Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felmondhatok e a munkahelyemen...

Nicikecsibebaba kérdése:

Felmondhatok e a munkahelyemen azonnali hatállyal ha külföldre költözésre hivatkozom, kötelezhetnek a felmondási idő ledolgozására? Ha nem fogadják el a felmondásom (nálunk sajnos szokás) mit tehetek?

Figyelt kérdés
Mennék a férjem után én is Németországba dolgozni. 13 éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen.

2016. dec. 2. 13:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag kötelezhetnek a 30 napos felmondási idő ledolgozására, de a belátásuk szerint el is állhatnak ettől. Csak a jóindulatukon múlik, érdemes ezért szépen megkérni őket. Mást úgysem nagyon tehetsz. :)
2016. dec. 2. 13:37
 2/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Amit tehetsz, hogy megpróbálod közös megegyezéssel megszüntetni a munkaviszonyod.
2016. dec. 2. 14:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdés hogy ki bírsz-e még egy hónapot, van-e valami oka hogy addig maradj. 13 év után szerintem korrekt lenne ledolgozni azt a 30 napot hogy ne szívasd be a céget, tudjanak találni valakit a helyedre, persze ha csak nincs valami rendkívüli körülmény.
2016. dec. 2. 15:04
 4/14 anonim ***** válasza:
7%

Én szó nélkül otthagytam őket anno, nagyon nem tudnak veled mit csinálni.

Tehát nem fog előállítani a rendőr.

2016. dec. 2. 15:25
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha a munkáltatód ragaszkodik az egy hónap felmondáshoz és te ennek nem teszel eleget, akkor az emiatt keletkezett kárért beperelhet.

Ha egyszerű beosztott vagy, akkor nem ige tud kártérítést követelni.

2016. dec. 2. 15:35
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha nem töltöd ki a felmondási időt, akkor a munkáltató jogosult a hátralévő időre szóló távolléti díjra (az az összeg, amit rendes szabadság idejére kapsz, de általában megegyezik a munkabérrel). Persze rajtuk múlik, hogy igénylik-e.

Lehetőleg próbálj közös megegyezéssel távozni.

2016. dec. 2. 21:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat, azt nem kell elfogadni. Benyújtod szabályszerűen, és onnantól indul a felmondási időd.

Amit természetesen köteles vagy ledolgozni, hacsak ők nem tekintenek el tőle (onnantól a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről beszélünk, és nem felmondásról).

Nem ajánlom, hogy jogellenesen ne dolgozd le a felmondási időt, ugyanis Németországba is utánad tudnak nyúlnak a munkaügyi perben, amit a nyakadba akaszthatnak, ha így teszel.

2016. dec. 2. 21:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A felmondást ajánlott levélben küld el a cégnek, és onnantól kezdve nincs olyan, hogy nem fogadják el a felmondásod. A felmondási időt pedig 13 év után illik letölteni, mivel 13 évig onnan kaptad a kenyered. Szerintem ez így korrekt.
2016. dec. 2. 22:04
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Ráadásul 13 év után nem 30 nap a felmondási idő, hanem 55.

Mt. 69. § (2) d; pontja - 10 év után 25 nappal hosszabbodik a felmondási idő.

2016. dec. 3. 06:29
 10/14 anonim ***** válasza:
26%

A "10 év után 25 nappal hosszabbodik" az arra vonatkozik, ha a munkáltató rúg ki valakit.

A kérdező esetében nincs ilyen.

2016. dec. 3. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!