Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme úgy befejezni az...

Van értelme úgy befejezni az egyetemet, ha nem akarok dolgozni ezen a területen?

Figyelt kérdés

De ha nincs semmi végzettségem,akkor meg nem tudok sehova sem elmenni,max betanított munkásnak,szar fizetésért.

De ha befejezem,akkot se fogok dolgozni benne.Fel se fognak venni sehova vagy hamar kirúgnak,mert látják hogy totál motiválatlan vagyok és telibe szarom az egészet.Szóval ugyan úgy a betanított munka maradna.

Fogalmam sincs mit kezdjek az életemmel.

Elvégeztem egy 2 éves OKJ-t,de azzal se tudok elhelyezkedni.Már itt vagyok lassan 22 éves és semmi értelmes szakmám sincsen.Rendőr akarok lenni,de alkalmatlannak nyilvánítottak a pszichológián.

2019. jún. 13. 20:21
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

NEM, nem számít jónak vidéken a 170!

Hajdú-Bihari vagyok, kb a legelmaradottabb keleti régió, a román határ szélén, és a 170 NAGYON rosszul hangzik!

2019. jún. 16. 21:50
 22/32 A kérdező kommentje:

Sokan diplomával sem keresnek 170-et.A minimálbérnél ez jóval magasabb.

Szociológia?Az nem egy semmit sem érő büfészak?Akkor már inkább közigazgatás-szervezőre mennék,azon még gondolkodtam is hogy megjelöljem e,de mindenki lebeszélt róla.

Akkor mit csináljak?Ha ezen a területen helyezkedek el,30 éves koromra kiégnék és csak boldogtalan lennék.

Ha a vasúton dolgoznék,azt még élvezném is.

2019. jún. 17. 03:21
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Mit csinálj?

Szerintem gyártsd tovább a kifogásokat, ahhoz nagyon jól értesz, meg olvasgasd az iho.hu t, mert te szereted a vonatokat.

Ha ezt akarod, hagyd ott az egyetemet. Nekem mindegy, nem nekem fogsz sírni 10 év múlva, hogy inkább dolgoznál egy multinak, minthogy soha ne legyen lakásod, mert a nettó 170ből az életben nem jön össze egy önerő.

Amúgy multinál dolgozni tényleg elvislehetetlenül szar, 30 éves korára kiég az ember tőle, hogy kilenctől félhatig dolgozik, kap céges biztosítást, bónuszokat, ha ügyes, évente akár 20 százalékot is nőhet a fizetése, tisztára mint a gyárban a szalag mellett, igazi rabszolgaság (irónia vége).

2019. jún. 17. 05:53
 24/32 anonim ***** válasza:
A multi kezdetnek nem rossz, mert pár éven belül menedzselhetsz másokat, ha jó a nyelvtudásod vagy tudsz valami plusz dolgot hozzátenni. De hosszútábon vegetálós-szobanövény élet mondjuk egy rendőrhöz képest. Oké, Magyarország nem egy amcsi krimisorozat, sok érdekesbe nnem botlanál életed során...
2019. jún. 17. 15:18
 25/32 anonim ***** válasza:

"Sokan diplomával sem keresnek 170-et."

El vagy tévedve. Beleégett az agyadba ez a demagóg baromság, ami tényleg igaz volt pár éve, de azóta a bérek jelentősen nőttek. A közszférában is, multinál meg főképp.

Én multinál vagyok, akarod, hogy felsorolja, hogy mennyi mindent kapok a béremen kívül?

"Akkor mit csináljak?Ha ezen a területen helyezkedek el..."

Ez gazdaság!!! Nincs semmi konkrétumod, hogy milyen terület!!!!!!!

Ezt direkt nem akarod megérteni?

MINDEN, a világon MINDEN gazdaság!

Gazdasági diplomával mehetsz a vasúthoz, ha mindenáron az a vágyad!

De gazdaság az autóipar, egy ruhaüzlet, egy szálloda, igazából minden, amit csak el tudsz képzelni!

Igaza volt az előzőnek, csak a kifogásokat gyártod, én leléptem, te nem is akarod, hogy segítsünk, mert neked semmi nem jó.

2019. jún. 17. 18:18
 26/32 A kérdező kommentje:

De ti azt felejtitek el,hogy én még mindig csak egy foszkra járok,ami önmagában semmit sem ér.

Engem nem a pénz érdekel.Én olyat akarok,amit hivatástudatból csinálhatok.

Én nem kifogásokat gyártok,egyszerűen utálom ezt a szakot és mást akarok csinálni.

2019. jún. 17. 21:13
 27/32 A kérdező kommentje:

Miért,ha a foszkot elvégzem,akkor is kapok vele jó állást?Diploma nélkül is?

Nem kell megsértődni

2019. jún. 18. 01:11
 28/32 A kérdező kommentje:

Vagy ha jelentkeznék arra a közigazgatásszervező alapszakra az jobb lenne?

Ne menjetek már el

2019. jún. 18. 02:02
 29/32 A kérdező kommentje:
Vagy ha az RTK-n lévő migrációs szakirányra jelentkezek?Oda nem kell pszichológiai alkalmassági.Elmehetnék vele a Bevándorlási Hivatalba
2019. jún. 18. 03:05
 30/32 anonim ***** válasza:

Mondd, megnézted egyáltalán a felvételi követelményeket? Még levelezőn is min. 1 éves közszolgáltai jogviszony a követelmény:

"Rendészeti igazgatási (migrációs)

(6 féléves)

középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát igazoló okirat fénymásolata

nyilatkozat, melyben hozzájárul, hogy a képzés befejezése után az ország bármely területén elhelyezhetik munkavégzés céljából

munkáltatói igazolás a legalább 1 éves közszolgálati jogviszony igazolására vagy

OKJ migrációs bizonyítvány fénymásolat"

[link]

2019. jún. 18. 08:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!