Mit lépnétek a helyemben?
27 f vagyok, és itt vidéken élek a szüleimmel... van itt a környéken 1 forgácsoló cég, semmi más nagyon a környéken...
a fizetésem 150 ezer + 15 ezer bejárás, mert 20 km-re van...
hosszú ideig kaptam a savat, mert szerintük átvertem őket interjún, hogy értek hozzá, miközben szerintük nem, és kialkudtam ezt a magas órabért...mert a kezdő pénz az 130 ezer... szerintük ezt is komoly erőfeszítés kitermelni, hogy talpon maradjon a cég...
az viszont teljesen igaz, hogy interjún eladtam magam, de ők képzeltek többet mint ami, nem volt próbamunka
ezeknek a fizetéseknek köszönhető, szépen fejlődik a géppark is, idén 4-5 gépet vettek.
az is igaz, hogy én is rengeteget tanulok itt, mert ez egyedi gyártás, én előtte szériában dolgoztam, és valóban kellett tanítaniuk, sőt azóta is töretlenül fejlődök, 1 év vagyok a cégnél.
és nagyon jó ennél a cégnél dolgozni, mivel nem piszkálnak már, akkor jövök megyek amikor akarok, nem kell műszakba járni, selejt esetén sem mérgesek stb.
selejt esetén az egész napom minusz nekik.
máshol ilyen nincsen... ezért is aggódok, hogy felmondjak e és megpróbáljam a külföldet... szinte 100% hogy többet kéne dolgozni, és lúdtalpas is vagyok, sokat kell ülnöm, itt lehet ülve is dolgozni, semelyik előző munkahelyemen nem volt szék.
de ugye több pénzért
visont itt megbecsülnek, mint jó szakembert... ha felmondok, nagyon szégyellném magam, nagyon kínos lenne... mit mondjak?
és attól is tartok, hogy mi van ha nem válok be külföldön? vagy mégis haza akarok jönni a családomhoz, mivel itt laknak...
és bőven megvan rá az esély, hogy nem vesznek vissza, akkro mit csinálok? maradok külföldön a családomtól távol?
nehéz kérdés nagyon
köszönöm, hogy végigolvastad
Egyáltalán nem rosszindulatból írom, de "tipikus" "vidéki" a világot "függöny" mögül szemlélő gondolatsort olvastam a kérdésed alatt.
Hogy mit értek ez alatt? Először is, azon filozofálgatni vagy bármilyen szinten elgondokozni hogy nettó 130 vagy 150 eft a fizetés, teljesen fölösleges részedről is, de főleg a munkáltató részéről. A mai világban mind a kettő iszonyatosan kevés, vidéki viszonylatban is. Másodszor, nem, nem becsülnek meg mint munkaerőt. A megbecsülés nem azt jelenti mint 20 meg 30 éve, hogy örüljünk hogy van hol dolgozni és ku_s legyen. A megbecsülés pont ott kezdődik ahol a te esetedben véget ér: nem piszkálnak egyáltalán, a profitra és a munkavállalóra való tekintettel a pályakezdőkre vagy kevésbé tapasztaltakra úgy tekintenek mint befektetés, és inkább elősegítik a fejődésed, mint hogy azon a nettó 20, bruttó 30 eft-on lovagoljanak. Egyre több helyről (akár itt a gyik-en is) jön olyan infó, hogy a frissen odakerült pályakezdő közel annyit, esetekben ugyan annyit vagy többet kap juttatásként, mint a 10-en éve ott dolgozó kollégák. Ez lenne a normális, a fiatal munkaerő az, ami némi befektetéssel pár év múlva erősen húzza a céget és termeli a profitot. Persze az acsarkodás/bérfeszültség megy, de semmi értelme. A másik dolog amivel motiválni lehet egy munkavállalót és a megbecsülés legjobb mutatója, a fizetés. Teljesen mindegy milyen munkáról beszélünk, egyszerűen édeskevés mint írtam. Nem jó szakemberhez méltó.
Az a baj nagyon sokan így állnak hozzá ahogy te, ezért megtehetik. Ha mindenki felállna és mondaná hogy vagy 150% béremelés vagy megyek a pic_ába, más lenne a helyzet. Megnyugodhatsz, a munkáltatónak így is lenne mit a zsebébe gyűrni. Az is tipikus, szoci korszakból begyepesedett hülyeség, hogy azzal etetik (vagy néhol egyenesen riogatják) az alkalmazottakat, hogy így is kevés a haszon, csőd szélén állunk. Persze, azért vesznek évente 4-5 gépet. :D Meg gondolom nem Suzuki Swiftel jár be az ügyvezető. A gyereke nem ugyan abban a Wink cipőben jár le 2-3 telet az iskolában, és nem buszozik naponta 40-50km-t.
Húzd el azt a bizonyos függönyt, és menj el onnan a fe_ébe. Átvernek, lehúznak, kihasználnak, nem tisztelnek. Semmi okod nincs ott maradni, még akkor sem ha megengedik hogy leülj.
én is tudom, hogy nem a világ legjobb pénze, de ez a környék eléggé elmaradott, és itt egy 1000 ft-os órabér az nagyon jónak számít, ennyit sehol nem lehet keresni... szinte mindenhol minimálbér, vagy a minimálbérért 10 órázás, hétvégézés, mint pl. a bolti eladók esetében...
itt ezen a környéken ettől többet nem lehet keresni...
nem azért, mert nem tudna többet fizetni, egyszerűen nem akar, ennyiért is megcsinálják, és ez még mindig több, mint amit a környéken lehet keresni, egyszerűen ennyiről van szó...
kereslet-kínálat
külföldön állítólag jól lehet keresni...
illetve itt a környékemen nicnsenek nők, már elkeltek
jó lenne valami városban élni... de valamilyen szinten nyúl is vagyok, lehet városban sem lenne nőm
továbbá a cégvezetőnek annál jobb, minél kevesebbet fizet elv van, ez nem Bp.
te valamiféle troll lehetsz, mert nagyon kevesen keresnek annyit, gyárigazgatók, top menedzserek, ilyen pozíciókat viszont nem külföldieknek osztanak.
főleg kezdésnek, a semmire, majd odaadnak neked ennyit
jó vicc
Programozónak nem a fizetés teteje a 10k euró per hónap....
(persze nem is átlagos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!