Miért állítják sokan, hogy hatalmas munkaerőhiány van, amikor a jelek nem ezt mutatják?
BME-n frissen végzett biomérnökként (Msc) beadtam a jelentkezésemet közel 60 helyre, az ország legkülönbözőbb pontjaira, főként megyeszékelyekre (Bp kivételével).
Eddig összesen 2, azaz kettő helyről érkezett egyáltalán visszajelzés, ezekre el is mentem (azt most hagyjuk, h mindkettővel elment konkrétan 1-1 napom, meg nem kevés pénzem). Az egyik helyen nettó 175.000 Ft+cafetériát ajánlottak, a másik helyen meg tisztán 185.000 nettót.
Ez lenne a nagy magyar valóság, tényleg kb erre lehet számítani? Az egyetemen nem ilyen számokról hallottam.
Jah, szal csak pont azt az 1területet zártad ki, ahol:
-legnagyobb a hiány
-legmagasabbak a fizetések
Hát igen. nice. Amúgy meg elég sokat elárul a tény, hogy annyira autista vagy, hogy pályakezdőként kapásból Michelin csillagos éttermekbe akarod tömni a búrádat, mert a meki túl proli a barátnődnek.
Alapból LMAO, gondolom az nem lesz ciki mikor (miután bp-hez csóró vagy) majd
1, lecibálod valami noname falura
2, majd ott ültök be valami lebujba zabálni :DDD
Ha meg szerinted olcsóbb a bevásárlás falun mint bp-n, akkor járj ki falura bevásárolni. Ehhez tényleg kell a mester diploma /lmao
Bár jobban megnézve ez a topic elég egyértelműen megmutatja, HOGY:
1, A diploma miért nem ér semmit manapság.
2, Miért nem kellesz sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!