Végelszámolás alatt van a Bt. Vállalkozásom (saját döntésből), de van még 25. 000Ft Kata tartozásom mi a következménye annak ha nem fizetem be?
Figyelt kérdés
2019. aug. 1. 15:36
1/12 A kérdező kommentje:
Még mielőtt valaki megkérdezi: iszonyat veszteséges volt így is a vallalkozás, a bevételek 2-3x-osát fizettem be ígyis adókra, ezért szeretném legalább ezt az utolsó hónapot megúszni, mert beleroppanok ebbe a sok adóba.
2019. aug. 1. 15:45
2/12 anonim válasza:
Amíg turtozas van, nem szűnik meg a cég, de ezt a könyvelőd nyilván elmondta.
3/12 anonim válasza:
Azért katásként olyan sok adód nem volt, ha azt se tudtad kitermelni, miért vállalkoztál?
4/12 anonim válasza:
Ha nem tudod kifizetni az adótartozást, akkor átfordul felszámolásba a végelszámolás. Inkább utald el a 25 ezret, jobban jársz, mintha egy felszámolóval kellene viaskodnod.
5/12 A kérdező kommentje:
#3 mert mondjuk azt gondoltam hogy jól fog menni? Vagy te talán előre látod a jövőt mindig, minden esetben?
2019. aug. 1. 19:04
6/12 A kérdező kommentje:
Egyébként igen, most jelenleg a 25000 is nagy összeg lenne, ezért is kérdezem, hogy mi történik ilyenkor. 25000 ft miatt utánamennek az embernek?
2019. aug. 1. 19:14
7/12 anonim válasza:
Muszáj utánamenni, mivel a végelszámolás nem fejezhető be, ha bármi tartozás van. Onnantól át fog alakulni felszámolássá. Akkor viszont be fogják hajtani rajtad. Inkább szerezz 25 ezret és fizesd ki.
8/12 anonim válasza:
A 25.000 forintra havonta megy a kamat. Elévülése 5 év. Addig 99%, hogy behajtják rajtad, letiltják a bevételedből, végrehajást adnak ki rá, és pl lefoglalják valamelyik ingóságod ha tudják. Nem fogják annyiban hagyni. Max most hagyod, nem fizeted be, hanem vársz egy kicsit amig lesz éenzed, mondjuk 2-3 hónap múlva-viszont akkor már több lesz az összeg. Vagy, amit tehetsz, hogy bemész a navhoz, es kérsz részletfizetést. Ez a legjobb módja.Teljesen letudni ezt csak akkor fogod, ha kifizeted. Addig a nyakadra járnak.
9/12 A kérdező kommentje:
Kizsigerelő patkányok ezek a navosok. Gondolom a nagyvállalkozásokat nem cseszegetik így..
2019. aug. 2. 13:09
10/12 anonim válasza:
Szerintem kicsit visszavehetnél az arcodból.
Aki úgy vállalkozik, hogy nincs 20-25 ezer ft bevétele havonta (mert azt írod, katás voltál, az max 50, és ennek a felét-harmadát sem tudtad kitelrmelni), az ne szidja a rendszert.
Itt te voltál felelőtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!