Gazdálkodási és menedzsmentet vagy autószerelői
szakmát érdemesebb tanulni?
Figyelt kérdés
Én gazdálkodás és menedzsmenten vagyok jelenleg.A haverom és volt osztálytársam viszont most jelentkezett egy szakközépbe autószerelőnek tanulni.
Ha elmegy és elvégzi,szerintem sokkal többre fogja vinni nálam.Lesz egy jó szakmája,igazi szakember lesz,egy csomó mindenhez érteni fog,lesz igazi,gyakorlatias,hasznos tudása.
Én meg semmihez sem fogok érteni.Csak ilyen semmitérő marketing,menedzsment meg hasonló áltudományos dolgokról tanulok.
Valószínűleg a fizetése is magasabb lesz,mivel a jó szakembereket rendesen megfizetik.
A statisztikák nem különösebben támasztják alá a sejtésedet. Persze ha folyton arra koncentrálsz, hogy a szakoddal semmihez nem tudsz majd kezdeni, te egy senki vagy, egy lúzer vagy, akkor elképzelhető, de átlagosan még a gazd.men. diplomások is többet keresnek egy autószerelőnél. Ma az autószerelő átlagbér bruttó 296 ezer forint, amit még a sok évvel ezelőtti DPR frissdiplomás bérek is überelnek (kivéve oktatási, művészeti, agrár területen).
2019. júl. 20. 22:08
2/13 anonim válasza:
Na, megjött a rendőrnek nem felvett, biztonsági őr már nem akar lenni, egész nyáron itt sopánkodó kérdezőnk.
Nem cáfolunk meg, jobban fog keresni,
Te meg siránkozz, sajnáld magadat - azzal biztosan többre mész.
2019. júl. 20. 22:09
3/13 anonim válasza:
Ha abból indulunk ki, hogy a nem túl távoli jövő az elektromos autózásé és azokat nem igazán kell a szervizelni, akkor a válasz egyértelmű...
Én gazdálkodás és menedzsmentet tanultam, a havi bruttóm most 3 milla felett van. Úgyhogy igen, a jó szakembereket rendesen megfizetik.
2019. júl. 21. 08:43
6/13 anonim válasza:
Ilyen hozzaalasal semmi nem lesz belőled de nyugi autoszerelokent sem lenme
2019. júl. 21. 09:30
7/13 anonim válasza:
Nem tudunk megcáfolni, tényleg magasabb lesz haverod fizetése, mert ő egy jó szakember lesz, te meg egy tehetségtelen alak vagy. Ettől függetlenül természetesen a jellemző nem ez, GM-es diplomával már a kezdő átlagfizetés is magasabb, mint egy autószerelőé, az évek során pedig többszörösére nő a különbség a 2 szakma fizetései között. Nem is beszélve ugye a munka minőségéről, kondíciókról, stb...
2019. júl. 21. 11:30
8/13 A kérdező kommentje:
Nem lehetek jó GM-es szakember,ha nem érdekel a GM.
2019. júl. 22. 01:58
9/13 A kérdező kommentje:
Nem akarok üzleti világban dolgozni.
2019. júl. 22. 01:59
10/13 A kérdező kommentje:
Meg ami munkát ezzel betöltenék,azt egy középiskolás is el tudja végezni.Semmi komoly tudást nem ad ez a szak
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!