Havi nettó 600-700 ezer Ft fizetés milyen életszínvonalat biztosíthat?
Egy egyedülálló, gyermektelen, vidéki megyeszékhelyen élő 40 éves férfinak?
Úgy értem azt hogy milyen életszínvonalat biztosíthat, hogy ennyi havi bevétel mellett mi az a költés ami még biztonságos, nem pengeélen táncol, stb.
Milyen autó, lakás, ház, stb.
Autó: Ha bevállalod a hitelt, ÉN, max. 20M-ig válogatnék. Ford Mustang, BMW M3, valami SUV.
Lakás: Max. 2-300-as albérletet választanék. Jó környéken. Ha van ott olyan, akkor fősuli közelében, a csajok miatt.
Mellette nem kell nézni a kaja árat, vagy a számlákat. És nem gond a szórakozás (színház, buli, étterem,...).
4:
Bolond vagy te:)
600ezres fizetés mellett BMW M3, meg 300ezres albérlet...
Szerintem elég jól színvonalon.
Havi mondjuk 200 albira, ami jobb környéken van.
Havi 150 ezer autóhitelre, olyan 11-13 milliós autónál.
A többi meg kaja, szórakozás, utazás, sport.
# 7
Eddig havi nettó 150-200 ezret kerestem de 1 éve felvettek egy német céghez akiknek távmunkában dolgozhatok ennyi pénzért. Hirtelen elkezdtem 4x annyit keresni de még nem változtattam az életszínvonalamon.
Csak úgy kíváncsi voltam erre a kérdésre mit ajánlanak mások.
6-700 ezres fizetésre 20 milliós autót? Ne vicceljünk már :) Egy 5-6 milliós új Focus vagy Golf esetleg... De már azt is kicsit túlzásnak érzem. Egy 20 milliós autónak olyan fenntartási költségei vannak, ami elvinné ennek a fizetésnek a felét. Egy éves kötelező szerviz többszázezer egy ilyen autóra. Egy új gumi vagy féktárcsa szett is 3-400 ezer. Casco szintén többszázezer évente. Tankolni sem pár forint. Aztán tegyük hozzá, hogy ez mind akkor ennyi csak, ha rendelkezésre áll a vevőnek a 20 millió a számláján és nem kell hitelt/lízinget fizetnie, mert utóbbi esetben még havi sokszázezres törlesztőt hozzátehetünk.
Válaszolva a konkrét kérdésre, szerintem ez fér bele:
- 2 szobás, 50 m2-es, max 150 ezres albérlet (vagy ugyanennyi lakástörlesztő), de szerintem vidéken már 100-ért is lehet elég jókat találni
- autónak egy 2-3 éves kompakt, mondjuk 3 millióért (Astra, Focus, Golf, Corolla, stb)
- normális minőségű ételek, ruhák vásárlása
- havi párszor mozi/színház/étterem ha van rá igény
- évi egy komolyabb külföldi nyaralás és 2-3 kisebb kiruccanás
- nem okoz gondot barátokkal, kollégákkal néha elmenni mulatni egy igényesebb helyre
- opcionálisan mondjuk az utazások, szórakozások rovására egy költségesebb hobbi vagy sport is belefér
- a fenti fakultatív dolgok mennyiségének függvényében még több-kevesebb megtakarítás is keletkezhet hó végén.
Felső-középkategóriás életszínvonalat.
20 milliós autója 2x ennyit kereső IT/Kontrolling/Számviteli/Mérnöki stb. menedzsereknek van nagy multiknál, és azt is a cég lízingeli nekik, nem saját.
Egy középkategóriás, új autó, egy 200 körüli albérlet/lakáshitel, és mellette nem kell nagyon nézned az árakat az áruházakban, plázákban, évi 2x-3x el tudsz menni utazni, ha a pároddal úgy döntesz, hogy elmész hétvégén wellnessezni, akkor megteheted, szórakozás normálisabb helyeken, nem csak kocsmákban, programokat tudsz szervezni. Ennyi lenne az ideális, vagy legalábbis 500 ezer fizu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!