Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A cég főnöke akinek dolgozom...

A cég főnöke akinek dolgozom fenyegethet, hogy nem fizeti ki a munkám?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Katás egyéni vállalkozó vagyok. Lényegében egy cégnek számlázom. Tavaly bejött pár másik kisebb cég, viszont idén még csak egy cégnek számláztam. A gond az, hogy ennek a cégnek a főnöke kitalált egy munkát, ami nem is az én és a többi vállalkozó kollégám feladata, már tavaly is zaklatott minket ezzel. Van erre kijelölt ember, és az szokta megcsinálni, viszont egy ideje már nem tette meg. A cég főnöke pedig most kitalálta, ha én és a többi vállalkozó nem végezzük el, akkor nem fizeti ki azt a munkát amit eddig márciusban csináltunk. Ezt megteheti? Nem vagyok alkalmazott, de szerintem ha az lennék akkor se fenyegetőzhetne ilyennel. Még azt is hozzátette, hogy a vírusos időszakban úgyis temérdek szabadidőnk van, szóval lesz időnk rá. Ehhez is mi köze, hogy nekem vagy bárki másnak mennyi a szabadideje?
2020. márc. 25. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerződésszegést követ el. Megteheti, de következményei vannak.

(És ezért nem szabad egy lábon állni.)

2020. márc. 25. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szerződésed és teljesítési igazolásod a márciusi munkánkra (magyarul elvégezted) akkor következmények nélkül nem teheti meg, hogy nem fizet ki.

Ahogy téged, mint alvállalkozót nem kötelezhet semmilyen munkára, amit te nem akarsz elvégezni. Maximum ha nemet mondasz akkor nem ad le neked több megrendelést.

2020. márc. 25. 12:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Jogilag mit tudok tenni, ha tényleg nem fizet ki? Sajnos meg meri tenni, mert megtudtam, hogy mással pár éve megtette, és nem volt következménye. A jelenlegi helyzetben tényleg rossz ez, mert most egyébként is kevesebb a munka, a vírus miatt nem tudok máshol vállalni, de nem akarom ezt lenyelni neki, hisz ezt így nem teheti meg.
2020. márc. 25. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Fizetési meghagyás.
2020. márc. 26. 06:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Fenyegethet, de te is fenyegetheted, hogy megvárod meló után pár haveroddal vagy őt vagy valakijét.
2020. márc. 27. 17:05
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

# 3

Jogilag munkaügyi bíróságra mehetsz a munkaszerződéseddel.

Ha az nincs, vagy nincs beleírva konkrét munkabér, akkor a mindenkori minimálbérből fognak kiindulni.

Annyi lesz a járandóságod...

Valamikor ha vége az ügynek...

2020. márc. 27. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

# 6

Kérdést elolvasni luxus? A kérdező egy alvállalkozója a cégnek!

2020. márc. 27. 17:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen rám a munka törvénykönyve nem vonatkozik. Nincs se munkabér, se minimálbér. Én ha elvégzek egy munkát, azt leszámlázom, a számlán meg fizetési határidőn belül kell a cégnek utalva, vagy készpénzben fizetnie.
2020. márc. 27. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!