Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Miért van ennyire elterjedve...

Miért van ennyire elterjedve ez a tévhit az MLM szisztémáról?

Figyelt kérdés

Én speciel az Amwayben vagyok benne, arról tudok nyilatkozni, de sosem értettem amikor lepiramisozzák vagy szánt szándékkal állítják, hogy ez hülyeség és ebből nem lehet megélni.

Így hogy benne vagyok már látom, hogy nem egy ember és nem egy ismerősöm él ebből mint hal a vízben. Teljesen legális, piramishoz semmi köze, ezt a kijelentést soha nem is értettem. Persze vannak illegális piramis MLM cégek is.

Nekem mindenki elmondja aki nem is szeretne foglalkozni ezzel hogy köszöni, ő ebből nem kér, de tudja hogy milyen jó dolog és hogy a termékek is tényleg jók.

Valamikor anno biztosan volt egy ilyen propaganda szöveg, (mint amilyennek most ez tűnhet) hogy ezt nem éri meg és piramis, aztán mindenki el van tőle rettenve.

2020. jan. 27. 15:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A kilences kommentelő első érvével maximálisan egyet értek, ha nem kell nem kell. Viszont erőltetni senkinek nem szabad, ha neked is erőltetik jobb is ha lépsz be. Egy jó vezető semmit nem erőltet.

A tízes; Itt pl sehol nem írnak az Amway-ről, mert nem tudnak. Mert teljesen legális. Drágák a termékek ugyan, de jók, nagyon jók. Az Amway kapcsán maximum a termékek árába lehet belekötni. Nem véletlenül az Amway a legnagyobb, talán az egyik egyetlen normálisan működő MLM cég.

De attól hogy 10-ből 9 cégről ilyen átverések derülnek ki még nem jelenti azt, hogy mindegyik átverés. Attól hogy a használt BMW szétesett alattam és átvertek vele még nem jelenti azt, hogy az új is szét fog..

Remélem így érthető

2020. jan. 27. 16:48
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"Attól hogy a használt BMW szétesett alattam és átvertek vele még nem jelenti azt, hogy az új is szét fog.."

Értelmetlen buta példa. A használt BMW valószínűleg azért esik szét, mert kihajtották a lelkét, az új meg azért nem mert új. Ez pont nem volt valami szemléltető.

2020. jan. 27. 16:58
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként én egy szóval nem mondtam sehol hogy az Amway nem legális. De nekem pl semmi szükségem a túlárazott termékeikre, és valószínűleg nincs is olyan cég, ami olyan terméket tudna nekem kínálni, amiért cserébe kapcsolatba akarnék kerülni azokkal a szektás fanatizált MLM hívőkkel.
2020. jan. 27. 16:59
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Vana piramisjáték... ahol pénzeket fizetnek be az emberek, amiket szétosztanak, és ha sikerül maga alá beszervezni embereket, akkor az ő pénzükből már részesül az alap befizető is. Nos, ez így illegális. Hogyan lehetne ezt legalizálni??? Hát tegyünk bele egy terméket!

Nekem az a véleményem, hogy az összes MLM-ben tevékenykedő ember kapzsi, mohó és kizárólag a jólét a könnyű pénz motiválja. A sok mosoly, az optimizmus az álmoknak és a pénznek szólnak, számomra hiteltelenek és taszítók. Úgy kompletten az egész MLM világa. Engem is próbáltak már nemegyszer beszervezni, volt aki már odáig süllyedt, hogy elárulta, hogy itt a termékek senkit sem érdekelnek, egyedül ami számít az a pénz! Ez már évekkel ezelőtt volt. Aztán itt van most a nagy online világ, és máris kinőtte magát az MLM. Biztos ti is kaptatok már a fb-on "XY" cégtől ajánlatokat. Nos, náluk már termékbemutatózni sem kell, még ezt a munkát is nélkülözik.

Nem bántásként írom, de a legkönnyebben bepalizható célközönség a nők. Az összes reklám az érzelmekre hat, a képi világ, a zene, a könnyeket kicsalogató szövegek. Nos, itt már beleálltam egy kicsit a dologba, de később egy levélváltás során azt mondták, hogy jó oké, a termék másodlagos. Na már itt is???

Mi a gond még az MLM-mel a normál kereskedelmi modellekkel szemben? Az agresszivitás. Akkor semmi gondom nem lenne, ha bárki szabadon dönthetne hogy mikor akar vásárolni, és azután kapnám a jutalékokat. Viszont ez nem tenné kiszámítható aranybányává az egészet. Szóval itt az van, hogy kötelezően minden hónapban fizetni kell!

Innentől kezdve meg piramis játék az egész. Én nem vagyok az a fajta, aki egy morálisan erősen megkérdőjelezhető üzletben, csupa kapzsi és mohó, egymás vállát veregető dúsgazdag embernek bármit is tegyen. Persze hogy ott fenn megy a nagy boldogság, ugyanis munka nélkül mérhetetlen pénzek folynak be. A "munka" az MLM-ben más dimenzióban él, mint egy természetes közegben. Én tökéletesen megértem azt, hogy egészséges lelkületű emberek messziről kerülik ezt a belterjes képződményt.

Az meg nem jelent semmit, hogy mekkora pénzek vannak benne. Túlárazott termékekkel legalizált piramisjáték, persze akik nyakig ülnek benne, azok a saját érdekükben nem nyilatkozhatják ezt, de valahol mindenki érzi.

Termékek? Értékesítsék boltokban, normál áron. Az árképzés 90%-a a szétosztandó pénzek miatt vannak, nem a minőség vagy az előállítás vonzata.

Sőt, tömény ellenszenv az egész, mert aki megkeres, az nem én miattam teszi, hanem azért, hogy legyen több "lába", én is csak egy havidíjas befizetője legyek.

.i..

2020. jan. 27. 17:24
 15/26 A kérdező kommentje:
Miért kéne minden hónapban terméket venni? :D Akkor veszel amikor elfogy a meglévő, a Rossmannban sem muszáj havonta sampont venni.
2020. jan. 27. 17:33
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért, miért, hogy a "mentorodnak" legyen jutaléka...
2020. jan. 27. 17:58
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vesz senki semmit, akkor nem lesz bevételed. egyébként ott van a kötelező fogyasztás, vagyis a kötelező befizetni való. Na és miért vegyek bármit is ha elfogy? Van még ezer termék ami negyedárban van, minőségben meg lehet hogy még jobb is. Na ezért agresszív az üzletpolitikája az MLM-nek.
2020. jan. 27. 18:12
 18/26 A kérdező kommentje:

Szerintem ha valaki alatt van 100-150-200 ember, akkor teljesen mindegy ki milyen időközönként vásárol, mert eléggé megoszlik.

Túl sok a félkész és hamis vád, én is beszélhetnék róla, hogy a Forma-1 milyen egy undorító “sport”, de amihez nem értek nem tudok hozzá szólni

2020. jan. 27. 18:13
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván egy MLM-es soha nem azt a tengernyi negatívumot elismerni ami szól az MLM ellen. Csak a magyarázkodás megy, meg a félrebeszélés.
2020. jan. 27. 18:19
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
*nem fogja
2020. jan. 27. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!