Vidéki egyetemről is be lehet kerülni a Big4 bármelyikéhez?
Tisztában vagyok vele, hogy Corvinuson/ELTE-n/BME-n végezni mindig is nagyobb presztízst fog jelenteni, mint vidékről kikerülni friss diplomásként. Nyilván a budapesti székhelyű vállalat is a budapestieket szívja fel, ha lehetősége van rá. Az álláshirdetéseik mindössze szakirányú diplomát várnak el, szerintetek érdemes pályázatot beadni nyitott pozícióra annak ellenére, hogy Veszprémben végeztem pénzügy és számvitelen? Nyilván a személyes kompetencia a legfontosabb, hogy egyáltalán a pályázó beilleszkedjen egy hasonló multi-nagyvállalati környezetbe és maradéktalanul elvégezze a munkáját. De egyáltalán foglalkoznak azokkal a gyakornok-jelöltekkel, akik vidékről szeretnének bekerülni?
A választ köszönöm előre is.
Gyakornokoknak tuti nincs.
Assessment center van ahol van, van ahol nincs helye meg pozíciója válogatja. Én adózás részen dolgozom ott tuti, hogy ilyen nincs. Csak teszt van -logikai, angol illetve Excel. Meg jellemzően két körös interjú, egy telefonos a HR-el, aki ezt elküldi a szakmai vezetőnek, aki végül dönt arról hogy akar-e interjút az életrajz illetve a HR-s jellemzése alapján. Ha akar Általában ezekre az interjúkra legalább kettő szakmai vezető is elmegy és ők döntenek, hogy végül felveszik e az adott személyt.
Egyébként a teszt nem feltétlenül annyira fontos.
Szakmai vezetőtől függ. Van aki 60% alatt nem hív be interjúra se. De én olyan embert is ismerek, aki 30% Excel teszttel fel lett véve.
Biztosan tudom, hogy így megy. Mivel elég közelről rálátok ezekre a dolgokra.
A logikai teszt az olyan, ahogy írtad. Az Excel pedig függvények: if, vlookup meg pár ismertebb illetve szűrés, sorba rendezés ilyesmi. Nem könnyű az Excel teszt. Szoktak rá panaszkodni. De vezető függő ki mennyire veszi figyelembe. Van aki semennyire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!