Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A Cigányok azért lesznek...

A Cigányok azért lesznek bűnözők mert nem veszik fel őket a munkahelyre mert cigányok?

Figyelt kérdés

A munkahelyek többsége azért nem veszik fel a cigányokat mert pusztán a származásuk miatt, de nem csak rasszistaságból hanem pl egy bolti eladó vagy egy pultos felszolgáló sokkal jobban néz ki ha fehér ember így a vendégek nem tudnak belekötni a felszolgálóba de ha egy fekete embert állítanának be felszolgálónak akkor nem lenne kedvük az embereknek bejönni egy ilyen helyre.

Tehát nem pusztán rasszistaság miatt nem vesznek fel cigány munkást hanem azért is mert egy magyar fehér munkás sokkal jobban néz ki és nem tudnak belekötni illetve a emberek is jobban biztonságban érzik magukat.

De ha a cigányokat nem veszik fel sehova akkor miért csodálkoznak azon hogy a cigányok nem dolgoznak?és rossz útra térnek lopnak illetve poronty bizniszen tartják el magukat az államal?

2019. máj. 23. 09:22
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim válasza:
#21, pl.Reinner Erikát is tanulatlan cigányok öntötték le savval.
2019. máj. 27. 18:24
 32/51 anonim ***** válasza:

30#

Na ezt nem is tudtam,hogy a pigmentáció összefüggésben van az agresszióval. Lehetséges egyébként. De ettöl még szociális okokbol bűnöz a cigány,és nem genetikai okokbol. Lehet hogy egy szintén hátrányos helyzetű fehér magyar kevésbé lesz hajlamos a bűnözésre. De ettöl még a cigányságot nagyon sok szociális tényező segítette előlre abban hogy mára bűnözőként asszociáljon egy egész társadalom a csoportjukra.

“Ezzel te magad mondod ki hogy minden oka megvan a magyarnak hogy utálja őket”

Nem,én pont az ellentetjét mondom. Ha az ember kicsit okosabb lenne,és látná a valós okait annak hogy miért fajult idáig a cigányság,akkor még sincs meg minden oka az utálatra. A sajnálatra viszont annál inkább. Én értem,hogy miért utálják az emberek a cigányokat. Nem teszek úgy mintha nem érteném. Viszont nem értek egyet vele. Illetve azt is gondolom,hogy minden cigány kiközösítve nö fel,még azok is,akik nem tettek semmit érte. Ezt a mértékü utálatot amivel szembesülnek minden nap,nagyon nehéz lehet feldolgozni,még egy makk egészséges embernek is. Nem gondolom hogy a cigányság nagyrésze bűnözne,azt viszont igen,hogy a cigányság nagyrésze teljesen más ember mint mi. Ami elsőre lehet hogy nem szimpatikus, de ha belegondolsz,szerintem ez egy védekezési mechanizmus a részükröl. Én megpróbálok egy cigányt sem megkülönböztetni,és ha netán cigány által elkövetett bűncselekmény áldozatául esnék, akkor nem azt fogom gondolni hogy a hülye cigány,hanem hogy a hülye bűnöző. Szerintem ez így volna helyes.

2019. máj. 27. 22:13
 33/51 anonim ***** válasza:

Milyen szociális tényezőkre gondolsz konkrétan ami miatt a cigányság nem tud kiemelkedni a saját helyzetéből? Ingyenes az oktatás. Mégsem látszik az,hogy tömegesen élnének vele. Az,hogy valaki nem akar tanulni és dolgozni valamint beilleszkedni a társadalomba nem gondolnám,hogy szociális eredetű dolog. Nem a társadalom hibája. Ez egy kicsit mi volt előbb a tojás vagy a tyúk szituáció. A társadalom racionális választ ad a cigányság viselkedésére. Most őszintén,mit változtatna az ha az emberek úgy gondolkoznának mint Te és a cigányok által elkövetett bűneseteket úgy vennék,hogy egy X ember által elkövetett bűnesetről van szó?Mi történne? Miért csökkenne ezeknek az eseteknek a száma? Az emberi agy statisztikai alapon működik. Állandóan rangsorol. Az,hogy bizonyos bűncselekmények nagyobb valószínűséggel fordulnak elő cigányoknál statisztikai alapon besorolja őket abba a kategóriába,hogy tőlük jobban kell tartani. Az általánosítás egy túlélési módszer. pl. a kígyók közismerten megmarják az embert és sanszos hogy meg is hal. De nem minden kígyó veszélyes. Ettől függetlenül az ember általánosít,hogy a kígyó veszélyes. Ez egy ösztönös dolog. Ez nem rasszizmus kérdése. Én pl. nem tartok sem a kínaiaktól sem a négerektől. Mert egyikkel sem volt soha gondom.

Szerintem eléggé egyértelmű,hogy mivel javulna a többségi társadalom szemében a cigányság megítélése. Mégsem történik soha semmi előrelépés. Nincs ilyen jellegű igényük. Ezek miatt nem gondolom,hogy a Magyarság ostobaságból ítélné meg úgy a cigányságot,ahogy. Vagy szerinted miért fajult idáig a helyzet,hogy ennyire utálják őket? Bár szerintem nem is az utálat a megfelelő szó. Szerintem inkább tartanak tőlük. Többnyire közvetett indokokkal de azért van dögivel közvetett tapasztalat is.

Engem pl. kb 20 éve hasba szúrtak fényes nappal minden ok nélkül. Cigányok voltak. Egyszer próbáltak kirabolni is. Cigányok voltak. Megverni is akartak párszor. Azok is cigányok voltak. Köptek le fényes nappal minden ok nélkül a járdán sétálás közben. Azok is cigányok voltak. Ritkaságszámba menő dolog,hogy ez visszafelé történne meg. Szerintem az ilyen dolgok inkább okozhatnak pszichés gondokat mint az ,hogy valaki nem szeret (többnyire okkal). Mégsem váltam tanulatlan bűnöző élősködővé. Nem gondolod,hogy furcsa az,hogy a többségi társadalom eltartja egy népcsoport nagyobbik részét,eltűri a problémákat amiket okoznak, eltűri a rasszizmusukat (mert azért rendesen rasszista a cigányság is),stb. és mégis az van,hogy ez a népcsoport érzi magát kellemetlenül?

2019. máj. 27. 23:53
 34/51 anonim ***** válasza:
23%

Miért te mit gondolsz, milyen eredetű dolog az ha valaki nem akar beilleszkedni a társadalomba?

Tisztában vagyok azzal hogy az általánosítás túlélési módszer,és azzal is hogy ez nem rasszizmus.

Az is rendben van hogy az ember tart tőlük bizonyos helyzetekben.

A probléma ott kezdődik amikor a félelem utálatot szül.

Mondjuk megharapják az embert a kutyák,és utálja ha megharapják. De mivel mindig kutyák harapják meg,ezért elkezdi utálni a kutyákat (még ha magának be sem vallja).

Lássuk be,ez azért nem vall túl intelligens emberre.

Mindennek van oka,annak is hogy a kutya megharap,és annak is hogy a cigány megszúr. Igen, azért szurt meg mert drogos,na de annak mi az oka? Nagyon mély szociális okai vannak,nem szimplán annyi hogy a büdös cigány nem akar beilleszkedni, mert más a génje.

2019. máj. 28. 05:18
 35/51 anonim ***** válasza:
Hogy jobban értsd a végét,elég mély pszichológiája van a bűnözésnek,és annak kiváltó okainak. Ez azért összetettebb annál,hogy nem akarnak beilleszkedni mert sötétebb a bőrük. Ha megnézed a világnak a legtöbb pontján a kisebbségre jellemzőbb a bűnözés,még ott is ahol a többség a sötétebb. Néha hiába hangzik valami jól,attól még nem igaz. Ugyhogy gondold kicsit tovább a dolgokat,mert hiába fogalmazódik az jól meg a fejedben,attol még nonszensz ha jobban belegondolsz.
2019. máj. 28. 05:26
 36/51 anonim ***** válasza:

"Miért te mit gondolsz, milyen eredetű dolog az ha valaki nem akar beilleszkedni a társadalomba?"

Szerintem civilizációs eredetű dolog. A cigányság alacsonyabb civilizációs szinten van. Ez az egész probléma alapja. Közelebb vannak egy törzsi berendezkedéshez mint egy modern társadalmi berendezkedéshez. Nem szociális okokból ilyenek hanem egyszerűen megragadtak egy alacsonyabb szervezettségi szintnél. Ezért mondom azt,hogy tök mindegy mit csinálsz,mennyi pénzt adsz nekik,mennyire bánsz velük jól. A "törzsi" szint miatt minden marad a régiben,egy gyűjtögető,vadászgató,szaporodó model alapján szerveződtek. Mondok egy példát. Van a cigányoknál egy roppant népszerű ideológia miszerint szépen lassan többségbe kerülnek és akkor az övék lesz ez az ország. Szerinted mi történne ebben az esetben? Összeomlana a cigányság társadalmi szinten. Mivel egyszerűen a berendezkedésük nem teszi lehetővé azt,hogy a jóléti társadalom alapjait maguktól!!! megteremtsék, üzemeltessék és fenntartsák. Egyszerűen tömegesen éhen halnának. Talán be lehetne ezt is sorolni szociális problémák körébe de hagyományos értelemben vett szociális körülményekbe ez nem tartozik bele. És egy jó példa arra,hogy miért nem szociális probléma az övéké! Van egy csomó olyan népcsoport,akik sokkal rosszabb szociális helyzetből érkeztek és mégis be tudtak illeszkedni. pl. kínaiak,indiaiak. Tömegesen mentek ki a világba a napi 1 dollárnál kevesebből élők (masszív szegénység,a cigányság Mo.-n meg se közelíti ezt a szintet) és durván szegregált környezetbe kerültek (Chinatown) és mégis rövid időn belül mikro gazdaságokat hoztak létre, megszervezték a saját egészségügyi ellátásukat,saját "bankrendszert" hoztak létre a közösségükben a fejlődésük előrehaladásának segítségére és jellemzően nem szociális ellátó rendszerből élnek. Indiaiak is be tudtak illeszkedni,bár ott inkább asszimiláció volt a módszerük. Pedig pl. Kínában előfordult saját nemzetük által masszív népirtás is. A cigányság meg se közelítette azt a szenvedés szintet mint ezek a népek. 100x rosszabb szociális környezetből érkeztek.

"A probléma ott kezdődik amikor a félelem utálatot szül."

a probléma ott kezdődik,mikor a félelem megalkuvást és alárendeltséget szül.

"Mondjuk megharapják az embert a kutyák,és utálja ha megharapják. De mivel mindig kutyák harapják meg,ezért elkezdi utálni a kutyákat (még ha magának be sem vallja). Lássuk be,ez azért nem vall túl intelligens emberre."

A minták felismerése, megértése és kezelése maga az intelligencia. Maga az intelligencia teszt is erre megy ki. Ha belenyúlsz a konnektorba,megráz az áram és utána újra és újra megteszed és nem veszed észre ,hogy összefüggés van a két dolog között az pont,hogy unintelligensség. 20 éve még nem voltak ilyen szinten drogosak a cigányok. Pusztán szórakozásból szúrtak meg. Előtte speciel beb@$zott hajléktalanokat loptak meg,akik a padokon aludtak. Sokszor vezeted vissza a dolgot a genetikára. Érdekes felvetés. Közben kerestem pár tanulmányt. Azok szerint az intelligencia pont hogy tipikusan genetikai hátterű dolog. Alacsonyabb intelligenciájú szülők gyermekeit hiába fogadták örökbe és nevelték inspiráló környezetben akkor sem lettek intelligensebbek. Szerintem az ilyen körülmény inkább maximalizálja az adott képességeket. Ez a nem hagyjuk kallódni a tehetségeket dolog ami jelenleg is működik a társadalomban (nem túl magas szinten!).

Ez az azért utálsz mert más a bőröm színe dolog egyáltalán nem létező dolog. Ez színtisztán a már korábban tárgyalt emberi agy kategorizálási vágyának megtestesülése. Teljesen mindegy,hogy milyen külső, a veszélyforrás beazonosítására alkalmas tulajdonság lenne (pl. mondjuk a gyilkosságok jelentős részét kandzsalok követik el) akkor az alapján kategorizálná a többség azt. Akkor kandzsalbűnözés lenne. A legjellemzőbb vagy a többségtől legeltérőbb tulajdonsággal jelölnék akkor is. Különben hogyan kerülnéd el legközelebb a veszélyforrást? A kutya harap >>> a kutya veszélyes. Attól,hogy valamit erőszakkal nem nevezünk meg még létező dolog marad. Kategorizálni csak tulajdonságok alapján lehetséges.

"Ha megnézed a világnak a legtöbb pontján a kisebbségre jellemzőbb a bűnözés,még ott is ahol a többség a sötétebb."

pl.? Nekem egy ilyen terület sem jut eszembe. Viszont ellenpéldának mondjuk ott van Afrika. Lásd pl. Dél-Afrikát. De már írtam párszor,hogy nem a bőrszín a probléma. Hanem a csoport többségének viselkedési normái. A bőrszín csak az azonosítást segíti elő. Alapjában véve az emberek nem foglalkoznának ezzel,mert jelentéktelen dolog. Ezért nincs sárgabűnözés, vagy mandulaszemű bűnözés, vagy vörösbűnözés (bőrszínre gondoltam,nem a kommunizmusra), kandzsalbűnözés, stb.

Ha a Te általad leírt ideológiákat követné a társadalom attól szerinted mi változna meg ebben a konkrét cigánykérdést taglaló kérdésben? Hogyan változtatná meg a bűnözés illetve munkaügyi helyzetet? Kíváncsi lennék a véleményedre.

2019. máj. 28. 08:30
 37/51 anonim ***** válasza:
A cigányok többszáz éve vannak Európában, de ez se volt elég nekik a beilleszkedéshez. Kaptak elég időt , nem kell már toleránsnak lenni velük.
2019. máj. 28. 11:18
 38/51 anonim ***** válasza:
11%

Másodjára veted ezt fel,hogy mi változna, ha az emberek nem volnának rasszisták. Van egy olyan pszichológiája az emberi agynak,hogyha valamit valahol sokszor,következetesen hall,azt egyszercsak elhiszi. Namost ha egy cigány kislány,vagy kisfiu következetesen rossz dolgokat hall a csoportjárol,akkor ezt el is fogja hinni. Azt gondolom pozitív irányba változna a cigány mentalitás ha az emberek máskép gondolkodnának. Pl ha senki nem kérdőjelezné meg a cigányság intelligenciáját,lehet,hogy több diplomás egyed kerülne ki közülük. Remélem érted hogy miért gondolom ezt,nem vezetném le feltétlen.

Statisztika készült arrol,hogy a rasszizmus nagyon rossz hatással van azon fiatal emberek mentális egészségére,akik átélik ezt. Olyan hatások amik akár meggátolják az embert abban hogy továbbtanuljon,illetve célokat érjen el a jövőben.

Abban egyet értünk hogy a minták felismerése és megértése az intelligencia. Viszont elég gyenge minta feldolgozásbak tartom azt,ha az ember,amikor megszurják a cigányok,azt a részletet képes csak kiragadni,hogy a támadó cigány volt. Ha megharap a kutya,az intelligens ember nem fogja utálni a kutyákat,mert egy kutyának rengeteg viselkedési mintájanak a felismerése segíti előlre az embert abban,hogy tudja melyiknek fordult meg az agyában hogy megharapja. Az untintelligens ember csak azt ismeri fel,hogy négy lába van,és szőrös,ezért tartani kell tőle. Mondok egy példát,ha keresztül megyek a 8. Kerület egyik lepukkantabb utcáján,és meglátok egy tetovált,rosszarcú,melegítőben és aranyláncokban flangáló cigány uriembert,nem nézek a szemébe,mert messziröl felismertem a veszély mintáit. Nade ha magyar lenne az uriember,nem érezném magam kevésbé kellemetlenül. Én adom,hogy több a cigány származásu,az ilyenek között,de ha az ilyen emberek alapján ítélem meg a cigányságot,az igazságtalan a többiekkel szemben. Azt hogy drogos,csak egyszerü példának hoztam fel. Gondolom kéteserkölcsü uriemberekröl volt szó. Innentöl kezdve lehet bármi.

Egyébként szerintem ha kiragadsz egy cigány ujszülöttet a mélynyomorbol,az lehet hogy nem lesz intelligensebb,de tisztességes módon élne,mivel minden ember a szüleitöl tanulja el az alap viselkedési formákat. Az meg hogy intelligensebb,vagy sem, az szerintem teljesen mindegy.

Minden rasszban léteznek gyilkosok,innentöl kezdve sokkal hatásosabb kategorizálás lenne valami viselkedés minta,mintsem a bőrszín. Csak hát ugye ahhoz az embernek okosabbnak kéne lenni a majomtól.

2019. máj. 28. 16:00
 39/51 anonim ***** válasza:
11%
Illetve kicsit azt érzem veled,hogy statisztikákkal dobálózol észérvek helyett. Kismillió statisztika készült a rasszizmusrol,annak szociális okairol,és negatív hatásairol. Miért nem ezeknek olvasol utána? Kicsit nagyobb intelligenciát venne igénybe a megértése,de hamar rájönnél hogy miért mérgezi a társadalmat a gondolkodás módod (mégha nem is nevezed rasszizmusnak) és hogy mit változtatna. Illetve a cigányság utálása nem most fajult idáig. A 18. Században mikor idejöttek az első cigányok,még nagyobb utálattal néztek szembe
2019. máj. 28. 16:10
 40/51 A kérdező kommentje:

Polgár pukasztó cigányok nem dolgoznak mégis úgy élnek mint a királyok nem csoda hogy gyűlölik őket.

[link]

2019. máj. 28. 16:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!