Milyen kiskaput ajánlotok?
Szeretnék vállalkozást indítani Okos otthon témában, viszont ehhez nincs megfelelő végzettségem. 5 éve dolgozom benne és most eljutottam oda,hogy megérné vállalkozásban csinálni. Villanyszerelői végzettség kellene hozzá de ha most elkezdem OKJ-n akkor is a leghamarabb, 1 év múlva lehetne belőle valami.
Mivel sürgős lenne a dolog,ezért van esetleg valami alternatíva amivel el tudnám kezdeni akár most is? Aztán menet közben persze elvégezném a villanyászatot is.
“ Szerintem a 10-es MKH, és az 1,5 + 2,5 MCU MBCU vezetékek nem feltétlen kisteljesítményű vezetékek, mint a telefon, nethez elegendő UTP, FTP, Coax stb, vagy igen?!:-)”
Házi feladat:
Google: erősáram/gyengeáram
Google: teljesítmény
Mármint a szerelőnek? Szerintem google nélkül is pontosan tudja, hogy mi mire való és hogy rendezze el, ha már papírozni kellet ennyit vele, meg hozzájárulókat írni, rajta a regisztrációs számával, amiért nyilván garanciát is vállal számlaképesen ( nem kiskapuzva )
"8. Kivitelezői nyilatkozat:
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a csatlakozó berendezés - igénybejelentőben megadott adatainak - méretezését valamint a felhasználási (fogyasztási)
hely villamos szerelési munkálatait az érvényben levő jogszabályok és létesítési szabványok vonatkozó előírásainak megfelelően készítettem el.
A méretlen társasházi tulajdonban lévő vezetékhálózat a vonatkozó jogi, műszaki, biztonsági követelmények szerint kialakított, karbantartott, felülvizsgált, biztonságos és
alkalmas, a feltüntetett villamosteljesítmény-igény kielégítésére."
"Alulírott, mint a megújuló energiaforrást hasznosító rendszer kivitelezője
kijelentem, hogy a megadott műszaki adatok a valóságnak megfelelnek."
Alulírott, mint a belső villamos hálózat kivitelezője kijelentem, hogy a
külön mért felhasználói áramkörre (H tarifás áramkör) állandó jelleggel,
megfelelő segédeszköz (szerszám) hiányában állagsérelem nélkül nem
leválasztható módon, nem dugaszolhatóan kerülnek csatlakoztatásra a H
tarifával ellátható berendezések. Más berendezés a H tarifás áramkörre
nem csatlakoztatható."
De lehet van az a szint ahol , már csak a Google marad és legnagyobb "gondot" a definíció okozza egy elektromos hálózat felújítása vagy fűtéskorszerűítés kapcsán :-).
Nem véletlen bízom villanyszerelőre a kivitelezést és nem én csinálom.
Szerintem ez azért az esetek többségében így van a lakástulajoknál.
Az, hogy erősáramú vezeték van bent a lakásban
lásd a vezetékek fajátit google szerinti bontásban:
és nem a régi aluminiumra köttettem rá, bőven elég ismeret ahhoz, hogy tudjam nem feltétlen lesz neki elég a mérőpont utáni szerelgetés, noha mérőóra után elvileg képesítés nélkül is meg lehetne oldani.
Ahogy akár számtecehesként krimpelhetném magamnak is akár az utp-ket.
Ettől függetlenül, legkevésbé sem a fogalmak ismerete fogja meghatározni, hogy épp a kérdező milyen módon tud képesítés nélkül is vállalkozást indítani villanyszerelőként :-).
komolyan egy nyamvadt drótón veszekedtek ? :)
Sok időt ad ez a covidos marhaság :)
:-)) Ezt mondom én is.
Veszekszik a fene. Leírtam hogy nálunk most ez hogy volt,amivel esetleg számolhat azon felül a kérdező is, ahogy többen leírtuk, kb hogy tudná megoldani a helyzetét legálisan.
Erre neki áll itt elméleti oktatást tartani a hálózatokról Google alapján, aminek köze nincs a kérdéshez, de életszerűnek tartja, hogy minden lakástulajdonosnak elméleti definíciókat kell tudnia ahhoz hogy megbízzon egy villanyszerelőt az elektromos hálózat kialakításával elektromos fűtés és egyéb "okos eszközök" esetére. :-)
"Erre neki áll itt elméleti oktatást tartani a hálózatokról Google alapján, aminek köze nincs a kérdéshez, de életszerűnek tartja, hogy minden lakástulajdonosnak elméleti definíciókat kell tudnia ahhoz hogy megbízzon egy villanyszerelőt az elektromos hálózat kialakításával elektromos fűtés és egyéb "okos eszközök" esetére. :-)"
Egy pár szavat kicserélve pontos jellemzés arról, te mit tettél itt. Nekiálltál elméleti oktatást tartani, hogy az okosotthonos...
Köszönöm a sok hozzászólást!
Igen tehát én nem egy CNC csarnokot szeretnék felvillanyozni a nulláról hanem csak egy mezei okosotthonozásról van szó ahol többnyire szakképzett villanyász húzkodja be a tyúkbelet és ezek után odatipegek a kis rendszeremmel amit beszerelek (sorkapocsra minden szépen ki van vezetve) programozok és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!