Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A Cigányok azért lesznek...

A Cigányok azért lesznek bűnözők mert nem veszik fel őket a munkahelyre mert cigányok?

Figyelt kérdés

A munkahelyek többsége azért nem veszik fel a cigányokat mert pusztán a származásuk miatt, de nem csak rasszistaságból hanem pl egy bolti eladó vagy egy pultos felszolgáló sokkal jobban néz ki ha fehér ember így a vendégek nem tudnak belekötni a felszolgálóba de ha egy fekete embert állítanának be felszolgálónak akkor nem lenne kedvük az embereknek bejönni egy ilyen helyre.

Tehát nem pusztán rasszistaság miatt nem vesznek fel cigány munkást hanem azért is mert egy magyar fehér munkás sokkal jobban néz ki és nem tudnak belekötni illetve a emberek is jobban biztonságban érzik magukat.

De ha a cigányokat nem veszik fel sehova akkor miért csodálkoznak azon hogy a cigányok nem dolgoznak?és rossz útra térnek lopnak illetve poronty bizniszen tartják el magukat az államal?

2019. máj. 23. 09:22
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Egyik emberre sem jellemző a sok munka,akik királyi életvitelt élnek.
2019. máj. 28. 18:36
 42/51 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van abban,hogy egy kisgyerek mentális fejlődésére rossz hatással lesz ha a csoportjáról rossz dolgokat hall. Nem tudom melyik régióban laksz,de azért errefelé (Kelet-Mo.) inkább az jellemző,hogy már a néhány éves cigány kisgyerek is elküldi a xyz-be a felnőtt embert. Nem igazán látni azt a cigány gyerekeken,hogy traumatizáltak lennének. Sőt,mivel itt eléggé erőltették a szegregáció felszámolását pont,hogy a magyar gyerekek sérültek mentálisan. Gyakorlatilag 0 éves kortól azt hallják a cigány gyerekek a szülőktől és a közvetlen környezetükből,hogy csicska magyar g*ci stb. Több gyűlöletet táplálnak beléjük mint egy átlag magyar gyerekbe a szülei. Évtizedekkel ezelőtt is sok cigány járt már abba az iskolába ahová én is. Már akkor sem az volt a jellemző,hogy a többség elnyomta volna a kisebbséget hanem pont fordítva. Egyértelműen van olyan jelenség amit leírtál de nagyon csekély számban fordul elő. A nyugatabbi jóval elfogadóbb országokban kifejezetten azzal próbálkoztak,amit te is leírtál,hogy elfogadó,befogadó környezetbe helyezték el a kisebbségi gyerekeket és semmilyen áttörés nem volt. Egyébként itthon is volt erre több kísérlet. Nem hatékony. Egy dolog működött és szerintem támogatni is kellene. Mégpedig az,hogy a tehetségesebb cigány gyerekeket amennyire tudták kiszakították a saját közegükből és úgy tanították őket. Ez működő és támogatandó dolog.

"Statisztika készült arrol,hogy a rasszizmus nagyon rossz hatással van azon fiatal emberek mentális egészségére,akik átélik ezt."

Nem csak olyan rasszizmus létezik,hogy a fehér ember utálja az rasszhoz tartozó embereket. Hanem fordítva is létezik. Szerintem eléggé rossz hatással lehet a magyar gyerekekre,hogy megalázzák őket,leköpik,kirabolják,zaklatják,megverik őket. Ez fordítva nem igazán jellemző. Vagy 10-15 éve nagy divatja volt a szegregáció felszámolásának. Összekevertek roma és nem roma diákokat. Katasztrofálisak voltak az eredmények. Az oktatás szintje drasztikusan leromlott. Nem integrálódott a cigányság. Csak a magyar diákok eredményét rontotta le. Nem is nagyon hallani már ezekről a kitűnő programokról manapság. Emlékszem rá,hogy itt úgy tálalták sikerként annak idején a de-szegregált iskolákat hogy a "hátrányos helyzetű diákok eredményeit nem rontotta". Így lehet a sikertelenséget sikerként eladni. Az iskolákban sokkal inkább a magyar gyerekek szenvednek a rasszizmustól, pszichés és fizikai bántalmazásoktól. A cigányság technikailag saját magát szegregálja.

"Viszont elég gyenge minta feldolgozásbak tartom azt,ha az ember,amikor megszurják a cigányok,azt a részletet képes csak kiragadni,hogy a támadó cigány volt."

Sajnos nincsenek hivatalos adatok róla, de az xyz leszúrta/megszúrta vitapartnerét és hasonló rendőrségi híreknél nagyon ritka,hogy nem cigány az elkövető. De a rablások,betörések,erőszakos bűnesetek elkövetői is többnyire cigányok közül kerülnek ki. Kb. 10% körülire becsülik a cigányok számát Mo.-n. Ha mondjuk 10X -es lenne a száma a magyarok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma a cigányokéhoz képest akkor senki sem erre asszociálna. A kutyaharapás példa,vagy a késelés példája egyszerűen nem intelligencia kérdése. Sima túlélési ösztön. Harapott már meg kutya,nem mondom,hogy utálom a kutyákat, de nem is keresem a társaságukat. Nem bízok meg a kutyákban. Mivel nem tudom kiszűrni,hogy egy kutya mikor fog támadni ezért önvédelmi mechanizmusként általánosít az agy. Olyannyira nem intelligencia kérdése,hogy a félelmet az autonóm idegrendszer kezeli. Nincs is igazán hatása az embernek rá. Most látom,hogy valószínűleg budapesti lehetsz. A példádra szeretnék visszakérdezni. Milyen gyakran szoktál végigmenni a 8.-kerület neccesebb részein? Ha mondjuk menned kellene valahová bármilyen ügyedet intézni,lenne két lehetőséged, keresztül mész egy hírhedtebb neccesebb környéken ,vagy ugyan mész kerülővel de mondjuk 5-10 perccel később érsz úgy az úti célodhoz? Merre fogsz menni? Vagy kérdezhetném azt is,hogy van mondjuk egy iphone x -ed (vagy tökmindegy milyen, de ami most a legjobb legdrágább legtrendibb telefonnak számít) és éppen sétálsz a 8.-ker rosszabb utcáján. Az utcán álldogál 5-6 cigány fiatal. Nem kigyúrt aranyláncos hanem mondjuk 5-6 16-18 éves átlag testalkatú ecsetfejű cigány fiú. Neked el kell haladnod mellettük mert arra visz az utad. Fel fogod venni a telefonodat ilyen körülmények között? De tényleg tedd a szívedre a kezedet és őszintén válaszolj mindkét kérdésre.

"Egyébként szerintem ha kiragadsz egy cigány ujszülöttet a mélynyomorbol,az lehet hogy nem lesz intelligensebb,de tisztességes módon élne,mivel minden ember a szüleitöl tanulja el az alap viselkedési formákat."

Szerintem is így van.

Ha tippelnem kellene Te 18-30 közötti diplomás vagy felsőoktatásban résztvevő ember vagy. Kb ez a korosztály az,ahol fiatal,ideológiákra fogékony korában erőltették azt a felfogást,hogy a rasszizmus (rasszizmus címszó alá véve mindent az égadta világon,ahol negatív értelemben jelenik meg az adott népcsoport) ostobaság. Aki tart pl. a cigányoktól az egy szerencsétlen ostoba ember. Egyszerűen segghülye,azért ilyen. Rengetegszer éltél ezzel a jelzővel. Ezért tippelek erre. Vagy esetleg tanár.

Mi a baj a statisztikával???? Pl kb. 1:500 000 a valószínűsége,hogy idén belém csapjon a villám. Nem igazán érdekel a téma. 1:600 hogy autóbalesetben sérüljek meg. Autót vezetve sokkal jobban odafigyelek erre,mint mondjuk esőben a villámra. A valószínűség számítás kifejezetten pártatlan tudomány.

"Kicsit nagyobb intelligenciát venne igénybe a megértése,de ....."

Légyszíves ne hülyézz már le többször :) Vagy ha már feltétlenül úgy érezd,akkor inkább direktbe. Én sem értek egyet mindenben veled de egyszer sem hülyéztelek le. Nem személyeskedtem egyszer sem. Semmilyen címkét nem aggattam rád. Egyszer nem hangzott el tőlem semmi degradáló,nem libsiztem,nem büdös cigányoztam,nem szidtam senkit,nem mondtam hogy dögöljön meg az összes xyz,stb. De azért az elég gáz,hogy azért mert nem osztom 100%-ban a Te véleményedet simán eldurrantottál egy rasszista kártyát. Kár,pedig egész jó beszélgetés volt a témában.

2019. máj. 29. 00:08
 43/51 anonim ***** válasza:

“Mivel nem tudom kiszűrni,hogy egy kutya mikor fog támadni ezért önvédelmi mechanizmusként működik az agyam”

Én tényleg nem akarlak lehülyézni,és érzem hogy tudsz normálisan érvelni az álláspontod mellett,és tisztelem hogy még nem küldtél el az anyámba a látványos nézeteltérés ellenére sem.Tehát semmiesetre nem gondollak hülyének,és értem is a nézőpontodat,de nem gondolom helyesnek. Baromi egyszerü leszürni azt hogy melyik kutyának áll szándékában megharapni,illetve azt is hogy melyik embernek. 10 másodperc alatt leszűröm magyarnál is,és cigánynál is,az olyat aki veszélyes lenne rám.

Egyébként én a nyolcadik kerületben lakom,egy nem túl jó környéken. De több mint a fél életemet kisebbségként töltöttem egy idegen országban. Nem egyszerü kisebbségnek lenni,és mindig az ő rasszizmusuk a válasz a többség rasszizmusára,nem pedig fordítva. Egyébként igen,kerülöm a rosszabb részeit,de sokszor jövök éjszaka haza,és valahogy mindig el tudom kerülni a bajt ,pedig zűrös alak van erre rengeteg. Az értékeimet természetesen nem villogtatom rossz környéken. Csak én nem úgy fogom fel hogy a cigányok miatt,hanem úgy hogy a szegényebb környékeken mindenhol gyakoribbak a lopások,rablások mint elitebb környékeken,minden országban. Én abban hiszek,hogyha szimpátiát mutatsz a világ felé,akkor az szimpátiával kacsint vissza. Amolyan tükör féle. Én konkrétan el tudok beszélgetni ezekkel az emberekkel,mert úgy állok hozzájuk mintha emberek volnának. És rengeteg jószívü cigány családot is ismerek. Ezt komolyan mondom.

A tipped egyébként nem talált,a koromat leszámítva,amit nem konkrétizálnék nehogy a mondandóm hitelességét vessze. Én egyszerüen egy más közegben nőttem fel,és ezért látom máskép ezt a témát. Egyébként azt is rasszizmus mondani,hogy csak a fehér ember lehet rasszista. Ez nyilván valóan nincs így. Egyébként nem akkor vagy hülye,ha a cigányoktol jobban tartasz,hanem akkor,ha megutálod őket. Rendben van,hogy tart az ember tőlük,de ne utálkozzon.Egyetértünk abban hogy a cigányságnak nem sikerült beilleszkedni,hazudnék ha azt mondanám h nem így van. Mi ennek az okaival nem értünk egyet. Az hogy egy 5 éves cigány kisgyerek elküld melegebb éghajlatra,az egyértelmüen a szülei viselkedésének a másolata, az ő szüleik pedig a saját szüleiktöl látták,illetve a környezetükböl. És abban is igazad van hogy ennek civilizációs okai vannak, hisz ők fejletlenebb helyröl jöttek annó ide. De ettől nagyon sok szociális tényező is rásegített a mostani helyzetükre, és nem teljesen önhibábol vannak ott ahol. Minden ember a saját döntéseiért felelős,de sokkal nehezebb ugyanabba a célba beérni annak aki 10 kilóméterrel elöbbröl indult. Őszintén nem tudom,hogy mi volna a jó megoldás,de azt biztosan tudom,amit a magyar ember tehet,az az hogy jobban áll hozzá a cigányokhoz.

2019. máj. 29. 01:16
 44/51 anonim ***** válasza:
Egyébként, a rasszizmusnak mindig vannak kézzelfogható okai. Mindkét fél részéröl. Több a bőrszínnél,és meg lehet érteni hogy miért alakul ki ez az emberekben,de akkor sem az a helyes válasz. ( a cigányoknak sem). Tehát nem gond az,ha az ember ideges lesz a másikra,mert az teljesen emberi,de amikor az idegességét tettlegesen vezeti le,mondjuk ököllel,az már semmiképp sem helyes. Sem a magyarnál,sem a cigánynál
2019. máj. 29. 01:24
 45/51 anonim ***** válasza:

ez nem teljesen igaz sajnos... sok olyan van aki ebbe született bele ezért csak ezt látja persze itt is van kivétel!

De persze igaz az is amit írtál sokan nem veszik fel mert látják rajta hogy cigány... ezért sokkal kevesebb a munka lehetősége....

De amugy a cigány nem egyenlő a feketével... te valamit nagyon keversz csak szólok a cigányok nagy része fehérbőrű egy kicsit talán barnák de kb mint a spanyol vagy francia emberek... itt Magyarországon csak olyan sötét bőrűek a cigányok egy része...

De vannak olyan helyek ahol a szakértelmet veszik... mert egy hely ami nagyon pörög nem fog egy olyan embert fel venni aki nem képes a pörgésre...

De én ugy vettem észre a cigányok között hogy aki tanul az nagyon tanul és rendes munkája lesz de még vezető beosztású is de aki nem az nagyon nem...

2019. máj. 29. 23:01
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Nos igen...

Ha bolti eladó akarsz lenni, vagy ilyesmi, oda jellemzően nem vesznek fel cigányt, bár már azt tapasztalom egy kicsivel jobb a helyzet, egyre több cigányt látok dolgozni kasszákban, gyorséttermekben, szóval jobb a helyzet mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. Ezzel együtt folyamatosan nő a rasszizmus, az antiszemitizmus az országban, nekem van olyan roma ismerősöm, aki diplomával nem tud elhelyezkedni, ő azt tapasztalja, hogy ha egy cigány, és egy magyar között kell választani, akkor a magyart választják. Nem hinném, hogy ne akarna egy cigány sem elhelyezkedni, nem hiszem, hogy csak abból a pár ezer forintos segílybűl akarnak tengődni, egyszerűen nem kapnak munkát, vagy ha kapnak, azt megalázónak érzik.

2019. jún. 2. 12:08
 47/51 anonim ***** válasza:

19: "Azért nem akarnak dolgozni mert a gyárak ahová felvennék őket az egy rabszolga telep és eleve nem akarnak nehéz megalázó munkát végezni nagyon kevés pénzért"

Hát akkor bekaphatják. A magyarok csinálják meg az ilyen munkát ők meg otthon tespednek és felveszik a segélyt ami lényegében a magyarok pénze. Mi az, hogy nem akarnak megalázó munkát végezni? Ők alázták már meg saját magukat azzal, hogy nem voltak hajlandók egy 8 általánost se elvégezni. Azután már nem nagyon kéne panaszkodni, hanem elfogadni ami van. De hát persze otthon fonnyadni, gyereket csinálni és pénzt kapni a semmiért könnyebb.

Természetesen itt most nem minden cigányról beszélek, csak a legaljáról akik az égegyadta világon semmit nem hajlandóak csinálni. Legjobb esetben max kirabolnak pár embert.

2019. jún. 4. 01:06
 48/51 Riki miller válasza:
100%
Én cigány származású vagyok is egy gyógyfürdőben vagyok pénztáros , adok magamra is az emberek nem néznek ki , tudok udvaiasan is beszélni. Akármejik országban is éljek , igyekszem a társadalom egyik hasznos tagja lenni, is sok hozzámhasonló ember létezik. Voltam rossz hejzetben én is de az emberségemet akkor se tudták elvenni.
2019. jún. 4. 14:32
 49/51 anonim válasza:
Na akkor mosrmtmár hozzá kell szólnom ehhez az irodai fszveréshez amiért fèl milla jár. 2 évig dolgoztam irodában. Fél év bizonyítás után a cég vezetése lett a dolgom amiben minden benne volt. Fuvarozási cég,az autók dolgainak teljes körű intézése,külfőldről behozatalok intézése,levámolásuk,fuvarok szervezési,megbízóinkkal egyeztetések,megbízóinknak árajánlatok késtítése (nem kis csicska megbízók ,mert olyan,hogy Alcon,Medipixel,Gundel,Intergavel stb...) ,számlázás,bérautók intézése,szerződédek megírása,bérautók tisztántartása(én sikáltam azokat is munkaidőben) a céggel kapcsokatos mindennemű ügyek ellátása hétvégén is,éjjel is.Szóval lehet azért nem vertem a fszt mert nő vagyok,nincs,de a non-stop munkáert cserébe kaptam 100 ezret Budapesten!!! 4 éve,nem 30 😁😁 Rohadjon meg. Jaa és nem vagyok roma.
2019. szept. 23. 17:01
 50/51 anonim válasza:
Na idefigyeljetek. Bőrszín igenis számít.!!! Hiába akarsz dolgozni, kinéznek , szúrnak a többiek. Huszmilliószor annyit dolgozhatsz, akkor se fognak elfogadni.....max elküldeni!!!!!
2020. máj. 27. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!