Éttermeknél mennyire kedvező gazdasági/marketing szempontból a fogyatékosok alkalmazása munkaerőként?
Figyelt kérdés
Médiában hallottam pár ilyen esetet, akik értelmi/fizikai fogyatékos embereket alkalmaznak. Nyilván olcsóbb munkaerőről van szó, de kérdéses, hogy mennyire megbízhatóak a teljesítmény tekintetében. Marketing szempontjából sem elhanyagolható az alkalmazásuk. Jogilag milyen feltételek vonatkoznak az ilyen munkaerőre?2021. márc. 5. 14:28
1/3 anonim válasza:
A legtöbb cég a rehabjárulék elkerülése miatt foglalkoztat sérült embereket. Nyilván vannak akik segíteni akarnak nekik, de ők a kevesebb.
Függ egyébként az egész attól, hogy milyen munkakör meg mennyire sérült az ember. Mert pl akinek fél lába van, még simán lehet jó konyhai kisegítő. Meg az értelmi fogyatékos sem mindegy, hogy milyen mértékű. Lásd a down szindrómás kávézót pl.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, a Down-szindrómás kávézóra gondoltam. Nyilván egy étterem konyhájában lenne egy egészséges séf is, de kisegítőként bárki dolgozhat lényegében. Szóval ilyen étterem/kávézó dologra gondoltam, felszolgálóként, kisegítőként.
2021. márc. 5. 14:39
3/3 anonim válasza:
Ahogy írtam is, attól függ mennyire sérült az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!