Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mlm-be bele vágni.. Hülyeség! ...

Mlm-be bele vágni.. Hülyeség! Kivéve az első körben.. Tudtok vadi új mlmet? :-)

Figyelt kérdés

2020. szept. 22. 20:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40%

""egy idő után hátra lehet dőlni"

Én inkább úgy mondanám, hogy egy bizonyos teljesítmény után lehet hátradőlni. Az MLM cégeket kicsit sem érdekli, hogy valaki mennyi ideje van a rendszerben és az sem, hogy mennyit dolgozik konkrétan. Csak a teljesítmény alapján ad jutalékot, amit az alatta levő áruforgalom alapján számol ki. Ha valaki el tud érni egy olyan szintet, hogy az alatta levő emberek már maguktól (saját érdekükből) csinálják, akkor akár hátra is dőlhet." Ez akkor van ha megtalálta a vezetőit.

2020. szept. 25. 13:57
 12/22 anonim ***** válasza:
28%

Az MLM nem piramis, ez két külön dolog. A piramishoz érdemes az elején csatlakozni, MLM-nél viszont teljesen mindegy, mert mindenki ugyan olyan esélyekkel indul. Ha sok munkát teszel bele sokat fogsz keresni, ha nem teszel bele munkát akkor semmit. MLM-ben képes vagy többet keresni, mint a feletted lévő.

Pl lehet beregisztrálnád magad alá Magdit, magdi meg maga alá Palit. Ha Pali többet dolgozna az üzletben mint te, akkor több jutalékot is kapna nálad. Hiába lenne Pali kettővel alattad, ha neki nagyobb az üzlete, akkor nagyobb a jövedelme mint neked. De egyébként az MLM rendszerek működése meglehetősen bonyolult tud lenni, ha mélyebben beleássa magát az ember.

2020. okt. 1. 14:29
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

"MLM-ben képes vagy többet keresni, mint a feletted lévő."

Mindig azt szajkózzák hogy egy jó tapasztalt mentor alá kell beszállni hogy sikeres legyél aki tud segíteni, terelgetni stb... Na most ha valaki többet keres mint a közvetlen upline-ján lévő ember, akkor a felette lévő illető valamit rosszul csinál.

2020. okt. 1. 14:36
 14/22 anonim ***** válasza:
62%
Sőt, ha a közvetlen upline-od aránytalanul gyengébben teljesít mint te, akkor nem méltatlan, hogy neki is keresed a pénzt, miközben adott esetben töredéke annyi számot hoz tudni mint te?
2020. okt. 1. 14:39
 15/22 anonim ***** válasza:
*hoz tudni - tud hozni
2020. okt. 1. 14:40
 16/22 anonim ***** válasza:
De igen, ha a felsővonalam kevesebbet keres, akkor valamit ő gyengébben csinál. És? Ennyi a lényeg, hogy képes vagy többet keresni mint ő, ez már alapjaiban véve megdönti a piramis effektust.
2020. okt. 1. 15:21
 17/22 anonim ***** válasza:
62%

Én tudom mi az mlm és a piramisjáték között a különbség, nem is állítottam hogy a kettő ugyan az. Csak nem érzem igazságosnak, hogy az én munkámból ő is több jutalékhoz jut úgy hogy annyit sem rak bele mint én. Ez a közvetlen uplineom szemszögéből egy marha jó szenárió, de én igazságtalannak érzem magammal szemben.

Itt meg is dől az az elmélet amit az mlm-ben szeretnek hangoztatni, hogy a "klasszikus" munkavállalás esetében a fölötted lévők keresnek jól a te verejtékes munkádon, mert lényegében itt is ugyan ez történik.

2020. okt. 1. 15:25
 18/22 anonim ***** válasza:
28%
Ez azért túlzás, mert ha ő nem csinál semmit, csak mondjuk téged beregisztrált és jól járt veled, akkor egy lábból továbbra sem lesznek passzív jövedelmei, legyen az a lába akármilyen sikeres. Aktív jövedelmet pedig szintén nem kap, ha nem csinál semmit. Egy minimális összeggel lesz honorálva, de tényleg csak egy minimálissal.
2020. okt. 1. 15:45
 19/22 anonim ***** válasza:
14%

"Sőt, ha a közvetlen upline-od aránytalanul gyengébben teljesít mint te, akkor nem méltatlan, hogy neki is keresed a pénzt, miközben adott esetben töredéke annyi számot hoz tudni mint te?"

Olyankor ő nem keres utanad.

2020. okt. 1. 17:42
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

"Na most ha valaki többet keres mint a közvetlen upline-ján lévő ember, akkor a felette lévő illető valamit rosszul csinál."

Vagy csak egyszeruen kevesebbet dolgozik. Igazabol mindegy is az oka, alapelv hogy nalunk kevesebbet keresőtől nem fogadunk el tanacsot. Ilyekor túlléptunk rajta, ő nem a tamogatónk többé. Ezen a ponton ertelme sem lenne ilsesminek, mert ha meg tobbet keresunk abbol mar nem kap penzt, ingyen meg minek dolgozna? De nem is tudna, mert azt a tudast ami nekunk kell mar ezen a szinten, nem birtokolja...

2020. okt. 1. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!