Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdálkodás és menedzsnt...

Gazdálkodás és menedzsnt felsőoktatási szakképzéssel, diploma nélkül el lehet helyezkedni?

Figyelt kérdés
Az alapképzést semmiképp sem szándékozom megcsinálni

2019. jún. 13. 16:21
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
40%
Persze, hamburgert azzal is lehet árulni.
2019. jún. 13. 17:01
 2/26 A kérdező kommentje:
de a szakmán belül
2019. jún. 13. 17:15
 3/26 anonim ***** válasza:
akkor már inkább egy okj ügyintéző meg mképes.
2019. jún. 13. 17:49
 4/26 anonim ***** válasza:
Mi az hogy semmiképpen? Egy évvel több. Ne szórakozz. Ezerszer többet ér.
2019. jún. 13. 18:23
 5/26 A kérdező kommentje:

Nem pályaválasztás elött állok,hanem most járok GM foszkra.

Nem szeretem ezt a szakot,alig várom már,hogy a foszknak is vége legyen,nem akarok még +2 évet lehúzni alapképzésen.

Azért kérdeztem hogy el tudok e helyezkedni ezzel.

2019. jún. 13. 18:44
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz elhelyezkedni vele szakmán belül. A GM FOSZK-nak egyedül akkor van értelme, ha ennek a segítségével tud menni alapképzésre az ember. Önmagában ez teljesen értéktelen. Egyszerű irodai állásokra pályázhatsz, bérminimum környékén, ha beszélsz angolul kicsit fölötte.
2019. jún. 13. 20:22
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen irodai munkára lehet,hogy ellehet vele helyezkedni,ha beszélsz középfokon nyelvet akkor esélyes és biztos,hogy valamilyen munkát fogsz tudni találni mert nem igazán tudnak most jelenleg a munkáltatók válogatni.

Egyébként én is ezt tanulom,de ezt mindenre ráhúzzák az emberek,hogy esélytelen az elhelyezkedés,de azért a mekibe mehetsz. Most itt a erre a képzésre írják,hogy esélytelen vele elhelyezkedni,mert nem alapképzés,ha alapképzést végeztél,de nem mész mesterre akkor azt kapod meg,hogy egy alapképzés semmire sem jó,mert nem értesz semmihez,mesterképzésnél meg felhozzák,hogy esetleg elmehetsz már portásnak,ha az épületben az irodán azt a munkát csinálják amihez van képesítésed vagy jobb esetben így már a minimálbért kifizetik. Sokan,ha elolvassák a kérdésedet azt sem tudják,hogy a közgazdaságban mire is szakosodik ez a szak,szóval itt releváns információkat keveset lehet kapni. Azt tanácsolom,hogy az eduline oldalán nézd meg a képzéshez tartozó munkapiaci statisztikákat.Az valósabb képet mutat.

2019. jún. 13. 20:29
 8/26 A kérdező kommentje:

Akkor mit csináljak?Alapképzést akkor se akarok.Eddig is csak egy nyűg volt.Megbántam hogy ide jöttem.

Hát ez a szak nem szakosodik semmire.Van mindenből egy minimális,logisztika,számvitel,vállalkozástan,mindenféle vállalkozásokkal kapcsolatos tárgyak.

Szóval tényleg nem értek semmihez.Amim egyedül van,az a nyelvtudás.Angol és német jól megy.

2019. jún. 13. 20:33
 9/26 anonim ***** válasza:
Célhoz kellene igazítani a képzést, hova akarsz jutni? Ha szimplán elég az,hogy irodán végezhessél valamilyen munkát és írtad,hogy van nyelvtudásod,arra felfognak venni,ehhez elég. De nyilván milliomos nem leszel a képesítésedből. Az előzőeket úgy értettem,hogy minden egyes képzésre ezt mondják az emberek, tök mindegy milyen diplomát hozol fel,ha nem mérnöki vagy orvosi akkor megkapod,hogy mehetsz vele a mekibe,de nyilván ez egyátalán nem így van. Ezért mondtam,hogy az eduline alapján nézd meg a statisztikákat,van fizetés is jegyezve, munkakör stb, és ott tényleg látod,hogy átlagosan mire is jó 1-1 képzés. Egyébként meg az adatokon túl arra jó,amit tudsz vele kezdeni. Azért mert nem vagy dr. , attól még sikeres vállalkozó pl evvel is lehetsz,hiszen rálátsz arra,hogy érdemes kialakítani egy kis vagy középvállalkozást,értesz valamennyit a könyveléshez,beszerzéshez,vállalkozás építéshez,marketinghez. Tehát annyit ér amennyit tudsz vele kezdeni.
2019. jún. 13. 20:53
 10/26 anonim ***** válasza:
47%
Mért nem tanulsz vmi kézzelfogható normális szakmát ami érdekel, ha úgysem akarsz alapképzést csinálni meg továbbmenni egyetemre. Jobban megérné, nem muszáj ilyen elvont dolgokban gondolkodni, ismerősöm pl fodrász és többet keres mint 1 átlag mérnök 15 év tapasztalattal..
2019. jún. 13. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!