Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nemzetközi gazdálkodást,...

Nemzetközi gazdálkodást, kereskedelem és marketinget, gazdálkodás és menedzsmentet, vagy a pénzügy és számvitelt érdemes választani?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gimiben tanulok, és 10.-es vagyok. Szeretném már most eldönteni, hogy melyik szakra érdemesebb jelentkezni? Melyikkel nagyobb az esély az elhelyezkedésre?? Felvételihez kell matekból emelt szintű érettségi?

2013. nov. 16. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Nemzetközi gazdálkodás vagy Pénzügy és számvitel. De ezek közül egyikhez sem árt az emelt matek tudás. Különben statisztikából megfingatnak majd, mielőtt eljutsz az elhelyezkedésig.
2013. nov. 16. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen ezek gazdasági szakok mind olyanok, amelyekkel elég szépen el lehet helyezkedni, ha mellette fel tudsz mutatni legalább két folyékony nyelvtudást (inkább hármat :D ), és némi szakmai gyakorlatot.

A multik még vidéken is jól megfizetik ezeket az embereket, viszont éppen emiatt túlképzés is van belőlük, a szerencse csupán az, hogy sokan lusták a fentebb említett dolgokra, tehát minél szorgalmasabb vagy, annál könnyebb dolgod van.

Azt nem mondom, hogy emelt matek kell hozzá, én mindig kettes voltam, és eddig még sikerült nagy sírás és össze*szarás közepette átküzdenem magam a tárgyakon, de azért készülj fel rá, hogy tényleg elég stresszesek ezek a matekos dolgok :D :D

2013. nov. 17. 12:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a pénzügy és számvitel szakot választod,akkor banki vagy a könyvelői részt tanulod.

A gazdálkodás és menedzsment inkább a vezetői pozícióra készít fel, itt tanulhatsz kontrollinget, logisztikát esetleg vállalkozásszervezést ...

A kereskedelem és marketing a nevéhez mérten kereskedelem vagy marketing szakirányba megy.

Ezekhez a szakokhoz elég egy nyelvvizsga.

Míg a nemzetközi gazdálkodáshoz kettő kell.

Igazából akármelyiket is választod a gazdasági területhez tartozó MSc-hez mindegyik jó. Úgy is az MSc végzettség a meghatározóbb.

2013. nov. 17. 12:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat. Angolból szerintem meglesz a középfokú 12.-ig, a második nyelv amit tanulok az orosz :) Valószínű egyetem alatt majd meglesz az angol felsőfokú, de oroszból örülök ha meglesz a középfokú az egyetem alatt. Szerintetek az hogy oroszt tanulok az sokat segíthet a jövőben? Tehát könnyebben lehet állást szerezni majd ? JA és elég az angol felsőfok és orosz középfok ezekhez a szakokhoz, amit a kérdésben felsoroltam?
2013. nov. 17. 13:42
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

Az orosz egy nagyon jó választás, a nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben nagy előretörést szerez majd a piacon az orosz gazdaság, tehát kelendőek lesznek az oroszul JÓL beszélő emberek.

Ha nem egy olyan szuperül, érdemes lenne elkezdened legalább egy harmadik nyelvet, főleg azért, mert ha a nemzetközi gazdálkodást választod, ahhoz két szakmai nyelvvizsga kell.

2013. nov. 17. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A munkaerőpiacon jelenleg egyáltalán nem keresett az orosz nyelv. Az angol ezeknél a gazdasági állásoknál evidencia, sokszor ki sem emelik, hogy kell, mert annyira egyértelmű. Második nyelvként pedig nagyon is a német kell. Ez a kettő megkerülhetetlen sokszor, és ezek után egy kis különlegesség lehet az orosz, de nem sok helyen fogod tudni használni.

Jelenleg szerintem a legjobb választás a fenti szakok közül a PSZ. A gazdmen és a nemzetközi is okés, a negyediket annyira nem erőltetném a helyedben.

2014. febr. 11. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
66%

Kedves utolsó válaszoló!

Mi az, hogy az orosz egy kis különlegesség meg plusz?

Igen az angol az teljesen evidens, a német sem árt, de az orosz már most is nagyon durván keresett. Ha valaki csak írni, olvasni tud már akkor kapkodnak utána. Még diákmelóknál is nettó 1500-2000 ft ha valaki legalább középszinten beszél oroszul.

2014. máj. 28. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!