Havi nettó 600-700 ezer Ft fizetés milyen életszínvonalat biztosíthat?
Egy egyedülálló, gyermektelen, vidéki megyeszékhelyen élő 40 éves férfinak?
Úgy értem azt hogy milyen életszínvonalat biztosíthat, hogy ennyi havi bevétel mellett mi az a költés ami még biztonságos, nem pengeélen táncol, stb.
Milyen autó, lakás, ház, stb.
Szeretem a gyakorit, minden hétköznap délután tele van unatkozó cégtulajokkal, milliókat kereső programozókkal.
Közben meg a monitor mögött valami munkanélküli, szorongó, csóró gyerek ül.
# 23
Eddig Magyarországon dolgoztam havi nettó 150-200 ezerért. Jelentkeztem Németországba egy állásra, felvettek, és ott dolgoztam 6 hónapot, de utána meg tudtunk egyezni hogy távmunkában dolgozzak Magyarországról, home office-ból.
"Ezt a szar linket is már vagy tizedjére látom itt. :)"
A stack Overflow careers mint szar link, aha. Mutassak bankszámla-kivonatot? :)
Aha, azt látom, hogy nagyon komoly cégek hirdetnek. 400-500 fb lájkkal rendelkező noname lengyel startupok.
Köszi, de nem kell megnyitnod a photoshoppot, ne fáradj.
Nem tudom hogy csináltad, hogy nem növeltél az életszìnvonaladon. Én körülbelül 2 éve voltam ùgy, hogy 150-ről 300-ra nőtt a fizetésem, azòta 400 körül van és a helyzet az, hogy ugyan nőttek a megtakarìtásaim, de nem nagyon. Ha egy társaság hìv hétvégére valahova elmegyek, ha moziba akarok menni elmegyek, ha megtetszik egy ruha, megveszem. Nyilván nem vagyok hülye azért, 12 éves kocsim van és remekül működik. Saját házam/lakásom nincs, ha az lenne és ugyan ennyit keresnék, azt hiszem minden oké lenne, a jelenlegi költéseim mellett viszont nem ùgy néz ki, hogy valaha is lesz.
Na már most te 200-al többet keresel, ha az még rendelkezésemre állna, akkor 1-2 évig még gyűjtögetném és vennék egy vidéki házat. Amikor az megvan már az albira sem kéne költeni, és minden király lenne. ;)
Ha itt a gyakorin kérdezed akkor a válasz az lesz 99%-ban, hogy "borzasztóan", "ennyiért fel sem kelnek" stb baromságok...
Mert neten könnyű nagyzolni, holott a legtöbb válaszoló életében nem keresett meg ennyi pénzt, az szinte biztos, abból kiindulva amennyi elmebeteg választ adnak.
Ennyi pénz egy 5 tagú család minden költségét fedezi és bőven az áltagos feletti életszínvonalat biztosít.
Tudom ,hogy itt gyakorin az emberek nagyon távol állnak a valóságtól, valamilyen csodaországban élnek, de attól még ez tényleg egy extrém mértékben kiemelkedő havi jövedelem.
Aki nem hiszi annak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!