Nyitottam egy nagykert. és ügyfeleket szereznék magamnak. Hogy érhetem el Őket? Én első körben az email-re gondoltam. Milyen tárgyat adjak az email-nek?
Jó az email? Vagy személyesen jobb?
Ha email-ben küldöm az úgy nézne ki, hogy leírnám ki vagyok, mit árulok, stb.. és csatolnék egy árlistát. A végén pedig leírnám, hogy szívesen elmegyek Önhöz megbeszélni a részleteket.
lényeg: valami olyan tárgyat akarok adni az email-nek, ami tuti siker. Érdekes figyelemfelkeltő, tuti megnyitják. Ilyesmiben gondolkodtam: Beszállítói kapcsolatfelvétel
Ötlet?
Attól függ mivel foglalkozol?!
De leginkább célszerű figyelembe venni, hogy sok nagyker már nem arról szól, hogy rendelj tőlem valamit és kiszállítom neked ha kifizetted. Hanem hogy az új partnerrel aláír egy szerződést, amiben valaki(k) készfizető kezességet vállal(nak) és a viszonteladó szemszögéből minél több, annál jobb időre kihelyezi az árut a viszonteladónak. Így ezt a fajta kedvezményt érdemes kidomborítani, esetleg további előnyöket bemutatni.
Új belépőként azonnali kp. fizetéssel nehéz ma labdába rúgni nagykerként...
Emellett a direct mail egyesével történő küldözgetése, eléggé időigényes és komolytalan, szvsz.
Ha én pl. keresek üzleti kapcsolatot, amilyen nincs az ismeretségi körben, akkor először is külföldi b2b portál (mert az import legtöbb esetben olcsóbb), vagy hazai üzleti oldalakon nézelődök.
Az emailekkel vigyázz, mert a kéretlen leveleket szigorúan büntetik. Csak olyan ismeretlen email címre küldhetsz levelet ami publikus. (pl. info@nagyvallalat.hu) persze az ilyen emaileknek a 99% kukában végzi.
Vásárolt címlista (amelyben elvileg egedélyt adott a címzett a reklámlevelekhez)alig érnek valami és drágák.
A leghatékonyabb egy jó google kampány, de a facebookot is érdemes kipróbálni.
Ha nagykerként viszonteladókat akarsz megkeresni, akkor emeld fel a telefont (olcsóbb megoldás), vagy hirdess rendszeresen a célközönséged szaklapjában. (drágább megoldás)
Még 1 ötlet. Keresd meg a kamarákat, ők is tudnak tippeket adni. Ha kamarai tag vagy az adatbázis szolgáltatást igénybe veheted.
Én egy kisebb nagykereskedésnek voltam az üzletkötője 2-3 évig. Tapasztalataim szerint, az e-mail semmit sem ér.
Össze kell írni a címeket és személyesen végigjárni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!