Miért állítják sokan, hogy hatalmas munkaerőhiány van, amikor a jelek nem ezt mutatják?
BME-n frissen végzett biomérnökként (Msc) beadtam a jelentkezésemet közel 60 helyre, az ország legkülönbözőbb pontjaira, főként megyeszékelyekre (Bp kivételével).
Eddig összesen 2, azaz kettő helyről érkezett egyáltalán visszajelzés, ezekre el is mentem (azt most hagyjuk, h mindkettővel elment konkrétan 1-1 napom, meg nem kevés pénzem). Az egyik helyen nettó 175.000 Ft+cafetériát ajánlottak, a másik helyen meg tisztán 185.000 nettót.
Ez lenne a nagy magyar valóság, tényleg kb erre lehet számítani? Az egyetemen nem ilyen számokról hallottam.
Kezdőként ez teljesen normális bér, nem tudom mit vártál.
Kvázi nem értesz semmihez, nincs tapasztalatod, nem tudod milyen a munka világa, nem ismered a céges folyamatokat, nem tudsz semmit az ég világon felmutatni.
Na ezek után már teljesen korrekt, sőt jó fizetés nem igaz?
Én br. 195 ezerrel kezdtem 2 éve, azóta tartok 200-230 ezer nettó fizetésnél. Szóval ne akarj egyből mindent!
Akkor próbálkozz Budapesten.
És valóban fura, hogy egy teljesen kezdő olyan fizetésre vágyik, mint aki már 5-10 éve dolgozik :)
Neked is el kell kezdeni valahol.
2: Mindenhol azt hallani, itt a gy-n is a csapból is az jön, hogy úgy unblock munkaerőhiány van, azon belül is mérnökökből. A mérnökön belül meg biomérnökből aztán pláne.
Ahhoz képest 180 nettót megyeszékhelyen már egy segédmunkás is megkap egy építkezésen 8 általánossal.
Mert túl sok a diplomás!
De szakmunkás bezzeg nincs! Melóhelyemre, majd 1,5 évig vadásztunk liftszerelőre. Villanyszerelőre meg vagy 6 hónapig. Pedig magasan a hazai átlag feletti fizut és juttatásokat fizetünk!
3: Hol írtam, hogy milyen fizetésre "vágyok"?
De az ajánlott bértől teljesen függetlenül az is teljességgel érthetetlen, hogy 60 helyről 2!! hív fel.
Bp-et nem véletlenül hagytam ki. Nem szeretném a fizetésem felét albérletre költeni, mert akkor az életben nem lesz saját lakásom.
Nem unblock van munkaerőhiány, hanem bizonyos szakmákban.
A te szakmád vagy nem hiányszakma, vagy nem jó az önéletrajzod és az alapján nem felelsz meg.
8: Abszolút hiányszakma, nagyon kevesen tudják befejezni.
Mi az h nem jó az önéletrajz? Mégis egy pályakezdőnek milyen önéletrajz kéne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!