3 ingatlan rövidtávú kiadásából meg lehetne élni? Belevágnátok a helyemben? Nyaralóknak, külföldről érkező fogászati turistáknak, céges kiküldötteknek, Ausztriába ingázó munkásoknak, GY-M-S megyében, határszélen szép természeti környezetben.
Ne haragudj kérdező, de nagyon lenézed a nyugdíjasokat!
Nem kéne minden "mammert" egy kalap alá venni.
Főállás mellett, alkalmi munkával vagy havi 1000 Ft-os járulék melletti bejelentéssel nyugdíjassal , esetleg vendéglátó sulis diákkal tudod megoldani a rövid távot.
Instabilabban hoz , de nem feltétlenül kevesebbet, mint hosszú távon kiadva, ugyanakkor kevesebbet is amortizálódik, mint hosszú távú használattal.
Tavaly már érezhető volt a hosszú távú kiadások kapcsán is a fizetési morál romlása is, épp most küldtem már 3 havi tartozásra felszólítót, illetve idén egy másik ingatlanba is cserélődtek a bérlők -feltéve hogy ha nem az Ausztriába átingázó munkavállalókra gondolsz - és a stagnálás munkahelyeken meg elbocsájtások még csak most indulnak az ipari szektorban is ami majd tovább gyűrűzik kb ugyanúgy mint 2008-ban is volt. A mértéke ami inkább kérdéses még szerintem.
Teljesen más szegmens a kettő, de ha értesz is hozzá, akkor a rövid távú kifizetődöbb lehet és több rétűen is ki lehet használni az üres járatot többlet funkciókkal, amit a hosszú távúban nem tudsz megtenni.
Én pl lakásétteremmel vagy falusi vendégasztallal bővítenék a helyedben azokra az időkre amikor nincs szállásfoglalás. Van egy ilyen jellegű ingatlanom. Igaz nekem ez vállalkozáson belül tevékenységi körben futott eddig, idei évtől szeparáltam szét magánszemélybe a bérbeadást, mert igazából így egyikhez sem kell vállalkozáson belül végezni már ezeket és adózás szempontjából jobban jössz ki.
Egy állampapírhoz meg mindenféleképp jobb megoldás, mert még mindig infláció felett maradsz vele magasabb hozammal ( felújítást, munkaerőt stb. költségeket is figyelembe véve. Ami lehúzhatja a hozamodat a reál értéke az ingatlannak, ha most elindulnak lefelé majd.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!