Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kismegszakítónál mi a helyes...

Kismegszakítónál mi a helyes bekötési irány?

Figyelt kérdés
Alulra, vagy felülre tegyem az elosztósínt?
2013. nov. 16. 19:34
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Ahol neked jobb.

A működés szempontjából mindegy.

[link]

2013. nov. 16. 19:56
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de hogyan szokás?
2013. nov. 16. 22:41
 3/19 anonim ***** válasza:
felülre szokás
2013. nov. 18. 16:05
 4/19 anonim ***** válasza:
2013. nov. 18. 23:47
 5/19 anonim ***** válasza:
45%

3-mas vagyok.

Végül is nem szokás kérdése. Attól függ, a technikai kialakítás hogy engedi meg. A nagy büdös lófa_t...

MINDIG az 1,3,5 egy megszakító betápja, 2, 4, 6 az elmenő ág. MINDIG. Ha ezt az elhelyezés nem teszi lehetővé, szólsz a mérnöknek, hogy módosítsa a szekrény elrendezési rajzát úgy, hogy megoldható legyen felülről a betáplálás, és minden más igénynek, követelménynek megfeleljen.

A pajtában, vagy nagypapa műhelyében lehet, hogy nincs szokás, ahogy esik úgy puffan.

De egy külföldi megrendelő, vagy multi, kiröhög, és visszadobja a szekrényt, ha te páratlan pontokon táplálod meg a megszakítókat...

Tehát továbbra is, felülről "szokás" ha lehet így fogalmazni.

2013. nov. 19. 12:09
 6/19 anonim ***** válasza:
De ha van bármiféle villamos végzettséged, beugorhatna mikor a megszakítókról volt szó, MINDIG páratlan a betáp, páros az elmenő. Elméletileg mindegy, gyakorlatilag nem.
2013. nov. 19. 12:10
 7/19 anonim ***** válasza:
45%

Ez egy nemzetközileg elfogadott dolog.

Ha te úgy csinálsz meg egy szekrényt, hogy ahol nem tudod felülről fésűs sínnel felfűzni a betápot, alulra dugod a sínt, kiküldöd terepre a terméket, hiba esetén jön egy svájci, német, angol, orosz, francia, bármilyen nemzetiségű szakember javítani, néz mint Rozi a moziban, hogy mi a franc van? Egy lakás elosztóban nem gáz, mert a 7. osztályos is látja melyik a betáp, meg az elmenő ág. De egy szekrényben, amiben van 2000-2500 vezeték, kábelcsatornákba, vagy lüetze-be gyűrve, elég kellemetlen vissza bontani egy sort, hogy kiderítse a német, mire is gondolt a hü_e magyar...

2013. nov. 19. 12:14
 8/19 A kérdező kommentje:
Lakáselosztóról van szó. A reg. vill. szerelő csak befűzte az órátol a kábeleket, a többit én csinálom. Csak azért kérdeztem, mert az éjszakai áram vezetékét felülre kötötte be az elosztódobozon belül a kismegszakítóba, a normál áramét pedig alulra. Egyébként nem vagyok villanyszerelő.
2013. nov. 20. 20:51
 9/19 anonim ***** válasza:

3,5,6,7 vagyok.

Nem neked írtam kérdező, hanem annak, aki baromsággal tájékoztat, olyan dobozokról belinkelt képekkel alátámasztva, amilyen munkát ha fizetnének se adnék ki a kezem közül.

Betáp mindig páros, elmenő mindig páratlan pont. Ha megfordítod a dobozban a megszakítót (fejjel lefelé) akkor mehet alulról (megszakítóba továbbra is páros pontra) a betáp fűzés. Bár én meg se fordítanám, de kapcsolástechnikailag úgy is jó.

2013. nov. 20. 21:16
 10/19 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezeket nem is tudod másképpen bekötni, Akárhogy is nem tetszik a kedves válaszolónak, aki maga se tudja mit akar:

"MINDIG az 1,3,5 egy megszakító betápja, 2, 4, 6 az elmenő ág. .... hogy megoldható legyen felülről a betáplálás."

"MINDIG páratlan a betáp, páros az elmenő."

"Betáp mindig páros, elmenő mindig páratlan pont. .... (megszakítóba továbbra is páros pontra) a betáp fűzés.

2013. nov. 20. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!