Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor hogy szokás ledolgozn...

Ilyenkor hogy szokás ledolgozni a felmondási időt?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van, ami időszakosan fordul csak elő, eddig 2x nem adta meg az üzemorvos az alkalmasságit. Otthon voltam 1-1 hónapot, rendbejöttem, visszamenve újra meg tudta adni és dolgozok tovább.

Tegnap munka közben megint rosszul lettem, mindenki azt mondja (család, barátok), ott kéne hagynom a munkahelyet, mert csak tönkretesz.

Ez eddig rendben, de ha nem adják meg az alkalmasságit (mivel jelenleg munkavégzesre alkalmatlan vagyok), akkor aztán várhatom hogy a munkáltató mondjon fel nekem (ezzel kártérítésre kötelezve magát), mert minden garast a fogához ver, inkább megvarja, míg én mondok fel.

Ha tegyük fel, felmondok én, mert mielőbb szabadulnék innen, és 30 nap felmondási időt rendel el, azt hogyan dolgozzam le úgy, hogy nem tudok dolgozni?

Dolgozok 1 hetet, 2 hét tappenz, rendbejövök, 1 hét múlva megint rosszul leszek, megint 1 hét tappenz, megint dolgozok 1 hetet....és így tovább amíg nagy nehezen sikerült a 30. napot befejeznem? Vagy ilyen esetben hogyan szokás?

2019. ápr. 27. 07:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Megváltozott munkaképességű mindenki, aki nem tudja betölteni a munkakört eü alkalmatlanság miatt. Nem a rehabos...

Nem kell felmondani, go to kúria...

2019. ápr. 30. 05:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdező,

annak van igaza, aki azt mondja, nem köteles felmondani a munkáltató.

Az, hogy nem foglalkoztathat, nem jelenti, hogy ki kell rúgnia, teljesen jogosan várja békében, te mikor mondasz fel.

Soha nem is volt kötelező ilyenkor kirúgni...

Az előző válaszoló meg jobban tenné, ha mégis olvasna tovább, mert bizony rosszul tudja (és a megváltozott mkép nem azonos azzal, hogy valaki rehab ellátást, kap, ez nem jogszabály, aminek külön értelmezése van a fogalmakra. MEgváltozott mkép= munkakörében nem foglalkoztatható.)

[link]

2019. ápr. 30. 07:29
 13/13 anonim ***** válasza:
bocs, nem az előző, hanem a nagyokos....
2019. ápr. 30. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!