Havi nettó 600-700 ezer Ft fizetés milyen életszínvonalat biztosíthat?
Egy egyedülálló, gyermektelen, vidéki megyeszékhelyen élő 40 éves férfinak?
Úgy értem azt hogy milyen életszínvonalat biztosíthat, hogy ennyi havi bevétel mellett mi az a költés ami még biztonságos, nem pengeélen táncol, stb.
Milyen autó, lakás, ház, stb.
"33-as vagyok. Úgy értve az alja, hogy még az 1,3 millió/hó sem egy 20M-s autóhoz "tartozó" jövedelem."
Nincs lakhatási költségem gyakorlatilag, és az autó árának fele lesz finanszírozott.
"Nem akarlak megsérteni, de az a tipikus magyar mentalitás: mutassunk többet, mint amink van!"
Sok mindennel lehet vádolni, de a tipikus magyar mentalitással nem. Ha tipikus magyar lennék, akkor nem egy külföldi cégnek fejlesztenék szoftvereket a legújabb technológiákkal úgy, hogy mindent a világon önszorgalomból értem el (soha nem tanultam hasonlót sem az iskolában), hanem belemerültem volna az önsajnálatba, mások okolásába, mint a környezetemben oly sokan.
Amúgy nem akarok semmit sem mutatni, azért ilyen autót veszek, mert ennek a legmodernebbek a biztonságtechnikai és infotainment rendszerei, ráadásul nagyon tetszik. Ennyi pénzből kapnék egy külsőre, motorra sokkal "menőbb" használta autót, ha az lenne a cél.
Mint írtam, fiatal vagyok, nincs családom, lakhatási költségem is alig. A piaci értékem, tudásom folyamatosan növekszik, rengeteg saját ötletem van, és ha csak nem jön egy világméretű kataklizma, tökéletese biztosítva van a további karrierem is.
42:
Nem vonja senki kétségbe a tudásodat, nem írtam semmi ilyet.
Az anyagi helyzet többnek mutatásáról volt szó.
Mert nekem az a gyanúm, hogy a te esetedben nem arról van szó, hogy van egy többszáz millió Ft-os vagyonod, amiből most készpénzre veszel egy autót 20M ft-ért.
Hanem arról, hogy a min. 20-30% önrészt most bele tudod tenni, mert éppen annyi megtakarított pénzed van, és kiszámoltad, hogy a fennmaradó összeg havi lízingdíját (1000-2000 euró/hó) pedig röhögve kifizeted.
Ez idáig mind szép és jó, de belegondoltál abba, ha jön pl. egy betegség, ami miatt mondjuk fél évig, vagy akár 1 évig nem tudsz dolgozni, nem tudsz pénzt keresni, akkor mi lesz a 20M ft-os autó fenntartásával?
Nem bántani akarlak, csak nagyon éretlennek tűnik még a gondolkodásod, függetlenül attól hogy állításod szerint mekkora koponya vagy.
(Áruld már, melyik autó ez?)
"Hanem arról, hogy a min. 20-30% önrészt most bele tudod tenni, mert éppen annyi megtakarított pénzed van, és kiszámoltad, hogy a fennmaradó összeg havi lízingdíját (1000-2000 euró/hó) pedig röhögve kifizeted."
Elolvastad a legutolsó hozzászólásomat? Az autó 50%-a lesz finanszírozott, azaz 50%-os önrésszel indítok.
"Ez idáig mind szép és jó, de belegondoltál abba, ha jön pl. egy betegség, ami miatt mondjuk fél évig, vagy akár 1 évig nem tudsz dolgozni, nem tudsz pénzt keresni, akkor mi lesz a 20M ft-os autó fenntartásával?"
Havi 500 ezer forintos kiadással számolva is marad annyi pénzem, hogy minimum egy évig megéljek.
"Nem bántani akarlak, csak nagyon éretlennek tűnik még a gondolkodásod, függetlenül attól hogy állításod szerint mekkora koponya vagy."
Nos, ha már így egymásra vonatkozóan következtetésekbe megyünk bele, nekem is úgy tűnik, nálatok a "párod" az, aki a bevétel oroszlánrészét megtermeli. :D
Az valóban elkerülte a figyelmemet, de a lényegen nem változtat, hogy 30% vagy 50% az önrész.
Nem készpénzre veszed, mert nem teheted meg, hogy készpénzre vedd, ez lényeg.
Tehát túlvállalod magad, olyan dolgot veszel, amit igazából nem engedhetsz meg magadnak.
Ne haragudj, de az a bankra való hivatkozásod annyira naív volt.
Tudod mi a bank érdeke? Hogy fizesd mondjuk a futamidő feléig a lízingdíjat, mint a katonatiszt és utána meg fizetésképtelenség miatt visszavegye az autót, aminek te már a fél futamidejét kifizetted.
Egyébként a szüleid tudnak egyáltalán erről? Mit szólnak hozzá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!