Ennyire nem megy?

Figyelt kérdés

Néztem a meskát, egy-egy eladó már évek óta fent van, egy évben a felkapottabbak eladnak 80-120 terméket, ami max. átlag félmilliót hoz a konyhára, amiből ha levonom a 25 ezer forint (ha van munkája) KATA adót, mi marad? Semmi szinte, minimális kiegészítés.

Van akinek ettől jobban megy? Vagy ennyire nem kelendő itt semmi, csak azt hiszi az ember? Én már kezdek lemondani róla, pedig még bele sem kezdtem semmibe, pedig akartam.

Gondolom telített már a "piac".

2021. jan. 18. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
a meskások jó része nem adózik ennyit, mert egy hülye elhitette velük, hgy elég, ha adószámos magánszemélyek...
2021. jan. 18. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha semmit se adózik se biztos hogy megéri teljes mértékben. Én mondjuk nem kockáztatnék... de akkor tényleg semmi nem marad.
2021. jan. 18. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Meg hát nem csak a kata adózás van.
2021. jan. 18. 14:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Kamarai tagdíj van még tudtommal és kész.
2021. jan. 18. 15:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Úgy gondoltam, hogy nem csak kata szerint lehet adózni, hanem más adózási rendszer is van, amiben nem kell fixen havi 25/50/75 ezret kifizetni.

Kamarán kívül amúgy még iparűzési adóval is számolhatsz.

2021. jan. 18. 15:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Meskán a túlnyomó többségnek szerintem csak csurran-cseppen. Eleve aki komolyan akar valamit a kézműves szakmában, az saját webáruházat nyit, és komoly énmárkát épít fel.

A Meska egy piactér, semmi több, amelyen nagy a tolongás.

2021. jan. 18. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Meskán kívül szerinted nincs élet?

Kifizeti az évi 300e-et+az aprót, és utána minden megkeresett fillér az övé marad.

2021. jan. 18. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:

szerintem a meska jó hely, de kb kiegészítésnek, hogy aki ismer téged de épp nincs a közeledben, az rendelhet, meg mondjuk szökőévente befut egy új ember véletlenül (én nem meskázok, rokon mondja így). nem kell bajlódni a saját webshoppal meg az adatvédelemmel meg minden franc.

de amúgy ezek az alkotók mind vásárokon meg piacokon vannak kinn (voltak, mert ugye orvoshiszti óta a halálos vírus egyetlen kezelési módszere a gazdaságilag tönkremenés), az ott lévő eladásikat meg logikusan nem látod a neten...

2021. jan. 19. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!