Hol tudom megnézni, kiszámolni, hogy mennyi lenne a teljes költségem egy munkavállalóra minimálbér után?
3: de van limit a bejelentett és alkalmi arányára.
Szoval nem úgy megy hogy csak alkalmikkal varial.
3-as, 6-os vagyok.
Igazad van, 11-es.
Max a 20 %-a lehet a foglalkoztatottaknak alkalmis, de nem tudjuk, a kérdezőnek hány munkavállalója van jelenleg bejelentve (lehet semennyi).
Kérdező, itt van pontosan leírva, hogy van leszabályozva a dolog.
És látom, közben pont a bruttó 250-et írtad te is, amit én felhoztam példának - pedig nem is olvastam előtte az írásodat :D
Egy ügyfelünk úgy csinálja, hogy egy hónapig alkalmiba járatja az új embert, napi 14 ezerrel +1000Ft járulék, ha bevált, akkor felveszi rendesen.
Vannak ilyen kalkulátor oldalak, viszont a többség társasági adózás alá tartozó cégre számol ( szóval hozzá a szochot, meg a szakképzésit), de kiva adózás is egyre népszerűbb. Nálunk 20 cégből 15 kivás. Ott nem kell szochot, meg szakképzésit fizetni, hanem kiva adó van, de kedvezőbb.
12: akkor jól remlett, mert volt egyszer hogy eléggé közel voltam ehhez a limithez és valami megmaradt bennem ezügyben.
Így marad a bejelentés, ami persze kevésbé rentábilis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!