Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pizzafutár nak mennyi borraval...

Pizzafutár nak mennyi borravalót kell adni?

Figyelt kérdés

2019. jún. 22. 17:40
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Futárnak 10%?! Ez az éttermi mértéke a borravalónak...
2019. jún. 23. 21:56
 22/37 anonim ***** válasza:
Étteremben sem értem minek kell. Ha nagyon elégedett vagyok az a szakács érdeme, a pincérnek minek adjak?
2019. jún. 24. 00:27
 23/37 anonim ***** válasza:

Semennyit. Ez a dolga. Kész. Én sem és rajtam kívül több milliónyi, sőt milliárdnyi ember nem kap semmit a fizetésén kívül. Miért lenne kivétel a kajafutár, a postás, a pincér a bárki?

Én gépbeállítóként dolgozom. Milyen szép is lenne, ha hívnak, hogy gond van az egyik géppel, állítsam be és a sori dolgozók szépen adnák a 100Ft borravalókat... röhejesen hangzik nem igaz? Pedig nagyjából ugyanez a helyzet a futár és hasonló munkakörök esetében szerintem.

2019. jún. 24. 06:25
 24/37 anonim ***** válasza:
21%

Tudom, hogy le leszek pontozva, de szerintem meg igenis az illem része...

Pincérnek, futárnak legalábbis, de még vannak más poziciók is.

Nekik eleve úgy kalkulálnak a fizetésükkel, hogy kap borravalót is.

Azért akár hiszitek, akár nem, de ez nem minimálbéres munka kéne hogy legyen, met nehezebb mint az árúfeltöltés, takarítás... Ott nem időre és nem embereknek dolgozol, vagyis de, de nem abban az értelemben mint egy futár, vagy pincér.

Amerikában kinzéznek az étteremből, a többi vendég és nem a pincér, ha nem adsz borravalót...

Én is voltam sofőr, és sokkal többet kerestem mint egy futár, ezért nem is kellett borravaló.

At pedig az ország szégyene, hogy a tűzoltók mennyire keveset keresnek, de nem tudod nekik borravalót adni, mert 1. nem találkozom velük, 2. hülyén nézne ki, hogyha adnék neki egy ezrest azért mert kimentett...

Ugyanakkor, hogyhan sztárjkolnának, akkor mennék velük tüntetni jobb fizetésért.

Amúgy nagyon butaság egy közszolga és egy multinál dolgozó futár fieztését összehasonlítani, mert előbbit az államnak a feladata megbecsülni elsősorban, s csak másodlagosan nekem, utóbbit pedig az én feladatom megbecsülni elsősorban...

2019. jún. 24. 11:28
 25/37 anonim ***** válasza:
64%

"Nekik eleve úgy kalkulálnak a fizetésükkel, hogy kap borravalót is."

Ki nem szarja le...

Állapodjon meg úgy a béréről, hogy ne kelljen az ügyfelektől kuncsorognia.

"de szerintem meg igenis az illem része..."

Valahol meg pont, hogy baromi nagy bunkóságnak számít és abszolút nem illik. Én pl. nem hiszem, hogy örülnék annak, ha 100Ft-ot odab**nának. Kicsit megalázónak érezném, hogy erre szorulok rá...

2019. jún. 24. 11:52
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Utolsó, és az összes retardált ennél a posztnál.

Ha ti szorultok majd egyszer arra, hogy beálljatok futárkodni, mert az érettségivel, diplomával és egyéb karokon végzett vizsgákkal nem tudtok akár hónapokig elhelyezkedni, akkor megnézem hogy hogyan álltok hozzá ehhez az egészhez, ha ti nektek kellene csinálni.

Főleg akkor ha SAJÁT KOCSI/MOTOR-ról van szó. Rohadtul fogjátok sajnálni, ha nem olyan étterem-láncot fogtok ki, aki talán kivételesen megbecsüli a dolgozóit, és elégségesen megkeresi a napi pénzt és a borravalót is. Magyarul jól ki jön a pénzéből. Nagyon ritka az ilyen. Pesten talán több ilyen lehetőség is van. De mint tudjuk, nem Pest számít egész Magyarországnak, és nem cask az a település létezik.

Akkor ne rendeljetek, ha nem bírjátok elviselni a futárt. :) (Bár ha a futár úgy viselkedik, akkor tényleg váltania kell(ene).)

Ha vissza adja nektek a 20Ft-ot, azon sem kell meglepődni. :)

A Tűzoltók/Mentők/Rendőrök közel sem keresnek rosszul. Maradjunk annyiban. Idehaza, de környező településekről is van minden ágazatból ismerősöm. Egyikük sem panaszkodik. :) (Nagy városokra gondolok, és beszélek itt.)

2019. júl. 5. 00:08
 27/37 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom utolsó ennek mi köze van a borravalóhoz. Az, hogy valaki beáll futárkodni miért jelenti azt, hogy egyből borravaló kell, hogy kapjon mindenkitől? Ennyiből akkor adjunk a kamionosoknak is, meg a hajósoknak, a mozdonyvezetőknek is...

Sőt a szakácsnak, az út karbantartóknak, a farmereknek akik megtermelik a kaját amit megzabálsz...

Érdeke smódon az senkit nem érdekel, hogy mondjuk X tejgazdaság olcsóbban tudja csak eladni a megtermelt tejet, mint amennyibe az előállítása kerül. Vagy, hogy a disznóhúst szinte drágábban lehet megvenni mint amennyiért feldolgozva tovább lehet értékesíteni. De az, ha a szaros futárnak valaki nem ad borravalót már micsoda népharagot gerjeszt. Nyugodtan pontozzatok le, de akkor sem fogok SOHA borravalót adni SENKINEK! Ha többet akar keresni, akkor számlázzon annyival többet. 1500 helyett legyen 1700 az adott termék, és nem fog érdekelni, hogy igazából 200Ft a futárnak megy a béréhez. De ne nekem kelljen már alamizsnát osztogatnom mindenféle embereknek.

És egyébként még soha senki nem szólt azért, hogy nem adtam borravalót, mindig pontosan adtak vissza, nem nézett egyik futár sem ferde szemmel rám emiatt.

2019. júl. 5. 06:07
 28/37 anonim válasza:
Én mindig 200Ft-ot adok neki, néha 300-at. Nem kell túlzásba vinni.
2019. júl. 9. 06:41
 29/37 anonim ***** válasza:
ó dehogynem.Vannak ,akik jattolnak és vannak,akik nem jattolnak,de ha 10ft-al emelik a kaja árát,akkor már nem rendel,mert nincs pénze.Nem várom el a jattot senkitől,kivéve ha szívat.És nem egyhez vissza szoktam menni kétszer is,mert nem veszi észre a telefont,lenémítja,elaludt stb,de ezután se jattol.Ja,ilyenkor nem gáz,hogy a keresetemmel játszik?
2019. júl. 21. 01:28
 30/37 anonim ***** válasza:

#29!

Erről van szó, kolléga!

// Volt pizzafutár

2019. júl. 24. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!