Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ennyire rossz üzlet lenne a...

Ennyire rossz üzlet lenne a DVD kiadás Magyarországon?

Figyelt kérdés
Azt kell tudni, hogy a Paramount filmeknek jelenleg nincs DVD forgalmazója Magyarországon. A moziban a UIP Duna film forgalmazza a filmeket, elkészíti a szinkronokat, később a lemezek is legyártásra kerülnek pl. a cseh piacra, még sincs senki, aki itthon forgalmazná a DVD-ket. Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy érdemes volna belevágni.
2017. jún. 19. 00:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ki vesz manapság filmet dvd lemezen? Ingyen se kellene.
2017. jún. 19. 00:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Például becsületes emberek? Ki nem vesz manapság DVD-n filmeket? A közönséges tolvajok?
2017. jún. 19. 01:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Legálisan is lehet filmet nézni online vagy TV-n keresztül pl mediaboxxal. Még így is olcsóbb, mint megvenni a DVD-t. Hiába tolvaj aki illegálisan nézi akkor se vesznek annyi DVD-t az emberek, hogy megérje ebbe belevágni. Nagyobb lehetőség van egy internetes bizniszben (mint pl amit a Netflix csinál az USA-ban) mint a DVD forgalmazásban. Másfelől itthon nem büntetik az illegális filmnézést, szóval a többség persze hogy inkább azt választja.
2017. jún. 19. 02:33
 4/10 TR75 ***** válasza:
100%

Én egy időben gyűjtöttem a dvd-ket. Sok van. Nem többezer, de néhány száz.

Ma már nem gyűjtöm. Az ok egyszerű: a mai kiadványok minősége sokkal rosszabb a tíz évvel ezelőttieknek. A kép ocsmány, a hang vacak, a dvd fapados (rossz konvertálás, egyrétegű tömörítés - ja, igen, mert a kétrétegű dvd kezd a múlt lenni -, vacak tok, igénytelen borító, mi kell még?). Ha valamit normálisan meg akarsz nézni, akkor vedd meg a blu-rayt, azon rajta lesz a bővített változat és a werkfilm, meg a kimaradt jelenetek. Mondjuk tripla áron. Szerintem a kiadók a sz@r minőséggel akarják rászorítani a gyűjtőt a BD-re. Engem nem sikerült. Nem vagyok meghúzatva, hogy a fizetésemhez mérhető összeget adjak ki egy lemezért (megjegyzem, anno volt egy-két dvd, amiért pengettem, többet is, mint egy BD-ért, aki látta például a 9 lemezes [dombornyomott digipackos] Alien Quadrilogy-t, az talán érti, mire gondolok; vagy mondjuk a kétlemezes Ghost in the Shell, a Cowboy Bebop gyönyörű kiadása, vagy a Bosszú trilógia díszdoboza).

Másrészt: maga a technika is vacak, egyre több a lejátszhatatlan lemez, nincs itt szó már arról, hogy évtizedeket kibír egy dvd. Ha egy kiadványt megveszel, abban nincs benne az, hogy ha tönkremegy, akkor cserélik. Ha tönkrement, megszívtad (nem is beszélve az eleve hibásan kiadottakról, amikkel a leggyakrabban csak sumákolnak).

Harmadrészt: a kiadásra került filmek túlnyomó része ma már szerintem hulladék f0s. Kevés kortárs mainstream filmet nézek, vagy ha igen, akkor azok javarészt olyanok, amiket nálunk nem is forgalmaznak.

Negyedrészt: iszonyat pénzlehúzás megy a kiadások körül. Kiadják mondjuk a Hullagyáros az esőben-t. Két év múlva jön a Hullagyáros az esőben visszatér, amit előbb kiadnak simán, aztán a két filmet együtt. Aztán újra, de a kivágott jelenetekkel. Aztán jön a Hullagyáros újra ázik, és újra jön az előző metódus (érdemes talán pont az Alien-szériára gondolni, vagy a Gyűrűk urára).

Most már én is azt mondom, a streamingé és a digitális kópiáké a jövő. De Magyarországon nem nagyon igyekszik senki. Ha van is tartalom, kevés a magyar felirat. És manapság még nem is feltétlenül naprakész a választék.

Tudomásul kell venni, hogy kicsi a piac, és erősebb érdekérvényesítés kellene, hogy legalább a környező országokkal összefogva legyen kiadványunk. Vagy ha rajta vagyunk is egy-egy lemezen legalább felirattal, azt sem forgalmazzák nálunk. Miért?

Nekem például az egyik legrosszabb élményem a Hair magyar kiadása volt. Vártam, mint a messiást, megjelent, megvettem. És legszívesebben elhánytam volna magam a magyar felirata miatt. El is adtam a francba féláron. Volt még pár ilyen, nekem már nem okoznak fejfájást.

Nem hiszem, hogy érdemes lenne belevágni. Most már semmiképpen. Ez ennyi volt, még egyelőre megpróbálnak a kiadók a felszínen maradni, de szerintem Magyarországon ez nem nagyon fog menni.

2017. jún. 19. 05:20
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

Azért abba is gondolj már bele, hogy melyik filmet kellett volna megvenni?

Az új Szellemírtókat?

Az elmúlt 10 évben volt kb 10 film, amiért érdemes pénzt adni.

Mert hogy az előttem lévő megvette az általa leírtakat, kb mind 1500 éves filmek, viszont klasszikusok, előveszi őket az ember.

Másrészt aki akkora fan, hogy vegyen, az sokszor nincs megelégedve a szinkronnal, így inkább eleve angol verziót vesz.

2017. jún. 19. 07:00
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

10 éve nincs is dvd lejatszom. Ki akar kis felbontású xar minőségű filmet nézni?

Amúgy kérdező csak, hogy tudd: MOn legális filmet letölteni az internetről. Mindenki kifizeti az árát az artisjus matricával ha kell ha nem...

2017. jún. 19. 08:04
 7/10 anonim ***** válasza:
96%
Én már arra sem veszem a fáradtságot, hogy letöltsek kalózfilmeket, nem hogy megvegyem DVD-n. Online nézem csak is. És kettőnk közül tudod ki a jobb ember? Én, mert én nem szennyezem felesleges műanyaggal a Földet. Te viszont igen.
2017. jún. 19. 08:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem praktikus tárolni a DVD-ket. Bajos felállni, odamenni a polchoz, kikeresni, berakni, elindítani. Nem lusta vagyok, de ha van olyan megoldás ahol kettőt kattintok és megy a film, akkor azt fogom választani és ezzel szerintem az emberek 99%-a így van.
2017. jún. 19. 08:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdemes elgondolkozni hogy ha az UIP Duna film úgy látja nincs benne üzleti lehetőség, akkor te hogyan tudnál megélni belőle. Egy DVD kiadása hatalmas költségekkel jár.
2017. jún. 19. 08:43
 10/10 anonim ***** válasza:
A DVD kb. már olyan mint a VHS kazetta, divatjamúlt. Sőt a sima CD is a számítogépekben lassan. Online vesznek meg filmeket az emberek, szóval abszolút halott ügy a dolog.
2017. jún. 19. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!