Szerintetek ezek alapján a gazdaságinformatikást vagy a gazdálkodási és menedzsmentet válasszam?
Egyértelműen a gazdálkodási menedzsmentet ajánlom valami nevesebb egyetemen. Főleg, ha időben akarsz végezni.
Gazdinfót nem javaslom annak, aki nem tud programozni, mivel (legalábbis nálunk ez volt) ugyanúgy elvárják, mint a prog/mérnökinfóstól. Sok helyen ugyanazt a zh-t írják.
köszön a válaszod!
lenne még egy kérdésem, azt hallottam már nem egy pénzügy-számvitelestől, hogy csak a pénzügy-számvitel szak elvégzésének van értelme a gazdálkodási és menedzsmentnek meg kereskedelem és marketingnek nincs értelme. Ez mennyire igaz?
No. Egyetemtől függetlenül NEM kell programozni tudni semmilyen szakon, mindenhol az elejéről indítják, pláne gazdinfón. (BME mérnökinfón meg hasonló szakokon és egyetemeken is.) Egyébként a gazdinfó jellege nagyon el tud térni különböző egyetemeken. Corvinuson, BGF-en inkább gazdasági szemléletű, de olyan gazdinfós tantervet is láttam, ahol kb összesen 3 gazdaságis tárgy volt. A legjobban akkor tudsz dönteni, ha megnézed a kinézett suli egyetemén a tantervet és a tárgyak leírásait. Google: Egyetem neve + szak + operatív tanterv; tárgy neve + egyetem.
És szerintem sincs a gazdmennek meg a kermarknak túl sok értelme. Ha nevesebb egyetemen végzel, akkor valószínűleg lesz vele munkád, de szerintem a gazdinfó meg a psz értelmesebb döntés.
Ja és amúgy az egyetemet végzettek szellemi munkát végeznek, a 21. században meg ez már alap, hogy számítógépen történik. Tehát nagy valószínűséggel egész nap a számítógépet fogod nézni így is, úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!