Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 2021 ben,hogyan nyithatok...

2021 ben,hogyan nyithatok kocsmát/presszót?

Figyelt kérdés

Adott egy, már 13 éve nem működő helység amit ki kellene csak pofozni.Na meg persze vállalkozói engedélyek stb...

Érdemes belefogni?

Esetleg kaphatnék információkat,h.mivel kell kezdenem?

Köszönöm

2021. jan. 20. 11:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
80%

20: egy szóval nem mondtam, hogy a könyvelő jogszerűtlenül, vagy erkölcstelenül fog pénzt zsebretenni.

De egy induló vállalkozásnál azért teljesen legálisan és erkölcsösen szépen lehet keresni, a kérdező pedig fizetni fog, mert 2-ig nem tud számolni a témában.

(a haver az más kérdés, az nyilván szimpla lehúzás)

2021. jan. 20. 13:12
 22/28 anonim ***** válasza:
60%
Bocs, csak eléggé úgy jött le a válaszodból, hogy a könyvelő csak lehúzza a szerencsétlent. De ha nem így gondoltad, akkor mea culpa.
2021. jan. 20. 13:18
 23/28 anonim ***** válasza:
75%

22: a könyvelőt maximum annyi terheli, hogy nyilván nem fogja felhívni az ügyfél figyelmét, hogy baromság az "üzleti modellje", hiszen nem az ő dolga, tehát az első perctől tudni fogja, hogy itt nem egy hosszútávú együttműködés lesz, hanem a szokásos "csináljunk vállalkozást, mert az milyen egyszerű, és dől a lé" modellt futtatják

(amúgy pont a szomszéd házban van egy pici étterem, tipikusan a mi irodaházunkra van kitalálva. Fél évente jön új bérlő, mindegyik vállalkozást indít, éttermet dekorál, cégtáblát csináltat, megnyitó eseményt tart, majd fél évig ülnek bent a tulajok, akik dolgoznak is, és várják, hogy beinduljon az üzlet. Fél év után roló lehúzva, 1-2 hét szünet, majd kint a tábla, hogy hamarosan nyitunk, mekkora királyság.

Azt felejti el a hely tulajdonosa elmondani mindenkinek, hogy a cafeteria keretében piszok kedvezményesen kajálunk a céges étteremben, 1000 forintért jól lakik egy felnőtt férfi, így aztán papíron hiába van jó helyen az étterem, képtelenség rentábilisan futtatni. Viszont a tulajdonosa nem él rosszul, mert a bérlők lelkesek :))

2021. jan. 20. 13:24
 24/28 anonim ***** válasza:
75%

Hát szerintem ez pedig rettentő szakmaitlanság. Mind a vállalkozó, mind a könyvelő részéről. Lehet én vagyok ilyen idióta csak, de én el szoktam mondani a véleményemet egy ötletről, hogy jó-e szerintem vagy nem, hogy lehet-e pénzt keresni belőle (tavalyelőtt jött egy lány hozzám, hogy ő látta, hogy Amerikában dolgoznak kutyapszichológusok és milyen jól keresnek és igazából csak játszani kell az állatokkal, hát ez mennyire jó már, csináljunk rá vállalkozást. Én mondtam neki, hogy ez itt nálunk így ebben a formában felejtős, ne csinálja. De ő hajthatatlan volt, mindenképpen akart erre egy vállalkozást. Szerinted hány ügyfele volt fél év után, amikor becsukta az egész boltot? Pont annyi).

A hely tulaja az más tészta, neki kb semmi dolga, mint aláfirkálni egy újabb papírt az újabb bérlővel és jön a pénz. De én nem fogok bele olyan vállalkozás alapításába, aminek nem látom esélyét, hogy bármi is lenne belőle.

2021. jan. 20. 13:31
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

24: engem ha megkeres az ügyfél (nem könyvelő vagyok), akkor elmondom, hogy mit látok az én oldalamról, de ha ragaszkodik hozzá, akkor megcsinálom amit szeretne. Felnőtt ember, és lehet, hogy én tévedek (általában azért nem szoktam), nem fosztanám meg a lehetőségtől.

"Én mondtam neki, hogy ez itt nálunk így ebben a formában felejtős, ne csinálja. De ő hajthatatlan volt, mindenképpen akart erre egy vállalkozást. Szerinted hány ügyfele volt fél év után, amikor becsukta az egész boltot? Pont annyi"

Egyébként szerintem még ez sem igaz, hogy zt itthon nem lehetne csinálni. Csak a kislány is a "házi feladatot" felejtette el megcsinálni (amit ez a kocsmás kérdező is elfelejt).

Például simán elhiszem, hogy Bp-en van az a réteg, aki hajlandó lenne óránként 10 ezret fizetni kutya pszichológusért. Tehát mielőtt belevágott volna a vállalkozásba, mást sem kellett volna tenni, mint megkeresni ezt a réteget. Közösségi médiás jelenlét a témában, blog, ingyenes tanácsadás, követők toborzása, kvázi a kereslet megteremtése

Az elmúlt években láttam több olyan vállalkozást, akik papíron teljesen lehetetlen üzleti modellel álltak elő (mindenféle csoda energia alapú gyógyítás, meg keleti filozófia alapokon gyereknevelési tanácsadás, feng shui és társai). Azt láttam, hogy ez a háttérmunka különbözteti meg a sikerest a csődtől. Pont az egyik ismerősöm párja utazik ilyen keleti filozófiás tanácsadás dologban, és megdöbbentően sikeres a vállalkozása anyagilag is, csak van benne egy 3 éves közösségépítő munkája, aminek a végén már szinte követelték tőle, hogy lehessen pénzért is igénybe venni személyes konzultációra, mert bizony megvan az a fizetőképes réteg, aki hajlandó ilyesmire áldozni. A többség viszont csak azt látja, hogy minden látszólag marhasággal lehet pénzt keresni, így nyit egy keleti filozófia tanácsadó céget, és csodálja, hogy nem dőlnek az ügyfelek.

2021. jan. 20. 13:41
 26/28 anonim ***** válasza:
75%

Ha megnézed, akkor a legelső válaszom legelső mondata pont ez, hogy mérje fel az igényeket :)

"Én mondtam neki, hogy ez itt nálunk így ebben a formában felejtős, ne csinálja. De ő hajthatatlan volt, mindenképpen akart erre egy vállalkozást. Szerinted hány ügyfele volt fél év után, amikor becsukta az egész boltot? Pont annyi"

Egyébként szerintem még ez sem igaz, hogy zt itthon nem lehetne csinálni. Csak a kislány is a "házi feladatot" felejtette el megcsinálni (amit ez a kocsmás kérdező is elfelejt).

Például simán elhiszem, hogy Bp-en van az a réteg, aki hajlandó lenne óránként 10 ezret fizetni kutya pszichológusért. Tehát mielőtt belevágott volna a vállalkozásba, mást sem kellett volna tenni, mint megkeresni ezt a réteget. Közösségi médiás jelenlét a témában, blog, ingyenes tanácsadás, követők toborzása, kvázi a kereslet megteremtése"

Az itt, nálunkot nem úgy értettem, hogy az országban, hanem hogy ténylegesen itt nálunk, vidéken :) Simán elhiszem, hogy pest elitebb részén az unatkozok újgazdagok nem tudják mire szórni a pénzüket, ezért igénybe vennék ezt a szolgáltatást, de itt nálunk ez felejtős. Ezért nem is lett egyetlen egy kuncsaftja sem.

2021. jan. 20. 13:52
 27/28 anonim ***** válasza:
38%
Ha kicsit rendbejönnek a dolgok, a presszó nyitása jó ötlet. Magyarországon amúgyis rengeteg alkoholista van, de mostani helyzetnek köszönhetően csak mégtöbb lesz.
2021. jan. 22. 23:00
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

@28: mióta beindult az ingyenes pálinkafőzés, azóta egyre nehezebb az alkeszekre üzletet alapozni. Tudok olyan vidéki települést, ahol 3 kocsma volt, aztán jött az ingyenes főzés, minden háznál fillérekért lehet 2 literes üvegben kapni az egyébként marha rossz minőségű, de ütős szeszt, a 3 kocsmából 2 már bezárt, a harmadinak is csak azért megy, mert egyben dohány bolt, meg tipmix terminált üzemeltet.

Ez a hely sem véletlen van zárva 13 éve, és nem véletlen nem akadt azóta senki, aki beleölte volna az újranyitásba szükséges pénzt (ami messze több, mint 2 flakon tisztítószer)

2021. jan. 25. 19:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!