Mit lépnétek a helyemben?
27 f vagyok, és itt vidéken élek a szüleimmel... van itt a környéken 1 forgácsoló cég, semmi más nagyon a környéken...
a fizetésem 150 ezer + 15 ezer bejárás, mert 20 km-re van...
hosszú ideig kaptam a savat, mert szerintük átvertem őket interjún, hogy értek hozzá, miközben szerintük nem, és kialkudtam ezt a magas órabért...mert a kezdő pénz az 130 ezer... szerintük ezt is komoly erőfeszítés kitermelni, hogy talpon maradjon a cég...
az viszont teljesen igaz, hogy interjún eladtam magam, de ők képzeltek többet mint ami, nem volt próbamunka
ezeknek a fizetéseknek köszönhető, szépen fejlődik a géppark is, idén 4-5 gépet vettek.
az is igaz, hogy én is rengeteget tanulok itt, mert ez egyedi gyártás, én előtte szériában dolgoztam, és valóban kellett tanítaniuk, sőt azóta is töretlenül fejlődök, 1 év vagyok a cégnél.
és nagyon jó ennél a cégnél dolgozni, mivel nem piszkálnak már, akkor jövök megyek amikor akarok, nem kell műszakba járni, selejt esetén sem mérgesek stb.
selejt esetén az egész napom minusz nekik.
máshol ilyen nincsen... ezért is aggódok, hogy felmondjak e és megpróbáljam a külföldet... szinte 100% hogy többet kéne dolgozni, és lúdtalpas is vagyok, sokat kell ülnöm, itt lehet ülve is dolgozni, semelyik előző munkahelyemen nem volt szék.
de ugye több pénzért
visont itt megbecsülnek, mint jó szakembert... ha felmondok, nagyon szégyellném magam, nagyon kínos lenne... mit mondjak?
és attól is tartok, hogy mi van ha nem válok be külföldön? vagy mégis haza akarok jönni a családomhoz, mivel itt laknak...
és bőven megvan rá az esély, hogy nem vesznek vissza, akkro mit csinálok? maradok külföldön a családomtól távol?
nehéz kérdés nagyon
köszönöm, hogy végigolvastad
Ne hidd el, hogy nem èri meg foglalkoztatniuk, ez kamu. Nálam is ez ment amíg fel nem álltam, akkor hirtelen sikerült volna a dupláját is megadni. Azóta sem találtak a helyemre senkit.
Nèzz szèt kicsit távolabb, költözz ha kell. Ne külföldre, csak egy megyèvel arrèbb pl. Mostani munkaerőhiányban itthon is meg lehet èlni, kicsit persze szerènyebben, de nem csak a külföld vagy a minimálbèr az opció.
Az általuk átadott tudás is sokat èr, nem vèletlenül kèpeztek. Nèzz szèt, lègy önző (ôk sem szeretetből alkalmaznak, hidd el), kèrj finoman emelèst, ha pedig van jobb ajánlatod, akkor határozottan kèrd.
ami itt egyedül negatívum a fizetés mellett, ami még mindig elmegy kategória
hogy a legszarabb gépen dolgozok az egész cégnél, de legalább 1 gépen elég dolgozni
most beesett az utcáról 1 teljesen laikus és az ment a jobb gépre, mivel sokat túlórázok, szombat, vasárnap is bent van, és annak itt nagyon örülnek
én max ilyen 9 órába szoktam dolgozni, de 200 órám nem szokott lenni, azok meg jóval 200 felett járnak, nem is szakmabelieket is felvesz papír nélkül, tapasztalat nélkül is, így a létszám is megoldott folyamatosan
egymillió százalék, itt nem lesz emelés, mert a többi is megcsinálja ennyiért
meg aki beesik az utcáról 1 év alatt az is betanul és meg tudja csinálni, illetve a zöldet nyomni, még olcsóbban elvállalja, ilyen 7-800-akért, aztán nekem konkurencia, és nincs munkaerőhiány sem ennél a cégnél
"hosszú ideig kaptam a savat"
"visont itt megbecsülnek, mint jó szakembert"
Na most akkor mivan?
de, nekem a pénz számít
más megyében is szarabb dolgozni, és az albérlet miatt különösen több pénzem nem lenne
Kimész külföldre mosogatni 400 ezerért nem nagy előrelépés lesz..
Ott a szoba bérlés is drága, ráadásul könnyű ott kifogni olyan embereket akik nem éppen jó lakótársak, hiszen oda az "alja" emberek mennek.
Akinek rendes munkahelye van az jóval többet keres és albérletbe megy.
A szövegedből nagyon azt veszem ki, hogy nem akarsz te külföldre menni csak a pénz csábít ami egyébként nem olyan túl sok ha nem valami jó helyre mész. Ott az élet is drágább.
Most otthon élsz szüleidnél és 150-et keresel, nincs más költség.
Kimész külföldre keresel 400 ezret elköltesz 100-200 ezret lakhatásra attól függően mik az igények. Már ott is vagy, hogy maradt 200 ezred de még nem ettél és semmit nem csináltál és egy lukban élsz egy idegen országban.
Nem kolbászból van a kerítés ott se.. SŐT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!