoziás annyiból áll, hogy alakítasz egy kft-t, aztán majd magától dől a lé....
Aki alkalmazottnak sem alkalmas, az vállalkozóként is csapnivaló lesz.
Jó majd mond ezt a cigányoknak a bosnyák piacon :D
Mellesleg volt már becsületes vállalkozásom...
Nem sokáig bírta...
Egyébként te valami népnevelő vagy?
Miből gondolod, hogy én aztán se vállalkozónak se alkalmazottnak nem vagyok alkalmas?
Szerintem többet dolgoztam már és több helyen mint amit elképzelsz.
Fogadok tanár vagy :D
"Azt hiszed, a vállalkoziás annyiból áll, hogy alakítasz egy kft-t, aztán majd magától dől a lé...."
Igen te még lehet nem láttál ilyet sosem, de én jelenleg is egy ilyen cég alkalmazottja vagyok, csakmár baromira unom néha.
A rendészet / honvédelem környékén nézelődj, ott vannak ilyen kft-k. Ha már ennyire tájékozatlan vagy...
Ennyit segítek.
Hát, ha nincsenek magas szintű politikai kapcsolataid, akkor ez a fajta vállalkozás baromi nagy rizikó ám. De a politikai kapcsolatok sem jelentenek garanciát. Hadd meséljek el egy történetet!
A közszférában dolgoztam és az egyik kormány közeli oligarcha (Simicska) cége járt hozzánk karbantartani, meg kivitelezni. Aztán amikor Simicska kijelentette, hogy Orbán egy g*ci, ki lett adva a parancs, hogy mindennek nagyon nézzünk utána a cég tevékenységével kapcsolatban, hogy műszakilag megfelelő-e.
Ők is ezt csinálták, amit te mondasz: semmihez nem értettek, de mindent kiszerveztek alvállalkozóknak, akinek megvolt a megfelelő végzettsége hozzá. Csak hát a kulcs mondat az, hogy SEMMIHEZ sem értettek. Fogalmuk sem volt a jogszabályokról, fogalmuk sem volt az építőipar működéséről általában. Éppen ezért őket is átverték a saját alvállalkozóik. Akikkel dolgoztattak, valójában nem rendelkeztek megfelelő szakképzettséggel. Mivel pedig a generál kivitelező a saját alvállalkozói munkáiért úgy felel, mint a saját munkájáért, ezért könnyű volt több milliárd Forintos kártérítési pert zúdítani a nyakukba. Az a cég egyetlen csettintéssel elpárolgott csak azért, mert könnyelműen gondolkozott a munkavégzésről.
Szóval azt tanácsolom, hogy az első vállalkozásodat csak olyan területen indítsd el, amihez ténylegesen értesz/van benne tapasztalatod! Ha ez nincs meg, akkor pedig ne az alvállalkozóktól várd el, hogy kiegészítsék a tudásodat (ők ki fognak használni), hanem legyen egy olyan cégvezető társad, aki ért az adott területhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!