Érdekes, mikor metróvezető voltam, soha senki nem jött oda, hogy borravalót adjon :-) Pedig volt olyan, hogy nem érte el az utolsó metrót - már bezártam az ajtókat - és nem indultam el, hanem újra kinyitottam, hogy be tudjon szállni. :-)
De társasházi takarítóként sem kaptam soha egy plusz ft-ot sem, mert szép tiszta lett a ház - csak a fizetésemet.
Még mielőtt félreértenétek: nem sajnálom senkitől, de nem tudom, bizonyos dolgokért miért kellene plusz pénzt adni - hiszen az illető megkapja érte a fizetését (igen , tudom, keveset, de pl egy iskolai takarító sem kap, csak minimálbért - mégsem kap borravalót)
Ha a pizzafutár odaér pl. a 60 percen belül, az nem biztos, hogy az Ő érdeme - csak gyors volt a szakács, kevés volt a rendelés, stb.
Magyarázza már el valaki, hogy miért kéne adni bármit is?!
Rossz a fizetés enélkül? Hányan vannak akiknek ennél is rosszabb és semmi borravalót nem kapnak?
"Magyarázza már el valaki, hogy miért kéne adni bármit is?!
Rossz a fizetés enélkül? Hányan vannak akiknek ennél is rosszabb és semmi borravalót nem kapnak?"
Így van, itt vannak pl. a tűzoltók...
Én még olyant soha nem láttam, hogy valaki adott volna 300 ft-ot, de legyen ezres vagy akár 5-10 ezres "jattot" a tűzoltónak, mert megmentette az életét - pedig hát köztudottan nem a legjobban keresnek. De hát ugye nekik ez a hivatásuk. Nagyon hálásak vagyunk, de borravalót nem kapnak, pedig néha az életüket áldozzák.
"Azért, amiért adsz a fodrásznak, a pultosnak, a pincérnek, a taxisnak, a londinernek is."
Már miért adnék? Nekik se kell, miért kéne?
Kapnak fizetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!