Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék egy sushi bárt...

Szeretnék egy sushi bárt nyitni, hogyan foghatnék neki? Többi lent.

Figyelt kérdés

Régóta álmodozom valamilyen étterem, bár nyitásáról ami nincs a környéken, végül oda jutottam sushi bárt megérné nyitni a környéken mert 50km-es körzetben nincs sehol, és igény is lenne rá.

Viszont nem tudom hogyan lehet elkezdeni, az alap hogy egy vállalkozói engedélyt kikell hogy váltsak, de azt hogyan kell, mennyibe kerül? Illetve, mivel az elején nemhiszem hogy alkalmazott is lenne rajtam és a barátnőmön kívül, milyen végzettséggel lehetne elkezdeni? Szakács? Érdekelne a véleményetek mit gondoltok, hogyan is kezdhetném el. Nagyon szépen köszönöm a segítőkész válaszokat.

2021. márc. 24. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Budapesten tudod hany van? Hat nem sok.... Akkor videken sztem hanyra van igeny?
2021. márc. 24. 18:01
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Valaki megmondaná nekem, hogy miért van itt minden héten 2-3 kérdés étterem/kávézó nyitásról? Ezeknek az embereknek nem tűnik fel, hogy a vendéglátás döglődik és a következő min. 1-2 évben pont ugyanolyan “jó” üzlet lesz, mint az elmúlt 1 évben???
2021. márc. 24. 18:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Ott kezdd, hogy megnézed, mennyibe kerül egy HACCP konyha kialakítása... Szerintem elmegy tőle a kedved....
2021. márc. 24. 18:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Felesleges idekeverni a mostani helyzetet, nemhinném hogy egy éven belül még megtudnám valósítani addigra lemegy ez az egész.

Elsőnek: kapásból legalább 15 éttermet dobott ki a google ahol sushi is kapható.

Ahol élek lenne rá igény, hisz akkor fel sem hoztam volna a témát.

2021. márc. 24. 18:34
 5/9 A kérdező kommentje:
3. Nyilván pénzbe kerül, de ez minden vállalkozásban benne van, tök m1 mivel kezdi az ember.
2021. márc. 24. 18:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Kialakítási követelmények

Üzlethelyiség, vendégtér

Az épület érintésvédelmi és tűzvédelmi megfeleltetése

Helyben fogyasztás 10 főig – 1 db vendég WC

Megfelelő darabszámú elkülönített technológiai helyiség megléte

stb.

Konyha technológiai kialakítása

Megfelelő számú mosogató, kézmosó biztosítása

Zöldség, tojás, hús előkészítő biztosítása vagy külön erre vonatkozó megfelelő

HACCP szabályozás kialakításaKonyha Főző-sütő berendezések, előkészítő asztalok, vízvételi hely, ételmintás hűtő, adagolórész kialakítás

Raktározás Szárazáru, italáru és göngyöleg, hűtők, moslék tároló, használt sütőzsiradék tároló stb.

Személyzeti helyiségek

öltöző biztosítása, tusoló

WC előtérrel kézmosóval stb.

Engedélyek, dokumentáció

Tevékenység regisztráció, működési engedély

Kérelem az önkormányzathoz

Termékkör megjelölés

Nyitvatartás megjelölés

Regisztráció kiadása

Külön engedély kérelem a hatósághoz

Nyitás

30 napon belüli hatósági visszaellenőrzés

Dokumentációs feladatok

Külön engedély kérelem dokumentáció elkészítése (csak képesített szakember által)

Az egységre szabott HACCP rendszer kialakítása (csak képesített szakember által)

Kémiai kockázatbecslés dokumentáció (csak képesített szakember által)

A tisztítószerek ÁNTSZ bejelentése

Munkavédelmi kockázatbecslés (csak képesített szakember által)

Higiéniai és HACCP oktatások megtartása

Egyéni védőeszköz szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)

Orvosi vizsgálatok rendje szabályzat elkészítése (csak képesített szakember által)

Anyaghányad nyilvántartás készítése előállított termékenként

2021. márc. 24. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:
A szusival Magyarországon az a nagy baj, hogy nem nagyon lehet kellő frissességű alapanyokat beszerezni. Gyárthatsz makit busából meg fagyasztott lazacból, de az meg eléggé a csalamádés burger szintje.
2021. márc. 25. 00:01
 8/9 A kérdező kommentje:
7: igazából azért is jó a sushi mert nem csak nyers halból lehet, ugye van zöldséges, avókádós stb. is illetve füstölt halasak. A nyers halat is valamilyen szinten biztosan meglehet oldani.
2021. márc. 26. 08:20
 9/9 anonim ***** válasza:

8: biztos meg lehet oldani.

A fő kérdés, hogy mennyi pénzed van az (adminisztratív) előkészítéshez! Lsd. felsorolt engedélyek beszerzése, és egyebek...

2021. márc. 26. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!