Mennyi borravalót várnak el a pizzafutárok? Mennyit illik adni nekik, mennyit szoktatok?
Kerekíts mindig és kész..
950 Ft ---> akkor kapnak 50Ft..
ha pl 1860 Ft valami akkor kapnak 140ft...
legalábbis én így szoktam..
Ennyi kb.
Múltkor rendeltem a céghez pizzát.
1800 volt, adtam neki 2000-et, ennyi.
Pizzafutar, taxis, kavezo mindig 10%
Ha nagyvonalu akarsz lenni, lehet tobb is.
Hali.
Nem várjuk el, csak azt szokták mondani, hogy illik. :)
A vendéglátás az ilyen (sajnos, vagy nem sajnos), hogy általában borravalós munka. Mindenki erre hajt, mert mindenhol nevetségesen alacsony fizetést kapnak az ilyen munka körben dolgozók. Például: futárok, felszolgálók, pincérek, pultosok stb.
Általában 10%-ot illik azért, és nem csak a futárnál, hanem akár a felszolgáló lányoknál, vagy a pincérnél is.
100-200Ft jónak számít, teljesen mindegy, hogy kártyás fizetésről beszélünk, vagy készpénzesről. Vannak olyan helyek, ahol egyszerűen meg tiltsák a futárnak, hogy többet üssön be a terminálba. Magyarul azzal nem kaphatja/kaphatná meg a borravalót. De ha te rendelsz pizzát, és esetleg plusz feltét és/vagy ketchup stb. kérsz rá, és az összeg mondjuk 1960Ft (most csak mondtam egy példát), akkor általában 2200-2300Ft-ot azért szoktak adni. :)
Szép napot!
// Egy pizzafutár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!