Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vidéki egyetemről is be lehet...

Vidéki egyetemről is be lehet kerülni a Big4 bármelyikéhez?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy Corvinuson/ELTE-n/BME-n végezni mindig is nagyobb presztízst fog jelenteni, mint vidékről kikerülni friss diplomásként. Nyilván a budapesti székhelyű vállalat is a budapestieket szívja fel, ha lehetősége van rá. Az álláshirdetéseik mindössze szakirányú diplomát várnak el, szerintetek érdemes pályázatot beadni nyitott pozícióra annak ellenére, hogy Veszprémben végeztem pénzügy és számvitelen? Nyilván a személyes kompetencia a legfontosabb, hogy egyáltalán a pályázó beilleszkedjen egy hasonló multi-nagyvállalati környezetbe és maradéktalanul elvégezze a munkáját. De egyáltalán foglalkoznak azokkal a gyakornok-jelöltekkel, akik vidékről szeretnének bekerülni?

A választ köszönöm előre is.

2019. júl. 14. 21:26
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem felvehetnek, munkaerőhiány van és sok a rossz szakember. Nem is bekerülni nehéz, hanem bírni a sok stresszt, nyomást amit rád helyeznek piti pénzért. Ha elmész egy ilyen helyre se barátok, se barátnő csak a céges csapatépítések. Talán kezdőként megérni elmenni 1-2 évre tapasztalatot gyűjteni aztán dobbantani egy jobb helyre.

Férjemet annó (bár ő budapesti egyetemen végezett) felvették, de röhögve utasította vissza az ajánlatot, annyira keveset kapott volna akkor már 1-2 éves munkatapasztalattal a többi cég ajánlatához képest. Miért akarsz Big4-hoz menni?

2019. júl. 15. 12:26
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezek miatt írtam én is, hogy hulladékcégek. Egyszerűen felőrölnek, ha nem vagy elég törtető akkor hamar megragadsz és évekig viccfizetésért dolgoztatnak amíg teljesen ki nem égsz.

Viszont tanulnod és tapasztalatod szerezned így is úgy is kell, és az egyetemek ragsorolása nem csak a big4nél hanem más fővárosban található cégeknél is áll. Tehát +1 nyelv és egy mesterdiplomával csak jól járhatsz, és ezek azért munka mellett sem kivitelezhetetlenek. Fiatal vagy, 25 éves korodra lehet 3 év tapasztalatod, mesterdiplomád és plusz 1-2 nyelvtudásod, ami azért elég jól mutat, akkor pedig már te válogathatsz cégek közül.

Akárhogy is döntesz sok sikert.

2019. júl. 15. 12:39
 13/30 anonim ***** válasza:
81%

Big4-hoz szerintem egy ukrán falu noname főiskolájával is bekerülhetsz, csak a gyakori népe szerint menő, elit hely.

Nekem anno az interjúztató manager röhögve mondta, hogy gyakornokok is alig maradnak ott. Hát kösz..

2019. júl. 18. 15:58
 14/30 anonim ***** válasza:
8%
Én már többedik éve Big 4 dolgozom. Annyi rengeteg pletykát hallani, hogy komolyan nevetséges. Idei évben összesen 5db túlórám ha volt. Minden nap megyek időben haza, meg egy csomót hone office vagyok. Ja és konkrétan van egy olyan kollégám aki a veszprémi egyetemen végzett, nulla tapasztalattal egyetem után jött. Komolyan nevetséges pletykák mennek itt
2019. aug. 9. 20:27
 15/30 anonim ***** válasza:
Ja és halkan jegyzem meg, hogy a munkaerőhiány miatt ezeken a helyeken is felmentek a fizuk pl 2-3 év tapasztalat után bruttó 600 az teljesen reális már Big 4 is.
2019. aug. 9. 20:29
 16/30 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ahol te vagy, ott éppenséggel normális, emberi munkaidők vannak, de tényleg van olyan hely, ahol az éjszakáig tartó túlóra normális.
2019. aug. 20. 23:26
 17/30 anonim ***** válasza:
91%
Bizony! Férjemnek is céloztak rá, hogy válás is lehet a vége. Előre szóltak, hogy rengeteg lesz a túlóra.
2019. aug. 21. 21:47
 18/30 A kérdező kommentje:
Big4 mindegyike erről híres? Gondolom csak a gyakornokokat/juniorokat érinti igazán.
2019. aug. 22. 00:24
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszerű emberekkel interjúzhatott, ha ilyeneket mondtak neki - hogy válás lehet a vége.

Lényeg, ahogy írtam munkaerőhiány van jelenleg. És a konkurencia is sok. Így a Big 4 is megpróbál megtartani embereket - magasabb fizu, mérsékeltebb workload. Már junior szinten is. Én a gyakorlatban ezt látom

2019. aug. 22. 06:16
 20/30 A kérdező kommentje:
Egyébként pályakezdőknek/gyakornokoknak is van Assessment Center, ahol munkakörnyezetet szimulálva 1 napos kiválasztási folyamat van? Olvasni hasonlókat, hogy 50-60-70 ember van egy csapatban, és mondjuk a legjobb 25-nek felkínálnak egy pozíciót. Pályakezdős álláshirdetéseken nem láttam hasonlót, azt tudom hogy van logikai+számviteli+angol teszt.
2019. aug. 22. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!