Mit tennél, ha alkalmazottad azzal a kéréssel fordulna hozzád, hogy úgy alakult hogy azzal kellene együtt dolgoznia, akinek az apja annak idején halálra gázolta az ő apját s nem akar vele együtt dolgozni?
Az attól függ, hogy lenne-e reális lehetőségem valamit tenni az ügyben. Nyilvánvalóan minden tőlem telhetőt megtennék, hogy ne legyen kellemetlen a dolgozóimnak, de persze csak az ésszerűség határain belül. Ha mondjuk összesen egy kis irodánk van, amiben dolgozik 4-5 ember, akkor nem tudom, hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyenek egy légtérben. Max. azt tudnám felajánlani, hogy lehetőleg nem adok nekik közösen megoldandó feladatot. De még ezt sem lehet feltétlenül megígérni egy olyan helyzetben, ahol adódhat úgy, hogy az embereknek együtt kell dolgozniuk.
Elvárnám, hogy ők is tegyenek meg mindent azért, hogy a személyes problémáik ne hátráltassák a munkát, és ha erre valamelyikük nem képes, akkor attól végül el kellene köszönnünk.
Attól függ mit tudnék tenni, mire lenne lehetőségem.
A másik illető is az én beosztottam? Milyen viszonyban vagyok a másik felettesével? Ki és milyen pozícióban dolgozik? Mennyire mozdítható cégen belül bármelyik is?
Nagyon nem egy tollvonás kérdése valakit "felfelé" buktatni magánéleti indokra hivatkozva.
Tuti ki fog derülni, mert minimum 4 ember tud róla + HR és ez nagyon oda tud vágni mindkét iroda moráljának. Az értelmesebb dolgozóknál egyenesen annyira ki is vághatja a biztosítékot, hogy el is mehet akár, ha van rá lehetőség. Én ilyen akciót nem vállalnék be az biztos
"Valamelyik félnek mennie kell."
Oh yeah, azért, mert próbálta megbeszélni a főnökkel, hogy önhibáján kívül feloldhatatlan ellentétei vannak az egyik kollégájával, és ezért kirúgják?
Ahelyett, hogy adnának neki egy másik irodát ahol nem kell találkoznia vele, meg nem is kell vele kapcsolatot tartania?
Mint a pinty, úgy mennék a munkaügyi bíróságra, az előzmény kérést bemutatva megnyerve a pert, a munkáltató által fizetendő kártérítést és a bíróság által kikényszerített eredeti munkakörbe visszahelyezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!