Van aki elvegezte mar vagy most csinalja felsooktatasi szakkepzesen (FOSZK) penzugy es szamvitelt vagy gazdalkodasi menedzsmentet?
Én Gazdálkodás és Menedzsmentet tanulok FOSZK-on. A negyedik félévemet fogom elkezdeni. Ez már csak szakmai gyakorlat, és záró vizsga lesz, tehát a tantárgyaimat letudtam már. Hát az első félévben az összes tantárgyunkat az alaposokkal nyomtuk. Elég húzós volt. Volt analízis, mikroökonómia, marketing. Ezek elég nehezek voltak. Analízisből meg is buktam. A második félévben teljesítettem vizsgakurzusként. Ezek voltak a vizsgatantárgyak, a többi évközi jegyes volt. Informatika volt, elég könnyű kicsit az Excel bonyolultabb de nem vészes. Volt kutatásmódszertan na az egy klasszikus tölteléktantárgy volt. Meg volt egy ilyen pszichológiai cucc. Annak sem volt sok értelme de legalább érdekes volt. Ebben a félévben minden egyes tantárgyra bejártam minden egyes alkalommal. Még olyanokra is amikre nem is volt muszáj.
Második félévben már lazábbra vettem a figurát. Szerencsére matek2 nekem már nem volt. Makroökonómia volt, statisztika, meg vállalatgazdaságtan az elsőéves alaposokkal. Számvitel, és társadalomtudományi ismeretek a másodéves alaposokkal. Volt egy szakirányú tantárgyunk a vezetési ismeretek. Ezen csak a fokszosok voltunk. Meg volt már angol is. Makro lényegesen könnyebb volt, mint a mikro. Stattal sokan szenvedtek, de én már az elején ráéreztem és tök jól ment. Számvitel is. Vállgazdból konkrétan a tanár átküldte az órai tananyagot mindenkinek ppt-n, meg volt egy könyv amibe az összes tétel le volt írva tök részletesen, úgyhogy február után engem a tanár már csak a vizsgán látott :D Társadalomtudomány szintén. Bementem az első két előadásra utána már csak az utolsóra ZH-t írni, amire a végső jegyet is megkaptam :D Vezetésire se jártam be mindig, meg angolra se. Úgyhogy volt olyan hetem, mikor csak hétfőn-kedden voltam suliba. És az az érdekes, hogy jobb átlagom volt, mint első félévbe mikor állandóan bent ültem.
Harmadik félév lightos volt. Volt angol. Alaposokkal már csak jogi ismeretek volt, meg munkaerő-piaci ismeretek. Jogon egyetlen egyszer voltam bent a ZH-n amire meg is kaptam a jegyemet. Munkaerő évközi jegyes volt, elvileg katalógusos de a tanár nem vette túl szigorúan úgyhogy azt is előszeretettel kihagytam amikor csak lehetett. A többi tantárgy szakirányos volt. Ezeknek a nagyjára kénytelen voltam mindig bejárni mert volt ahol komolyan is vették a katalógust, meg kevesen is voltunk, úgyhogy a tanár arcról is ismert minket. Üzleti tervezés, és stratégiai tervezés könnyű volt. Az értékteremtő folyamatok is. Egyedül stratégiaiból volt vizsga, de az se volt vészes. Az üzletfinanszírozás volt nehéz. Arra sokat is kellett tanulnom, de megérte mert megajánlott jegyet kaptam, és nem kellett vizsgáznom. Szóval idén januárba egy vizsgám volt össz-vissz.
Most gyakorlati helyet keresek. Leadtam több helyre a jelentkezésemet, remélem hamarosan kapok visszajelzést. Szakdogatémám is már rég ki van választva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!