Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » 2021 ben,hogyan nyithatok...

2021 ben,hogyan nyithatok kocsmát/presszót?

Figyelt kérdés

Adott egy, már 13 éve nem működő helység amit ki kellene csak pofozni.Na meg persze vállalkozói engedélyek stb...

Érdemes belefogni?

Esetleg kaphatnék információkat,h.mivel kell kezdenem?

Köszönöm

2021. jan. 20. 11:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Első körben én azzal kezdenék, hogy felmérném, hogy van-e igény rá. Nem véletlenül áll 13 éve a hely.

Utána meg lehet venni/ki lehet bérelni a helyet, mehet a vállalkozóvá válás. Felújítás, engedélyezések, beszállító, stb.

Ha a környéken van rá igény és van hozzá tőkéd és szakértelmed, akkor simán mehet a dolog.

2021. jan. 20. 11:18
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy #1 mondja, ha 13 éve bezárt akkor az 2 dolgot jelenthet:

- egyszerűen nincs rá igény a környéken

- túl drágán akar szabadulni tőle a tulaj, és annyit sosem fogsz kitermelni

Amúgy egy 13 éve zárt helyet kb vehetsz úgy, hogy nulláról kell felújítani, elavult lesz minden, nem felel meg a jelenlei szabályoknak, ennyi idő alatt minden tönkrement.

2021. jan. 20. 11:23
 3/28 anonim ***** válasza:
65%

Most komolyan, amikor egy csomó vendéglátó hely bezárt, aki nyitvamaradt, ott csak elvitelre lehet ételt/italt venni, akkor akarsz kocsmát nyitni? (nagyon hülyén néző smiley)

Oké, mondhatjátok rá, hogy előbb -utóbb nyitás lesz, de mondjuk azt nem kéne elfelejteni, hogy 2022-ben választások lesznek - addig szinte tuti, hogy fennmarad a veszélyhelyzet, kisebb-nagyobb megszorításokkal.

A németeknél szigorúbb intézkedést követelnek Merkelen - teljes zárást.

Nemrég hallottam, hogy 16 tartományból 10-ben elérték a kórházak a kapacitásuk felső határát.

[link]

Amúgy mennyi pénzed lenne az ügyletre? Mert azért ahhoz, hogy engedélyt kapj rá, nem kevés pénz megfelelni az előírásoknak (főleg, ha 13 éve nem működik)

2021. jan. 20. 11:25
 4/28 A kérdező kommentje:
Szinte fillérekért adja ki a tulaj. Ismerős. Már láttuk a helyet,annyira nem vészes. Viszont akkor az első lépés a bérlés és a vállalkozói. Esetleg ha valami nem sikerül akkor bukom amiért kivettem a helységet és amiért kiváltottam a vállalkozóit? Nagyon új még ez nekem,ezért kérlek ne fikázzatok le.
2021. jan. 20. 11:26
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha idén vállakozást akarnék indítani, a presszó lenne a legutolsó, ami eszembe jutna...
2021. jan. 20. 11:27
 6/28 anonim ***** válasza:
60%

"Már láttuk a helyet,annyira nem vészes. "

LOL - a tűzoltóság

ROFL - az ANTSZ

Muhahah - az Önkormányzat

2021. jan. 20. 11:30
 7/28 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, én könyvelek presszóknak, az egyik közülük tavaly év végén indult. Most még az elviteles kávékból meg ilyesmikből elvegetálnak nagyrészt. Ha lesz nyitás, akkor nyilván helyreállnak a dolgok, kérdés, hogy mikor nyithatnak és milyen mértékben (létszámkorlát, idősáv, stb). Magának a vállalkozás kiváltásának nincs költsége. Amit bukhatsz, az a bérleti díj, kamarai díj, könyvelő díja, meg amit rászánsz a felújításra, engedélyek intézésére (egy haccp sem olcsó dolog). Ha veszel tárgyi eszközt, mondjuk hűtőt vagy pénztárgépet, azt el tudod adni utána mondjuk.
2021. jan. 20. 11:31
 8/28 anonim ***** válasza:
52%

"Ha veszel tárgyi eszközt, mondjuk hűtőt vagy pénztárgépet, azt el tudod adni utána mondjuk."

Nyilván veszteséggel, mert egy 2 hónapos hűtő sem fog teljes áron elkelni, hiába van még gyári csomagolásban.

2021. jan. 20. 11:34
 9/28 anonim ***** válasza:
82%
Persze, nem is állítottam, hogy telibe el tudja adni. Viszont a veszteséget lehet minimalizálni ilyesmivel, hogy amit 100ezerért vettél, az neked ne 100ezer mínusz legyen, csak 60-80 mondjuk.
2021. jan. 20. 11:43
 10/28 A kérdező kommentje:

7/7 Köszönöm szépen a választ. Természetesen nem most szeretnénk nyitni,hanem amikor már lesz rá lehetőség. Addig is a helységet szeretnénk rendbetenni. Nem az igények miatt zárt be annó,hanem családi ok miatt. Egyébként meg 50ezer ft havonta nem sok érte. Benne vannak a székek,asztalok a wckre egy alapos takarítás ráfér.Meg oersze minden másra is.Pultok rendben még poharak is vannak.Persze ezek részlet kérdések.

Külső terasz rendben. Inkább csak "belakni" kellene na meg persze a hivatalos dolgok.

Férjemnek megvan a vendéglátóia, nekem a pincér szakma. Viszont neki van állása,nekem sajnos nincs. Nem tudjuk kinek lenne érdemesebb kiváltania a vállalkozóit. Most jelenleg könyvelő keresésében vagyok.

2021. jan. 20. 11:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!