Hol tudom megnézni, kiszámolni, hogy mennyi lenne a teljes költségem egy munkavállalóra minimálbér után?
Ha napi bejelentéssel foglalkoztatod őket (alkalmi munka, egyszerűsített foglalkoztatás, akkor napi 1.000 ft lenne munkásonként + a napi bére.
Gondolom, építőiparról van szó, ott meg simán elképzelhető, hogy egyik nap megy a melós, másnapra meg elege lesz vagy úgy berúg, hogy nem bír menni dolgozni - szóval baromi sok munka lenne a normál bejelentéssel.
Annyi hátránya van, hogy egy embert így egy hónapban csak 15 napig tudsz foglalkoztatni.
Akkor a minimálbér kicsit kevéske lesz.
Egyébként beírod a googlebe, hogy bérkalkulátor, és kiad párat, ami kiszámolja. Nagyjából a nettó kétszerese amúgy, vagyis minimálbérnél 200 ezer körül.
Pontosan nem tudom Neked megmondani, de azt tudom, hogy egy bruttó 250 ezres bérből kb. nettó 176 ezer ft lesz (33 %-os munkavállalói levonás) és a munkáltatónak még kb. ugyanennyit kell rátennie, tehát kb. 70 ezret, azaz úgy nagyvonalban kb. 320 ezerbe kerülne Neked a nettó 176 ezer ft-os bér.
Az meg már más kérdés, hogy elmennek-e Neked ennyiért dolgozni - de ezt csak példának hoztam, arányait nézve.
Nyilván nem minimálbért fizetnék :) De amíg nem válik be az ember, addig nem szeretném teljesen bejelenteni. 250 bruttóra gondoltam utána, aztán meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!