Szerintetek melyik képzést érdemes választani a Turizmus és vendéglátást vagy Gazdálkodási és menedzsmentet?
Én turizmus-vendéglátás szakon végeztem, de sokkal jobban megéri a gazdálkodási és menedzsment!! Bár azt neked kell eldöntened hogy mi érdekel jobban, mert van különbség a kettő között.
N
Mondjuk az se annyira "csak" mert kimeneti követelmény a 2 nyelvvizsga. Ugye sok közös óránk volt a gazdmenesekkel és sokaknak még most sincs meg egy nyelvvizsgájuk sem.
Egyik barátnőm gazdmenre járt, én turizmusra. Évfolyamtársak voltunk. Sok a közös óra gazdaságis tárgyakból. Nekünk meg ki volt bővítve turizmusos tárgyakkal és nyelvórákkal a tanterv.
Ha közgazdász akarsz lenni, vagy bankban, könyvelőirodában (bár ide se elég ez a diploma, kérik hozzá a mérlegképest, ha könyvelő szeretnél lenni) akarsz dolgozni akkor gazdálkodási és menedzsment, ha a szállodában, utazási irodában akkor meg a turizmus.
Szerintem a turizmusban az egyetlen nehézség a 2 nyelvvizsga. Amúgy mind a kèt szak elvégezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!