Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lenyelnétek hogy a munkáltató...

Lenyelnétek hogy a munkáltató a fenntartótól havi 300-as bérkeretet kapott rátok de mégis csak 230al alkalmaz és a többit zsebre teszi?

Figyelt kérdés

Tehát egy intézmény melynek van egy fenntartója. A fenntartó adja az emberek bérét, amelyet a tényleges munkáltató (az intézmény) kifizet. Mert jogilag nem a fenntartó a munkáltató.

A fenntart ad X embernek havi 300 as bért, ezt a munkáltató elszámolja kifizeti az emberének.

Értelemszerűen anynit kell adjon a munkáltató amennyit a fenntartó ad.

Mit tennétek ha tudomástokra jutna hogy a fenntartó rátok havi 300-as bért adott, de ti mégis csak 230a-t kerestek? És a munkáltató azt jelenti a fenntartónak hogy 300-at kerestetek, vagyis a különbözet megy az intézményvezető zsebébe?

Mindezt dokumnetumokkal is tudom bizonyítani, csak kérdés merjek -e „ugrálni“ vagy ezzel csak azt érem el hogy kirúgnak és akkor még ennyi se lesz?

2019. júl. 15. 09:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy 9es mondja, 230-as bruttónál a munkáltató teljes költsége nem 230000 hanem 278300. Emellett gondolom kell fizetnie a bérszámfejtésért is, stb.

Amúgy te a munkaadóddal állapodtál meg (230-ban), így nincs jogalapod "ugrálni". (Felmondani felmondhatsz, ha elégedetlen vagy a helyzettel).

2019. júl. 15. 10:30
 12/19 A kérdező kommentje:

"Amúgy te a munkaadóddal állapodtál meg (230-ban), így nincs jogalapod "ugrálni"“

Ez tévedés. Én bértáblás helyen vagyok így a szerződés nem fixbéres hanem utal a bértábla megfelelő kategóriájára amely ugye végzettség + pályán eltöltött évek függvénye. És ez már nem munkáltató függő nem tehet önkényesen ide vagy oda egyetemi diploma + X év leigazolva = csak adott kategóriába tehet máshova nem. Elvileg. Gyakorlatilag meg oda tesz ahova akar és ha nem tetszik el lehet menni. Csak akkor meg mi értelme a bértáblának?

Ennek megfelelően nekem bértábla szerint br 300 jár.

2019. júl. 15. 10:49
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Szerződésed van?

Aláírtad?

Megkapod az abban megállapított bért?

.

Ha igen, akkor számodra érdektelen, hogy munkáltatód mennyit kap foglalkoztatásodért.

2019. júl. 15. 10:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Amugy egyre jobban elsz múltkor meg csak 120 nettót kaptal, azota meg majdnem 153 nettó, bőven infláció fölötti emelés
2019. júl. 15. 10:55
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

Üdv kedves alapítványi iskolás kérdező!

Nemrég még azért panaszkodtál, hogy a takarítónő óradíja magasabb, mint a tiéd. Ez a bruttó 230 ezer már fizetésemelésnek számít. Úgy látszik az alapítványi iskola jobban teljesít! :)

Mivel nem ismerem a szerződéseidet amit aláírtál ezért nem tudom teljesen elítélni a munkáltatódat. Javaslom nézesd meg egy munkajogásszal (van ingyenes jogsegély) és annak függvényében lépj. Ha ez nem megoldható akkor linkeld be a szerződésedet (kitakarva minden olyan adatot amiből felismerhető vagy) és segít a gyakori népe.

Pár kérdésedre már reagáltam. Nézelődj a www.kozigallas.gov.hu oldalon a tanári/iskolatitkári/PMS állások közt!

2019. júl. 15. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

2 hete a bruttó 165e miatt sírt a szád, most meg a br. 230e miatt!

Kaptál br. 65eFt béremelést, ez 39,369% emelésnek felel meg.

2019. júl. 15. 15:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem tudja már mikor mit hazudik..
2019. júl. 15. 16:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ne felejtsük el, hogy nem is szoktak fizetést utalni Balázskáéknál, tehát tök mindegy, mennyi az az összeg, amennyit nem kap meg.
2019. júl. 15. 20:12
 19/19 Kiserdi válasza:
Ne féljél attól, hogy kirúgnak, tudsz te találni munkát ha ezen a munkahelyen már kitudtad, hogy mi zajlik a háttérben. Ha ilyen ügyes vagy akkor miért félsz, hogy kirúgnak.
2019. júl. 18. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!