A Cigányok azért lesznek bűnözők mert nem veszik fel őket a munkahelyre mert cigányok?
A munkahelyek többsége azért nem veszik fel a cigányokat mert pusztán a származásuk miatt, de nem csak rasszistaságból hanem pl egy bolti eladó vagy egy pultos felszolgáló sokkal jobban néz ki ha fehér ember így a vendégek nem tudnak belekötni a felszolgálóba de ha egy fekete embert állítanának be felszolgálónak akkor nem lenne kedvük az embereknek bejönni egy ilyen helyre.
Tehát nem pusztán rasszistaság miatt nem vesznek fel cigány munkást hanem azért is mert egy magyar fehér munkás sokkal jobban néz ki és nem tudnak belekötni illetve a emberek is jobban biztonságban érzik magukat.
De ha a cigányokat nem veszik fel sehova akkor miért csodálkoznak azon hogy a cigányok nem dolgoznak?és rossz útra térnek lopnak illetve poronty bizniszen tartják el magukat az államal?
Én azt látom építőiparban, hogy egyrészt ott van a lusta mint a dög réteg. De mellette azért egyre inkább igyekeznek kitaníttatni a gyerekeiket. Nem 3 diplomás mérnöknek, de volt munkahelyemen a cigányok mindig büszkén mesélték, hogy "szakember" lesz a gyerekből és szakmát tanul. Aztán vagy sikerül vagy nem, mert van viszonylag értelmes és van beltenyészetből összejött értelmi fogyatékos is.
De nem csak a cigányokra igaz ez. A feletteseim mind arról panaszkodnak, hogy a gyerekeik lusták mint a dög. Pedig előttük ott a példa, az egész nap dolgozó, vállalkozó, pénz kereső, gazdag szülők. Aztán a gyerek mégis egy lusta dög aki középsuliban is megbukik.
A "mi" cigányaink a cégnél azt mesélték, hogy ők "romungró" magyar cigányok. És az "igazi" oláh cigányok kiközösítik őket, mert dolgoznak. Mondjuk a vicc az, hogy egyik kolléga pedig igazi oláh cigány volt, és ő folyton azért szidta őket, mert hogy lopnak meg cigánykodnak.
De ismerek cigány vállalkozókat is, mindegyik simlis, lopott áruval meg fekete munkával gazdagodnak. Pedig ha lenne egy csepp eszük, akkor simán lehetne tisztán is csinálniuk azt amit csinálnak. Csak nem évi 50 milliót, csak 30-at keresnének. De inkább kockáztatják azt, hogy leültetik őket.
Összességében aki akar az dolgozik, nem azon múlik, hogy cigány-e vagy sem.
Aki akar dolgozik.
A gyárak tele vannak velük, gépsor, targonca stb.
Én a Samsung irodáján dolgozok és több irodán dolgozó cigány lány is van a kollégáim közt. Diplomás, nyelveket beszélő emberkékről van szó.
De előző munkahelyemen a pénzügyes csajszi is az volt.
Sziasztok!
Én most találtam ezt a kérdést és el is olvastam a válaszokat és több válasz is eszembe jutott,a legelső az volt,hogy sokan abban a tévedésben vannak,hogy a cigányok,saját eredeti nevükön romák csak fehér bőrűek lehetnek,lustâk,csak segélyből élők meg hasonlók,ez engem eléggé elszomorított engem, hiszen itt vagyok én is fehérbőrű romungro srácként is és mindig is akartam dolgozni és akarok még most is,de sajnos gyógyíthatatlan betegként itt Magyarországon nem talâlok munkát,pedig nagyon szeretnék dolgozni,két bottal jârok,a Facebook oldalán úgy vagyok megtalálható, hogy Gallits Gábor Csaba Bika és ott is elismerem a roma,magyarul cigâny származâsomat,csak a teljes őszinteség kedvéért is.
Rendkívül kevés olyan eset van ahol egy cigány azért nem kap munkát mert cigány. Nagyrészt csak azoknak a cigányoknak nincs munkájuk akik nem hajlandóak elvégezni az általános iskolát sem, írni olvasni nem tudnak rendesen, büntetett előéletűek, illetve hasonló dolgok. De ezek a cigányok is minden probléma nélkül el tudnának menni egy gyárba dolgozni ha akarnának, ott aztán senkit nem érdekel a bőrszín meg a tudás, csak álljon a sora mellett.
A legnagyobb baj, hogy a cigányok jelentős része nem akar dolgozni. Otthon fetrengenek, felnevelik a magyargyűlölő gyerekeiket akik az utcán mindenkibe belekötnek, mindezt büntetlenül, majd pedig hetente mennek segélyért könyörögni amiből már jobban megélnek mint a dolgozó magyarok egy része.
Természetesen tisztelet a kivételnek, ismerek cigányokat akiknek teljesen jó végzettségük és munkahelyük van. Ez azért van mert tettek is érte és nem csak sipákoltak, hogy jaj úgyse veszik fel sehova mert cigány. Ez nem igaz, ha akarnának akkor találnának is.
Azért nem akarnak dolgozni mert a gyárak ahová felvennék őket az egy rabszolga telep és eleve nem akarnak nehéz megalázó munkát végezni nagyon kevés pénzért.
Egy magyarnar meg könnyű őket végzettség nélkül is felveszik a irodába is és ott nem kell csinálni semmit csak verni a kárt 8 órán keresztül a irodában aztán kapják a fél millió forintot.
Ott van a pl a unokatestvérem magyar gyerek nincs meg neki a biztonsági őr igazolványa semmi végzettsége nincs de mégis felvették biztonsági őrnek mert magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!