Igaz, hogy Németországban ennyire alacsony a kamat lakásvásárlás esetén?
A futamidő a lényeg.
Magyarországon is 2-3% az éves kamat.
Alacsony, de nem tudom mennyire.
Egyébként kint annyiért szart se kapsz.
Én a lakáshitelekről nem tudom (bár hallottam, hogy sokkal jobbak), de szemelyi kölcsönön volt magyar (már lejárt), jelenleg meg van egy német. Nos:
magyar:
-felvett összeg: 750.000 Ft. (ebből még vontak le kezelési költséget miegymást, tehát nem is ennyit kaptam...)
-havi 20769 Ft törlesztőrészlet 60 hónapra = 1.246.140 Ft
-ez kb 66%-kal több befizetés
német:
-felvett összeg: 10.000 euro. (ebből semmit nem vontak le, tehát ezt kaptam...)
-havi 220 euro törlesztőrészlet 54 hónapra (19-et már befizettem) = 11880 euro
-ez kb 18%-kal több befizetés
egyéb kérdés?
"egyéb kérdés?"
Van. Te évekkel ezelőtti hitelt amikor az infláció 10% felett volt hasonlítasz össze évekkel későbbivel amikor az infláció 0 vagy 1-2%?
750 ezer hitelt 60 hóra (ami több mint 54) most 897480 Ft visszafizetéssel kapsz.
Alacsonyabb, de a bankok alaposabban bebiztosítják magukat, tehát kevesebb a kockázatuk is. Nem bemondásra mennek a hitelt felvevő emberke bevételei, kiadásai, hanem blokkokkal, számlákkal bizonyítani kell. Pl. 1/2 évig gyűjtsed a Tesco blokkokat , elemzik és , ha sok alkoholt vettél akkor már bukta meg ilyenek. Van akinek nem is adnak, mert úgy ítélik meg, hogy nem biztos a munkahelye, szóval az sem mindegy hol dolgozik és mióta. Unokatesóm egy berlini bankban dolgozik.
Nálunk kb. minden tizedik kapna német feltételekkel hitelt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!