Milyen papírok, iratok kellenek Ausztriába? Milyen hátrányom származik ha a munkáltatóm nem enged el a próbaidő letöltése előtt és én mégis elmegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Az első kérdésem, hogy Ausztriába szeretnék menni dolgozni és szeretném megtudni milyen személyes okmányokat, papírokat kérnek ott a munkáltatók. Feleslegesen nem szeretnék semmit vinni és egyben összekapcsolódik a második kérdésemmel, hogy a munkáltatótól kapott papírokból is kérhetnek az osztrák munkaadók? Ha a munkaadóm nem enged el úgy, hogy nem töltöm le a felmondásomat és én mégis elmegyek papírok nélkül akkor milyen hátrányom származhat belőle. (azt tudom, hogy az addig ledogozott béremet nem kapom meg) Ezért is kérdeztem, hogy kérnek e az itthoni munkáltatói papírokból. Sajnos Ausztriában nem várnak 1 hónapot senkire és ezért nehéz munkahelyet váltani, de előre sem szeretnék felmondani mert nem tudom mikor találok ott állást. Aki volt hasonló helyzetben kérem írja meg. Köszönöm2012. aug. 16. 09:26
1/2 anonim válasza:
Én pár hetet dolgoztam nyár elején Ausztriában, nem kellettek hozzá az előző (magyar) munkahelyem papírjai. Szeptembertől újra Ausztriában fogok egy másik helyen dolgozni. Ami kellett hozzá: a bejelentéshez a lakcímkártya hivatalos fordítása, kinti folyószámlaszám (illetve ott kártyaszámnak hívják, a Raiffeisenben csináltattam, Nickelsdorfban, ott még magyarul is beszélnek) és az E Card, de ezt a munkáltatóm intézte. 2 nap alatt megvolt a bejelentés. A 2. kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, nem tudom milyen hátránya lehet, valószínű, hogy csak a munkabér megvonás.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. A lakcímkártya hivatalos fordításával megleptél, ezt még nem hallottam senkitől. Sok sikert az új munkádhoz. Remélem hamarosan én is ezt írhatom.
2012. aug. 23. 23:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!