Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi lenne a helyes irány?

Mi lenne a helyes irány?

Figyelt kérdés

A kérdésem kicsit bonyolult. 23 éves vagyok, és lassan már 800 ezer forint megtakarított pénzemet tettem bele tanfolyamokba, önfejlesztő és motivációs könyvekbe. Megvolt a gyorsítósáv tréning is, rengeteg pénzügyi tanácsot kaptam már. Görög Ádám a példaképem, én is ugyanolyan többszörös milliomos akarok lenni mint ő. Webshoppot akarok csinálni úgy, hogy kínából beszerzem fillérekért az termékeket, és itt az országba többszörös áron fogom árulni. Igazából nem nagy ügy, mindenkinek fut a szekér. Viszont szeretnék mentor is lenni, de igazából semmihez sem értek amit el lehetnek adni jópénzért. Arra gondoltam, hogy tanácsadó leszek, hogy hogyan vásároljanak az emberek tudatosan. Erről akarok könyvet írni, amit ugyancsak eladok olyan 2000-4000 forint közötti áron. A fő gondom az, hogy videókat is szeretnék csinálni, de nincs jó kameraarcom, meg sosem beszéltem még emberek előtt, mármint közönség előtt. Mennyire kivitelezhető ez a terv, de úgy, hogy igazából semelyik részében nincs tapasztalatom? Én azt látom magam körül, hogy mindenki milliomos ebben az országban akinek van webshopja, meg könyveket ír. Pont erről beszélgettem pár emberrel a csoportban, és ők is ugyanígy látják. Mondjuk annak nem örülök hogy legalább 20 csoporttag fog februárban webshopot nyitni, de hát ezt szerintem nek akkora gond, a fizetőképes réteg az mérhetetlen, azaz végtelen mennyiségű pénz van kint a piacon. Nekem csak az lesz a dolgom, hogy kivegyem a részem ebből.

Ti milyen webshopnak örülnétek ha csinálnék? Egyenlőre nyitott vagyok mindenre.

2020. jan. 27. 11:48
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

A webshop biznisz már elment??? :D Most emelkedik csak igazán! Figyu, most szándékosan nem említek neveket, de olyan emberek előadásain, tanfolyamain vettem részt, akiknek több ezer fős kliens körrel rendelkeznek, Olyan coachok, trénerek, mentorok, akik több ezer jól menő vállalkozás vezetőit mentorálják, szóval vér profik. Biztos ők nem látják jól! :D Hallottál már Szendrei Ádámról? Szerintem ő jelenleg a legjobb az országban a pénzügyi kategóriát illetően, hihetetlen tudással és meglátásokkal rendelkezik! Én fantasztikusnak tartom, hogy tőle tanulhatok. Az is csodálatos, hogy ma már elérhető akár 20-30 ilyen csúcs kategóriás tanácsadó. Ja, az a baj hogy fizetnek nekik? Már ne is haragudj meg, de az ilyen magas szintű tudást ki adja ingyen? Ők nem holmi egyetemeken tanított száraz, lexikális elméletet adnak át, hanem gyakorlatias, bárki számára elsajátítható igazi tudást közvetítenek. Nekem az életem teljesen megváltozott, 100 százalékosan pozitív vagyok, nekem minden reggel egy új csodálatos nap kezdete. Van célom, az anyagi függetlenség elérése, és azt hiszem ha követem a trénerek útmutatását, meg is lesz!!! Sokan vagyunk ezzel így, mi egymásnak erőt adunk.

Az üzletről. Szerinted a boltok nem az árrésen szedik be a profitjukat? Az is teljesen tévhit, hogy az emberek többsége ismeri a külföldi rendelések menetét, azaz sokan rendelnek így. Hát nem. A garancia is megvan, mivel egy adott termékből rendelek 20-at, így bármikor kicserélem ha kell. Nálam a pont! Ahol megél, sőt, mi az hogy megél, gyarapszik 20 webshop, ott a 21-ik is hasonlóan szép profitra tesz szert. Na de ez még csak egy dolog, itt jönnek be Szendrei Ádám pénzügyi guru tanácsai, amivel 100 százalékos a siker! Pl. ilyen tanács hogy tegyél félre 20 százalékot a bevételedből. 1.000.000Ft-os tiszta bevételnél ez 200.000Ft, ami egy év alatt 2.400.000Ft, amit újra befektethetek, vagy tovább gyűjthetek. Na ezt hívják tudatos pénzügyi gondolkodásnak, egyébként neked is ajánlanám ezeket az előadásokat, tanfolyamokat. Most 23 éves vagyok, de 26 évesen már alapszinten anyagilag független leszek, 30 évesen meg már elértem a tökéletes anyagi függetlenséget, az általam felépített rendszer fog pénz termelni úgy, hogy akár 3 hónapra elutazhatok oda, ahová csak akarok. Ránézek a notebookomra, és csak azt látom hogy bevétel...bevétel...bevétel. Tudom, a magyar mentalitás ezt nem érti, de hidd el, ki lehet törni belőle.

Én egy év múlva már automata pénztermelő rendszereket fogok építeni, a webshop csak az alapokat fogja adni. Én már megértettem amit a trénereim, vagy az általam nagyra tartott zsenik közvetítenek: csak rajtad múlik minden!!! Én boldog vagyok hogy ebben a világban élhetek, mert az elődeinknek esélye sem volt ekkora gazdagságra. Azért még van egy tervem, az pedig az, hogy saját termékeket fogok MLM-rendszerben értékesíteni, de az már csak hab lesz a tortán.

Most nem nagyképűségből írom, de nehezen fogsz fogást találni azon, amit most leírtam. Pont ez a lényeg, hogy zseniális az egész és simán megvalósítható! Igen, fizettem a tanfolyamokért, a könyvekért, de azt hiszem, hogy életem legjobb döntése volt hogy ezekre költöttem. Nem is sajnálom tőlük a pénzt, mert az a szintű tudás amivel ők rendelkeznek, igazából szinte ingyen kapja meg az ember. Befektetés, ami busásan megtérül!

2020. jan. 27. 12:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azt kívánom hogy teljesüljön be minden elképzelésed, és jöjjön be neked amiket írsz, de mikor valaki a nagy semmi tudásra fel beszél az ekkora nagy magas lóról, abból szoktak lenni a nagy pofára esések.
2020. jan. 27. 12:59
 13/20 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen Görög Ádám-félénk belőled élnek meg.

Amúgy inkább valami olyan speciális termékkörre állj rá, ami nincs minden bokorban. Most ez a Kínából rendelek "occsón, eladom drágán dolog már nem megy. Sokan belebuktak a replikákba, illetve ma már inkább közvetlenül megrendelik az emberek e-bayről, aliexpressről a termékeket.

Én valami tematikus dologban gondolkodnék és azon, hogy mitől lenne több mint egy sima ws. Pl ha nagy kertész lennék ezen az úton indulnék el, plusz hozzá tennék szakmai tudásanyagot, akár blog formában, mi mire való, talaj típusok, mit mikor kell vetni, metszeni... Stb Ez egy jó kombó lehet, sőt egy fórum résszel akár közösségi tér is lehet,ahol meg reklámfelületeket adhatsz ki.

Ehhez kell egy téma amihez értesz, tudsz szakmai tudást is mögétenni, vagyis hiteles vagy, plusz rengeteg marketing, Google ads és Facebook reklám. Persze ez költségesebb, mint a dropshipping, mert raktárkészletet kell tartani, illetve ahhoz kell egy rendszer is, ami kezeli, de egy ilyenben pl látnék potenciált.

Légy több és jobb, mint a többiek.

Elolvashatsz több 10 könyvet, nézhetsz több száz videót, a Szent Grált senki se fogja a kezedbe adni. Ha megvan, hogy mit akarsz csinálni és hogyan, majd akkor fordulj profi mentorhoz, aki személyre és vállalkozásra szabottan ad tanácsot.

Amúgy a végtelen vásárlóerő sem igaz, attól függ mit akarsz eladni és kinek.

2020. jan. 27. 13:37
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a bevételből teszel félre és ebből meggazdagszotokkal csak az a gond:

1) mi van ha nincsen 20%-os árrésed?

2) miből veszed, hogy lesz 1 milliós bevételed?

3) miért gondolod, hogy ez folyamatosan fog jönni?

4) mit teszel mikor nem jönnek be az elképzelt dolgaid?

Amiket ezeknél a kóklerekkel kapcsolatban tapasztaltam, hogy eladják neked az illúziót, hogy jutalékért árulhatod a webshopjukban az ő könyveiket és tanfolyamaikat, majd ebből gazdag leszel...

Semmi mást nem is kell csinálnod mint további embereknek eladni a tudást = illúziót, mindezt körbekerítve a misztikummal pl. nem árulom el a terméket, a honlapom elérhetőségét, különben leutánozol.

2020. jan. 27. 13:38
 15/20 anonim ***** válasza:
92%

@13:38

Hagyd, teljesen behülyítették már szegény srácot, és bármi valós aggály amit felfedsz neki az csak "kifogás" meg "a sikerének az akadálya, amit át kell lépni".

2020. jan. 27. 13:44
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Hát igen... Pl. arra sem kaptam választ, hogy ismeri-e a webáruház működésének feltételeit? Mit kell tartalmaznia,ÁSZF, GDPR, működtető elérhetőségei, stb. Ha nem felel meg valami a szabályoknak, több százezres bünti is benézhet.
2020. jan. 28. 01:58
 17/20 anonim ***** válasza:
80%

"Ezzel nem értek egyet, mert Ádám fullos külföldi helyszínekről jelentkezik be, és már ott tart, hogy jótékonykodik is."

Teljesen átlagos ember vagyok, átlagos fizetéssel, mégis tavaly kint voltunk egy gyors tengerparti látogatáson májusban: repjegy oda-vissza, 1 éjszakás szállás - a hotelszoba ablakából kilátás a tengerre + svédasztalos reggeli 2 főre 10 ezerért - , helyi közlekedés, költőpénz ÖSSZESEN 2 főre 50 ezer ft-ba került :-) Szóval én is tudnék fullos helyről posztolni :D

"már ott tart, hogy jótékonykodik is"

Én is tudok jótékonykodni, ahhoz nem kell nagy vagyon.

Kinőtt ruhákat régen a családsegítőbe vittem vagy most adományboltba, stb. Ehhez egyszerűen az kell, hogy meglásd: ki miben szenved hiányt...

Lehet, hogy csak egy kiflit kell adnod a másiknak, aki épp éhes.

2020. jan. 28. 07:30
 18/20 A kérdező kommentje:

Ismerem a webshop működtetésének szabályait, ezt már régen elsajátítottam. Értem hogy mire gondolsz a pénzzel kapcsolatban, de hidd el, ezek a mentorok elérték a pénzügyi függetlenséget, éves szinten több száz milliós bevétellel, vagyis profittal. Lehet ezen rugózni, de ezek tények. Az, hogy ti nem hisztek magatokban, az kizárólag csak a ti világotokat érinti.

Érdekes az is, hogy a pozitív emberek 99%-a pár év alatt sikeressé válik, mert ők hiszik hogy nem kell beletörődniük abba, hogy nekik csak ennyi jut. Nem nagy dolog pénzhez jutni, sőt, nem nagy dolog mérhetetlenül magas pénzekhez jutni. A nehézség ott kezdődik, hogy odáig nem jut el a többség, hogy ebben higgyen. Érdekes, hogy pont ezért nincs is neki.

Nekem boldog az életem minden perce, nekem Kyosaki, Shafer, Napoleon Hill, Carnegie, Brian Tracy, Szabó Péter...stb. gondolatai adnak útmutatást!

Mindezt kombinálom az üzleti és pénzügyi tudással. Mégis, mondjátok már meg, hol lehet ebben a rendszerben a buktató? A bevételeim alakulásától sem félek, tele vagyok energiával és optimizmussal. Egy hegyet is arrébb rakok ha kell.

2020. jan. 28. 12:44
 19/20 anonim ***** válasza:

"Mindezt kombinálom az üzleti és pénzügyi tudással."

Na ez az, ami nem látszik a hozzászólásaidból... Sőt, pont az ellenkezője, bocs.

2020. jan. 28. 13:01
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Lassan kétéves a kérdés, szeretném megkérdezni, hogy sikerült e megvalósítani? Tapasztalatok, mennyit kerestél stb
2021. dec. 1. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!