Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért helyezhettek át a...

Miért helyezhettek át a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy fémipari cégnél, hegesztőként illetve műszakvezető helyettesként, és a minap odajött az igazgató hogy jövő héttől át kellene mennem a felületkezelő, hőkezelő üzembe, 3 műszakba dolgozni. Hozta az új munkakörről a papírokat, meg a helyettesség visszavonását.... Aztmondta hogy kimondottan szeretné hogy ott dolgozzak, és nem fogok anyagilag rosszabbul járni.... Illetve megkért hogy adjak javaslatot egy új helyettes kinevezésére. Szerintetek ez mi miatt van?? Tudtommal nem hibáztam a munkába... azt sem tudom eldönteni hozy ez előrelépés vagy lefokozás.... mennyit dob a fizun az éjszakás pótlék? 1650 Ft a bruttó órabérem.

Üdv

2019. jún. 21. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
És ezt itt honnan a rákból tudnánk???
2019. jún. 21. 21:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább visszalépés. A fizetésed lehet, hogy a 3 műszak miatt lesz annyi, mint most, bár azért jobb lenne papíron is látnod, hogy mennyi az annyi... Megkérdezted, hogy miért történt? Nyilván mondhat akármit, de legalább mond vmit vagy kitalál vmit...
2019. jún. 21. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Útban vagy, valakinek kell a hely. Az is lehet hogy odaát nagy az ember hiány, de küldhetnének mást is. Szerintem azt akarják hogy mondj fel, akkor nem kell végkielégítést fizetni.
2019. jún. 21. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Változik a munkaköröd ahhoz képest, ami az eredeti szerződésedben volt írva? Aláírtad már az új papírokat? Jogilag a munkakör a munkaszerződés kötelező tartalmi eleme, csak a beleegyezéseddel módosítható (persze, ha már aláírtad, akkor mindegy).

[link]

[link]

2019. jún. 21. 22:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Viaazalees, biztoaan talalt jobb jelöltet
2019. jún. 21. 23:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a munkaszerződésed fő tartalmi elemei változnak, akkor azok csak akkor változhatnak, ha Te abba írásba beleegyezel.

Ha nem egyezel bele, akkor marad minden a régi.

Szerintem is útban vagy valakinek, akkor szokás ilyen módon elmozdítani a dolgozót úgy, hogy ígérnek fűt-fát, aztán ki tudja, hogy mi lesz belőle igaz.

Nem látom a munkaszerződésed, és azt sem, hogy mit ajánlottak meg az új "munkakörben", de látatlanban is azt mondom, nem biztos, hogy az új helyzetre "kötelezhető" vagy.

2019. jún. 22. 05:05
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

A 3 műszaknál az átlag nettó fizud kb 15%-kal fog növekedni. De pl a napi bonusz nem növekszik

1 műszakos vagy most?

Ha esetleg kapsz is annyit mint eddig, már akkor is sz*rabbul jártál a 3műszak miatt...

2019. jún. 22. 08:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Két műszakba vagyok.
2019. jún. 22. 08:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Van egy érzésem hogy útba lehettem valakinek...... Senki nem érti a helyzetet a cégnél.
2019. jún. 22. 08:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Én meg nem mennék, nem írnék alá semmit.

Hegesztőből valami gépkezelő munkakör...

Meg ajánl helyetted valakit, megkérdezted, mi a baja veled?

nem szabad csak szó nélkül bólogatni!

2019. jún. 22. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!