Ha egyéni vállalkozó leszek de csak egy cég lesz a tevékenységem akiknek dolgozom akkor is kell könyvelő?
Akkor viszont KATA-s nem lehetsz, mert azt így burkolt munkaviszonynak minősítenék.
Ha pedig nem KATA-s vagy, akkor szerintem kell könyvelő, ugyanis az szja, járulékok bérszámfejtése az azért szaktudást igényel. Hacsak te magad nem értesz hozzá.
Mi szigorodott a kata törvényben? Leírnád nekem? Mert én nem láttam, hogy megjelent volna a Magyar Közlönyben a törvénymódosítás.
Amúgy ha két feltételnek áegfelel, akkor nem vizsgálják tovább (nav gyakorlat).
§ (1) A kisadózó vállalkozással kötött szerződést, ügyletet és más hasonló cselekményeket valódi tartalmuk szerint, a rendeltetésszerű joggyakorlás feltételére figyelemmel kell minősíteni. Ha a kisadózó vállalkozással kötött szerződés, ügylet tartalma szerint a kisadózó és harmadik személy közötti munkaviszonyt leplez, akkor az adózási és egyéb jogkövetkezményeket e törvénytől eltérően a munkaviszonyra irányadó rendelkezések szerint kell megállapítani "
7001/2005. (MK 170.) FMM-PM együttes irányelv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!