Volt munkahelyemen nem akarnak kifizetni. Ilyen esetben hova fordulhatok?
Milyen munkahelyen/munkaviszonyban dolgoztál, be voltál-e jelentve, stb ?
Mit jelent az, hogy nem akarnak kifizetni? Hónap végén felmondtál és csak a többiek fizetésével együtt fogod megkapni, mert nem tartják be az 5 napot?
"Január végén mondtam fel, nem kaptam semmit január hónapra."
Pont ezt kérdeztem. Ugyanis elvileg az utolsó munkában töltött napodtól számítva legkésőbb 5 munkanap múlva kell kifizetni.
Tekintettel arra, hogy febr. 5-e van, hétvége is most volt (nem munkanap) egyenlőre semmilyen jogalapod nincs arra, hogy bármit is lépj - várj legalább 10-éig.
Arra nem lehet sehol hivatkozni, hogy "burkoltan közölték, hogy ne is nagyon várjam" - egyszerűen nem telt még el elég idő.
Látni kéne a szerződésedet, mert ez így nem valami oké.
Egyszerűsített foglalkoztatásban napi bejelentés van, nincs felmondási idő, stb.
Nem kötelező munkaszerződést kötni, Neked kell fizetni a TB-t.
Mettől meddig dolgoztál, hány napot nem fizetnek, van-e nálad is szerződés, aláírta-e a főnökség, stb.
Számtalan olyan kérdés, ami nélkül nem lehet tisztázni a dolgokat. Írtál-e jelenléti ívet, tudod-e bizonyítani, hogy ott dolgoztál?
Végezetül továbbra is azt mondom, várd meg a 10.-ét, mert addig kell a dolgozóknak megkapniuk a fizetést.
Addig is "zaklathatod őket" telefonon, hátha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!