Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen kiskaput ajánlotok?

Milyen kiskaput ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék vállalkozást indítani Okos otthon témában, viszont ehhez nincs megfelelő végzettségem. 5 éve dolgozom benne és most eljutottam oda,hogy megérné vállalkozásban csinálni. Villanyszerelői végzettség kellene hozzá de ha most elkezdem OKJ-n akkor is a leghamarabb, 1 év múlva lehetne belőle valami.

Mivel sürgős lenne a dolog,ezért van esetleg valami alternatíva amivel el tudnám kezdeni akár most is? Aztán menet közben persze elvégezném a villanyászatot is.

2020. nov. 14. 20:18
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

“ Szerintem a 10-es MKH, és az 1,5 + 2,5 MCU MBCU vezetékek nem feltétlen kisteljesítményű vezetékek, mint a telefon, nethez elegendő UTP, FTP, Coax stb, vagy igen?!:-)”

Házi feladat:

Google: erősáram/gyengeáram

Google: teljesítmény

2020. nov. 16. 19:25
 32/40 anonim ***** válasza:

Mármint a szerelőnek? Szerintem google nélkül is pontosan tudja, hogy mi mire való és hogy rendezze el, ha már papírozni kellet ennyit vele, meg hozzájárulókat írni, rajta a regisztrációs számával, amiért nyilván garanciát is vállal számlaképesen ( nem kiskapuzva )

"8. Kivitelezői nyilatkozat:

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a csatlakozó berendezés - igénybejelentőben megadott adatainak - méretezését valamint a felhasználási (fogyasztási)

hely villamos szerelési munkálatait az érvényben levő jogszabályok és létesítési szabványok vonatkozó előírásainak megfelelően készítettem el.

A méretlen társasházi tulajdonban lévő vezetékhálózat a vonatkozó jogi, műszaki, biztonsági követelmények szerint kialakított, karbantartott, felülvizsgált, biztonságos és

alkalmas, a feltüntetett villamosteljesítmény-igény kielégítésére."

"Alulírott, mint a megújuló energiaforrást hasznosító rendszer kivitelezője

kijelentem, hogy a megadott műszaki adatok a valóságnak megfelelnek."

Alulírott, mint a belső villamos hálózat kivitelezője kijelentem, hogy a

külön mért felhasználói áramkörre (H tarifás áramkör) állandó jelleggel,

megfelelő segédeszköz (szerszám) hiányában állagsérelem nélkül nem

leválasztható módon, nem dugaszolhatóan kerülnek csatlakoztatásra a H

tarifával ellátható berendezések. Más berendezés a H tarifás áramkörre

nem csatlakoztatható."

[link]

[link]

[link]

De lehet van az a szint ahol , már csak a Google marad és legnagyobb "gondot" a definíció okozza egy elektromos hálózat felújítása vagy fűtéskorszerűítés kapcsán :-).

2020. nov. 16. 20:17
 33/40 anonim ***** válasza:
Neked Norbi, mert össze-vissza kevered a fogalmakat pl. nagyteljesítményű vezetékről hadoválsz, meg erős és gyengeáramú vezetékekről....
2020. nov. 16. 20:20
 34/40 anonim ***** válasza:

Nem véletlen bízom villanyszerelőre a kivitelezést és nem én csinálom.

Szerintem ez azért az esetek többségében így van a lakástulajoknál.

Az, hogy erősáramú vezeték van bent a lakásban

lásd a vezetékek fajátit google szerinti bontásban:

[link]

[link]

és nem a régi aluminiumra köttettem rá, bőven elég ismeret ahhoz, hogy tudjam nem feltétlen lesz neki elég a mérőpont utáni szerelgetés, noha mérőóra után elvileg képesítés nélkül is meg lehetne oldani.

Ahogy akár számtecehesként krimpelhetném magamnak is akár az utp-ket.

Ettől függetlenül, legkevésbé sem a fogalmak ismerete fogja meghatározni, hogy épp a kérdező milyen módon tud képesítés nélkül is vállalkozást indítani villanyszerelőként :-).

2020. nov. 16. 20:35
 35/40 anonim ***** válasza:
Na, újabb példa, hogy csak okoskodni tudsz meg mellébeszélni
2020. nov. 16. 22:20
 36/40 anonim ***** válasza:
Komolyan, mi köze a kérdéshez ennek szerinted?! :-)
2020. nov. 17. 07:58
 37/40 anonim ***** válasza:

komolyan egy nyamvadt drótón veszekedtek ? :)

Sok időt ad ez a covidos marhaság :)

2020. nov. 17. 08:00
 38/40 anonim ***** válasza:

:-)) Ezt mondom én is.

Veszekszik a fene. Leírtam hogy nálunk most ez hogy volt,amivel esetleg számolhat azon felül a kérdező is, ahogy többen leírtuk, kb hogy tudná megoldani a helyzetét legálisan.

Erre neki áll itt elméleti oktatást tartani a hálózatokról Google alapján, aminek köze nincs a kérdéshez, de életszerűnek tartja, hogy minden lakástulajdonosnak elméleti definíciókat kell tudnia ahhoz hogy megbízzon egy villanyszerelőt az elektromos hálózat kialakításával elektromos fűtés és egyéb "okos eszközök" esetére. :-)

2020. nov. 17. 08:42
 39/40 anonim ***** válasza:

"Erre neki áll itt elméleti oktatást tartani a hálózatokról Google alapján, aminek köze nincs a kérdéshez, de életszerűnek tartja, hogy minden lakástulajdonosnak elméleti definíciókat kell tudnia ahhoz hogy megbízzon egy villanyszerelőt az elektromos hálózat kialakításával elektromos fűtés és egyéb "okos eszközök" esetére. :-)"

Egy pár szavat kicserélve pontos jellemzés arról, te mit tettél itt. Nekiálltál elméleti oktatást tartani, hogy az okosotthonos...

2020. nov. 17. 09:05
 40/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást!

Igen tehát én nem egy CNC csarnokot szeretnék felvillanyozni a nulláról hanem csak egy mezei okosotthonozásról van szó ahol többnyire szakképzett villanyász húzkodja be a tyúkbelet és ezek után odatipegek a kis rendszeremmel amit beszerelek (sorkapocsra minden szépen ki van vezetve) programozok és kész.

2020. dec. 7. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!