KATÁval olyan tevékenységi körben dolgoznék, amihez nincs meg a kötelező szakképesítésem. Veszélyes belevágni másik, de hasonló teáor alatt?
Figyelt kérdés
Van egy diplomám, viszont szakképesítésem nincs pontosan arra a területre amin dolgozni akarok. A kérdés, hogy ha kicsit más területre veszek fel teáort és aszerint számlázok lehet e belőle nagy baj hosszútávon? Biztos nem ritka probléma, mik az általános megoldások?2018. nov. 30. 14:39
1/7 anonim válasza:
Erre így nehéz válaszolni, mert nem tudjuk a pontos paramétereket, de annyit tudok mondani, hogy a vállalkozói kiváltása után az önkormányzat meg szokta keresni a vállalkozót, hogy a vállalkozáshoz szükséges képzettséget mutassa be.
Elképzelhető, hogy "elfér" a tevékenységed, de az is, hogy nem - mint írtam, mivel pontosat nem tudunk, így nem lehet megválaszolni.
2/7 A kérdező kommentje:
Fordításról van szó
2018. nov. 30. 15:28
4/7 A kérdező kommentje:
Külön van szakfordítás és műfordítás. A műfordításhoz nem kell, a szakmai szövegek fordításához viszont igen. Arra gondoltam, hogy vagy megkeverni a kettőt, vagy valami általános irodai munka címszó alatt lehetne-e...
2018. nov. 30. 16:10
5/7 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne...
Én is egyéni vállalkozó szeretnék lenni, egy LPG masszázs szalonban. Viszont csak betanították a masszázst. Papírom nincs.
Úgy nem lehetek egyéni vállalkozó?
6/7 anonim válasza:
Nekem is van hasonló problémám. Grafikus okj-m és diplomám van és a grafikai munkákhoz nem kérnek semmilyen szakképesítést, viszont ha nyomdai előkészítést szeretnék csinálni, ahhoz már kérnek valami könnyűipari végzettséget, ami meg nekem nincs, hiába szigorlatoztam nyomdai ismeretekből az egyetemen.
7/7 anonim válasza:
5-ös, ne haragudj, de azért egy masszázzsal kárt is tudsz okozni az embereknek, ha nem jól csinálod - szóval nem igazán hiszem, hogy szerencsés lenne végzettség nélkül csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!